Hirdetés
Magyarország

Szombaton négy mérkőzés a hazai élvonalban:

:

Hirdetés

Szombaton négy találkozót rendeznek a hazai élvonalban. Rövid felvezetés.

Az igencsak eseménydús és remek egyéni teljesítményeket hozó szerdai játéknap után szombaton nyolc csapat már ismét pályára lép a hazai élvonalban.

A címvédő Sopron Basket együttese 18 órától a Vasas Akadémia vendége lesz. A Sopron számára ez a két bajnoki forduló az Euroliga jövő heti folytatása előtt rendkívül értékes, miután segít formába lendülni. A ZTE ellen több hiba csúszott a játékba, így joggal várhatja a szakmai stáb, hogy Pasaréten több területen sikerül előrelépni. A balszerencsésen alakuló januári találkozók után a Vasas kulcsfontosságú meccset nyert a PINKK otthonában. Ennek megfelelően önbizalommal telve várhatja az összecsapást és törekedhet arra, hogy minél jobban megszorongassa a címvédőt.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd 16 órától lép pályára az ELTE-BEAC Újbuda vendégeként. Remek védekezéssel az első negyedtől dominálva aratott értékes sikert a Szekszárd a TFSE otthonában. A tavaszi feladatok előtt komoly erőt mutatott a KSC, mely természetesen a heti második fővárosi túráján favorit. Ugyanakkor a BEAC-ot sem lehet lebecsülni, mivel az utóbbi időben a DVTK megszorongatásával és a Győr legyőzésével komoly eredményei voltak. Ráadásul Latinka Dusanic személyében egy új légiós is segíti a munkát.

A ZTE NKK a PINKK Pécsi 424 alakulatát fogadja. Ez a találkozó 17 órakor kezdődik. A ZTE kifejezetten erős teljesítménnyel tért vissza a szünet után. Kemény, fizikális csatára tudta kényszeríteni a Sopront és ez jó alapokat ad tavaszra. A PINKK ellen esélyes Horváth Zsófia együttese, mely egy győzelemmel stabilizálhatja pozícióját a tabellán. A PINKK a TFSE elleni bravúrja után 16 pontos előnyt adott le a Vasas ellen hazai pályán és ezzel fontos meccset veszített. Kiélezett versenyfutásban vannak a pécsiek a BEAC alakulatával a tabella végén és itt egy-egy meglepetéssikernek – bármely részről – óriási jelentősége lehet.

18 órától a VBW CEKK Cegléd a PEAC-Pécs együttesét látja vendégül. A ceglédiek január 25., a BEAC legyőzése óta nem léptek pályára. Akkor debütált Katerina Sotiriou, aki rutinjával sokat lendíthet a ceglédiek versenyképességén. Nagy kérdés, hogy ilyen hosszú szünet után milyen formát mutat a csapat. A PEAC-nak extra félidője volt a Csata otthonában. A pécsieknek kulcskérdés lehet a folytatásra, hogy minél tovább tudják növelni ezeket a jó ritmusú szakaszokat. A tabella 7. és 8. helyezettje ősszel is kiélezett meccsbe keveredett és ezúttal is a játéknap legszorosabb összecsapása alakulhat ki.

Menetrend

16:00 ELTE BEAC Újbuda – Atomerőmű KSC Szekszárd
17:00 ZTE Női Kosárlabda Klub – PINKK-Pécsi 424
18:00 VBW CEKK Cegléd – PEAC-Pécs
18:00 Vasas Akadémia – Sopron Basket

Hirdetés