Hirdetés
Magyarország

Szombaton négy mérkőzés a bajnokságban:

:

Hirdetés

Szombaton négy mérkőzést rendeznek a bajnokság 16. fordulójában.

UNI Győr MÉLY-ÚT – Sopron Basket – 17:00 – Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI-Győr – MÉLY-ÚT): “Egy Sopron-szintű csapat ellen hatványozottan igaz az, hogy 40 percen keresztül kell koncentrálni és közel tökéleteset kell játszani ahhoz, hogy esélye legyen az embernek. Ez lesz a fontos szombaton is, hogy mennyire leszünk ott koncentrációban, fizikálisan mennyire vesszük fel a versenyt és mennyire leszünk magabiztosak, hogy elhiggyük azt: a Sopron ellen is van keresni valónk. Fontos lesz, hogy egy pillanatig se inogjunk meg és kerüljük el a buta hibákat, mert azokat kegyetlenül kihasználja a Sopron.”
Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT felkészüléséről a részletes összeállításunk ITT olvasható.

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket): “Egyértelműen átalakulóban van a Győr a két új játékosuk érkezésével. Ez mindig kétélű fegyver, biztos, hogy ad lendületet, de ott van az, hogy még be kell épülniük a csapatba és meg kell tanulni a szisztémát. Ez egy nagyon érdekes dolog a Győr esetében, de mi mindenképpen úgy készülünk, hogy ezek a játékosok pluszt fognak hozzátenni ahhoz, amit a csapatuk eddig képviselt. Egyébként is az a benyomásunk, hogy decemberben a nehezebb időszakból elkezdtek kilábalni. Az új játékosokkal csak még erősebbek. Mompremier az idei szezonban is nagyon komoly számokat hoz. Még jobbakat is, mint az előző évben. Igazán domináns játékosról van szó, akinek a kikapcsolása vagy legalábbis a limitálása nagyon fontos feladat lesz. Sok része a győriek játékának arra épül, hogy a festékben mennyire tud dominálni. Az egyértelmű, hogy meg kell próbálnunk ezt a párharcot megnyerni vagy a lehető legjobban kijönni belőle.”
A Sopron Basket felkészüléséről a részletes összeállításunk ITT olvasható.

PINKK Pécsi 424 – TFSE-MTK – 18:00 – Kozármislenyi Sportcsarnok

Laczka János (ügyvezető, PINKK Pécsi 424): “Vasárnap megszereztük a bajnokságban az első győzelmünket, nagyon keményen megdolgoztak ezért a lányok az elmúlt időben, de hétfőn már a következő feladatra kezdtünk el készülni, szombaton a TFSE érkezik hozzánk. Egészen szoros meccset tudtunk velük játszani az első körben, ez lesz a célunk ezúttal is. Védekezésben is szépen teljesítettünk a Cegléd ellen, kemény harcoltunk 40 percen keresztül, ez a mi utunk ahhoz, hogy a nálunk erősebb csapatok ellen esélyünk legyen győzelmet szerezni. A sikerélmény egy pozitív visszacsatolás az elvégzett munkára, ebből kell építkeznünk és dolgozni tovább, mert még hosszú út áll előttünk, hogy meg tudjuk valósítani a céljainkat.”

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “A PINKK nem rossz játékosokból álló csapat. Benne volt, hogy szerezni fognak győzelmet. Hazai pályán főleg, ha a kinti hárompontos dobásaik ülnek, akkor el tudnak kapni egy olyan lendületet, amivel veszélyesek lehetnek. Az új edzői stábot annyira nem ismerem, de az eddigiek alapján az látszódik, hogy támadásban felszabadultabbak, kötetlenebb kosárlabdát játszanak. Láthattuk, hogy a Cegléd ellen is 11 triplájuk volt, abból Jáhni Zsófia ötöt szerzett. Nekünk arra kell törekednünk, hogy ezekben megakadályozzuk őket. Elsősorban a védekezés fog dönteni. Készülünk rájuk, kidolgoztuk a taktikánkat és folytatni kell azt a kemény munkát, amit eddig végeztünk. A rájátszásba kerülés szempontjából nagy hatása lesz ennek a mérkőzésnek, ennek szellemében utazunk majd Kozármislenybe.”
A TFSE-MTK felkészüléséről a részletes összeállításunk ITT olvasható.

VBW CEKK Cegléd – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – 18:00 – Albertirsa Újcsarnok

Sandro Orlando (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “A lányok keményen dolgoznak, még jobbnak kell lenniük és javítaniuk kell a mentalitásukat és a játék olvasását. De elkötelezettség szempontjából nem is kérhetnék többet tőlük. A holnapi mérkőzésen kiemelten kell figyelni és amennyire lehet, megakadályozni Campisano és Angyal játékát, bár védekezésben általánosan is tömörebbnek, keményebbnek kell lennünk, és meg kell próbálnunk korlátozni a ki nem kényszerített labdaeladásainkat, ami az egyik legnagyobb hibánk jelenleg.”

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): “Szombaton Ceglédre megyünk. Két napunk volt arra, hogy a Csata elleni szoros végjátékban elszenvedett vereségből rehabilitáljuk magunkat, és mentálisan összeszedjük a csapatot. Úgy gondolom, hogy ez nagyon jól sikerült, rendkívül motivált az egész társaság. A Cegléddel hazai pályán egy hosszabbításos mérkőzést tudtunk otthon játszani, amelyet sajnos elvesztettünk. Bár gondokkal küzdöttünk az elmúlt hetekben, de kezdünk egyre jobban kiegészülni, és úgy gondolom, hogy a felkészülésünk jól sikerült. Ismerjük a Cegléd erősségeit, és a támadható pontjait, úgyhogy mindenképp nyerni szeretnénk.”

NKA Universitas PEAC – Vasas Akadémia – 18:00 – Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): “Mindenképp nyernünk kell, vissza kell találni arra az útra, ahol Karácsony előtt voltunk. Hála Isten, a héten tudtunk edzeni, remélem, hogy a gyakorolt dolgokból tudunk hasznosítani. Kellemetlen ellenfél a Vasas, jó szakmai munka folyik, nagyon tehetséges játékosok alkotják, akik teher nélkül tudnak játszani. Le kell őket lassítani, támadásban okosan kell játszanunk.”

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “A legutóbbi mérkőzésünk bizakodásra adott okot a játék sok szegmensét tekintve. Ennek ellenére nagyon sok dolog van még, amiben fejlődnünk kell. Az eladott labdák minimalizálása ebből a legfontosabb. A pécsiek ellen minden lepattanóért küzdenünk kell majd, védekezésben és támadásban is agresszívnak kell lennünk és megpróbálni kivenni a játékból a kulcsjátékosaikat, ami borzasztó nehéz feladat lesz. Rendkívül mély padjuk van az idei kiírásban, tehát sok játékosra kell készülnünk. Ha ezekből jól vizsgázunk, remélem egy minőségi mérkőzést tudunk játszani.”

Hirdetés