Hirdetés
Magyarország

Szombaton négy mérkőzés a bajnokságban:

:

Hirdetés

A magyar bajnokság következő játéknapján négy mérkőzést rendeznek a hazai élvonalban. Ezek közül előszőr a Sopron Basket az Atomerőmű KSC Szekszárd ellen lép pályára, mely eldönti, hogy melyik együttes lesz az alapszakasz győztese. Ezután kezdődnek a rájátszás izgalmai. Szombaton három találkozóra kerül sor, egy a PlayOff, kettő pedig a PlayOut keretein belül kerül megrendezésre.

Tippmix Női NB I. A – alapszakasz 22. forduló

Sopron Basket – Atomerőmű KSC Szekszárd – 16:30 – Sopron, NOVOMATIC Aréna

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket): “Nekünk nem szabad ezzel foglalkozni. Nyilvánvalóan mindenki tudja ezt, de minél jobban szeretnénk játszani és a győzelem a cél, attól teljesen függetlenül, hogy a tabella éppen milyen állást mutat. Ez természetesen a szezon minden szakaszában igaz, de most nagyon közel van hozzánk a Final4, az addig hátralévő időben minden egyes alkalommal, amikor pályán vagyunk, meg kell próbálni valamiben előre lépni. A decemberi bajnoki mérkőzésünk óta mindkét csapat életében sok volt a változás, akkor teljesen más állapotban találkoztunk. Összességében annak a meccsnek az első félidejéhez képest szeretnénk jobban védekezni. Ott a meccs közben tudtunk ebben javulni, remélhetőleg most az elejétől működni fog. A szezon ezen szakaszában a hibalehetőségek száma minimálisra csökkent, legyen szó ki nem kényszerített vagy koncentrációs hibákról. Az összes ilyet meg kell próbálni kiküszöbölni.”
Részletes összeállításunk a Sopron Basket felkészüléséről ITT olvasható.

Szabó Noémi (szakmai és sportigazgató, Atomerőmű KSC Szekszárd): “Olyan szépen szerepeltünk a bajnokságban, hogy veszíteni valónk úgymond nincs, hiszen az eredménytől függetlenül másodiknál rosszabbak nem lehetünk az alapszakasz végén. Ha reálisan nézzük, akkor a fordításhoz szükséges nagy különbségű győzelemnek kicsi az esélye. Nem is így fognám meg a meccset. A gyakorlás, a rájátszás előtt formába hozás, a játékelemek, taktikai elemek próbálgatása lesz a fő cél. Nem fogjuk könnyen adni magunkat és természetesen, ha lehetőség nyílik a győzelemre, azzal szeretnénk élni. Összességében viszont a legfontosabb minél jobban felkészülni a bajnoki negyeddöntőre, hiszen az a párharc lesz a szezonban az eddigi legfontosabb.”
Részletes összeállításunk az Atomerőmű KSC Szekszárd felkészüléséről ITT olvasható.

Tippmix Női NB I. A – rájátszás – negyeddöntő, 1. mérkőzés

UNI Győr MÉLY-ÚT – DVTK – 17:00 – Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): “Nagyon fontos, hogy több lábon álló együttes legyünk és mindenki vállalja a felelősséget támadásban. Több résztvevővel, agresszívan, veszélyesen kell játszani, mert csak így lehetünk eredményesek és érhetünk el arra a szintre, ahova szeretnénk menni. A DVTK ellen is nagyon fontos lesz támadásban a fegyelmezettség. Kielemeztük az ottani meccsünket. Láttuk, hogy mennyi ki nem kényszerített hibát követtünk el. Határozottnak, fegyelmezettnek és úgy kell akaratosnak lenni, amit a Csata ellen is mutattunk. Alapvetően erről szól a play-off. A lányoknak is ezt mondtam, hogy ezért dolgoztunk, ezért jöttünk vissza nagy mélységekből, hogy most a végelszámolásnál legyünk pontosak.”
Részletes összeállításunk az UNI Győr MÉLY-ÚT felkészüléséről ITT olvasható.

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): “A győri keret is változott a szezon során, jól példázza ezt az is, hogy míg Győrben mondhatni simán nyertünk, itthon egy hete már egy kiélezett mérkőzést játszottunk. A Győr egy kissé hektikus csapat, de ha mi csapatként jól funkcionálunk ellenük, akkor elérhetjük céljainkat. Nem könnyíti meg a helyzetünket, hogy Jessica Kuster beépítésére minimális időnk volt. A PINKK meccs egy bemelegítő találkozónak megfelelt, de igazi ellenállást nem fejtettek ki velünk szemben, így kíváncsian várom, hogy egy sokkal komolyabb ellenféllel szemben, igazi ki-ki találkozón mire lesz ő és az egész csapat képes.”

Tippmix Női NB I. A – 9-12. helyért, 1. forduló

ELTE-BEAC Újbuda – PINKK Pécsi 424 – 17:00 – Budapest, Gabányi László Sportcsarnok

Horváth Bianka (megbízott vezetőedző, ELTE-BEAC Újbuda): “Nem hiszem, hogy nagy meglepetést okozok, ha azt mondom, semmilyen tekintetben nem készültünk ilyen forgatókönyvre, sem én, sem a lányok. Nagyot fordult a világ velünk egy hét alatt. A lányok rendre azt nyilatkozzák meccs előtt, hogy csak magunkra figyelünk – ez a mondat most talán mindennél helytállóbb. Azt tűztük ki célul, hogy mindenki visszanyerje az önbizalmát, és csapatként visszataláljunk arra az útra, ahol a szezon sikeres pillanataiban jártunk. Egymásért küzdve, közös erővel, élvezetes, felszabadult játékkal szeretnénk befejezni az idényt. Természetesen tudjuk, hogy aktuális ellenfelünk számára élet-halál harc lesz a szombati, így a két, korábbi győzelmünk ellenére egyáltalán nem számíthatunk könnyű mérkőzésre, sem holnap, sem a továbbiakban.”

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): “Mindenekelőtt szeretnék gratulálni Balogh Juditnak a magyar kosárlabdában példa nélküli időszakához, ahhoz a 18 évhez, amit a Beacnál töltött, valamint külön a nagyon szép eredményeket hozó idei szezonjukhoz, ezúton is sok sikert kívánok neki a jövőben. Érdekes szituáció, hogy a bajnokság ezen szakaszában esett át edzőváltáson az ellenfelünk, ez mindenképpen plusz motivációt fog jelenteni nekik. Saját részünkről a recept egyszerű, 4 olyan mérkőzés után, ahol top csapatokkal találkoztunk, megérkeztünk az igazi erőpróbához, ahol már nincs lehetőségünk hibázni. Együtt kell élnünk azzal a teherrel, hogy a playoutban már nem hogy rossz meccs, egy mérkőzésen belüli rossz periódus, sőt még egy rossz edzés se fér bele. Ennek tudatában dolgozunk, edzünk, élünk és nagyon remélem ezt a hozzáállást magunkkal visszük a mérkőzésekre is.”

Tippmix Női NB I. A – 9-12. helyért, 1. forduló

VBW CEKK Cegléd – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – 18:00 – Albertirsa, Újcsarnok

Sandro Orlando (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “Elértünk a bajnokság kulcs momentumához. Felkészültünk a mérkőzésre, jól dolgozott a csapat a héten és egy játékos kivételével mindenki más 100%-osan rendelkezésre áll, problémák nélkül. Készen állunk, hogy hazai pályán a legjobbunkat nyújtsuk a bajnokság második szakaszának egyik kulcsfontosságú mérkőzésén.”

Raus Vivien (BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): “Véget lett az alapszakasznak és most kezdődik számunkra a PlayOut, melyet a tabellán szereplő utolsó négy helyzett fog játszani. Három csapattal játszunk majd oda-vissza mérkőzéseket, vagyis összesen hat találkozó vár még ránk. Nyílván szeretnénk mindegyik megnyerni, ugyanis az eredményeinket visszük magunkkal – az lesz az utolsó, akinek összesítve a legkevesebb győzelme van a bajnokságban. Mindenképpen pozitívan szeretnénk befejezni a szezont, de a realitás talaján maradva a BEAC együttesét már biztos, hogy nem tudjuk megelőzni. Nyílván célunk a tizedik hely megszerzése, ehhez pedig az első lépés a Cegléd elleni idegenbeli találkozónk lesz. Nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen jól dobó mezőnyökkel rendelkeznek, rájuk próbálunk meg elsősorban fókuszálni. Emellett össze kell egyeztetnünk a támadásainkat a védekezéseinkkel és reméljük, hogy egy izgalmas, kiélezett mérkőzésen győzelmet tudunk majd szerezni.”

Hirdetés