Hirdetés
Magyarország

Szombaton négy mérkőzés az élvonalban:

:

Hirdetés

Szombaton négy mérkőzést rendeznek az élvonalban.

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS – 1-2. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS

Sopron Basket – Atomerőmű KSC Szekszárd – 19:30 – Sopron, NOVOMATIC Aréna

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): “Az első és a legfontosabb a mentális jelenlét, a felkészültség. A bajnokságnak nincs vége és nincs pihenő. Ugyanúgy, ahogy az elveszített mérkőzések után is észhez kell térni és meg kell újulni, ugyanez vonatkozik ezen sikerre is. Borzasztó fontos, hogy fejben ott legyünk és felocsúdjunk ebből a mámorból. Profiként, koncentráltan kell elkezdeni ezt a döntőt. A szekszárdiakban nyilvánvalóan óriási versenyszellem van. Kitűnő játékosok alkotják a keretüket és jól felkészített csapat. Figyelnünk kell és koncentráltnak kell lenni.
Részletes összeállításunk a Sopron Basket felkészüléséről ITT olvasható.

Szabó Noémi (szakmai- és sportigazgató, Atomerőmű KSC Szekszárd): “Én azt gondolom, hogy egész Európában ez a bajnoki döntő benne van a top3-ban. Ez óriási büszkeség a magyar kosárlabdasport számára, ami túlmutat a klubok erőfeszítésein. Háromszor szerepeltünk már bajnoki döntőben, volt, hogy tudtunk mérkőzést nyerni, volt, hogy nem. Egyértelműen az a cél, hogy az Európa csúcsán álló ellenfelünket megszorongassuk és olyan mérkőzéseket játszunk, hogy ne legyünk alárendelt szerepben. Sajnos, ahogy az egész szezonban, úgy ezúttal is sérülések, betegségek hátráltatnak bennünket. Szara Krnjicset az elődöntő második meccsén veszítettük el, de Gereben Lívia is egészségügyi problémákkal küzd. Nem tudunk teljes kerettel kiállni, de biztos vagyok benne, hogy mindkét csapat maximálisan felkészült lesz. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiegyenlített és szoros legyen már az első találkozó is.”
Részletes összeállításunk az Atomerőmű KSC Szekszárd felkészüléséről ITT olvasható.

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS –5-6. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS

Vasas Akadémia – UNI Győr MÉLY-ÚT – 18:00 – Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “A párharc második összecsapásán mi látjuk vendégül a Győr együttesét. Védekezésben sokkal több kell majd a korábban nyújtottaknál. Az előző összecsapáson nagyon elengedtük ellenfelünket, így nehéz volt visszakapaszkodni a mérkőzésbe. Ennek ellenére megmutattuk, hogy képesek vagyunk a jó játékra egy erősebb csapat ellen is – hozzáteszem nem előszőr a szezon során. A szurkolóink a Csata elleni mérkőzésen már megmutatták, hogy mennyit tudnak hozzátenni a lelátóról, remélem most is legalább annyian eljönnek bíztatni a csapatot. Bízom benne, hogy a lányok kellően felszívják magukat erre a találkozóra, és mentálisan felkészülnek arra, hogy kiharcoljuk a harmadik mérkőzést. Annyit ígérhetek, ezért mindent meg fogunk tenni!”

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): “A Vasasnak az az erőssége, hogy fizikálisan jól bírják. Lendülettel, nagy akarattal, önbizalommal játszanak. Egy meccsen a sérültek is összeszorítják a fogaikat. Az lesz a kérdés, hogy ki tudja jobban kihasználni a fizikai előnyét és tud gyorsabban, agresszívabban játszani az adott szituációkban a meccsen belül. Ez már a szív és nem annyira az állóképesség függvénye. Úgy készülünk, hogy szeretnénk egy nagyon jó mérkőzést játszani, ahol mi kontrolláljuk a ritmust és célunk a győzelem.”
Részletes összeállításunk az UNI Győr MÉLY-ÚT felkészüléséről ITT olvasható.

TIPPMIX NŐI NB I. A – 9-12. HELYÉRT, 5. FORDULÓ

PINKK Pécsi 424 – VBW CEKK Cegléd – 15:00 – Kozármisleny, Kozármislenyi Sportcsarnok

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): “Előző mérkőzésen ismét bebizonyítottuk, hogy 92 kapott ponttal nem tudunk mérkőzést nyerni. Viccet félig félrerakva, rengeteget kell javulnunk védekezésben, főleg a koncentráció terén. Jó csapat a Cegléd, de az ottani vereségünk mindenképpen fájó pont volt a playoutunk során. Mindenképpen vissza akarunk vágni nekik. A mérkőzés a végelszámolás miatt is létfontosságú, így egyetlen célunk a győzelem és ezért mindent meg is fogunk tenni.”

Sandro Orlando (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “A szezon utolsó utazása, utolsó idegenbeli szereplése vár ránk. A lányok a héten úgy dolgoztak, ahogy szoktak, megoldottunk néhány problémát és remélem, hogy immár az egész meccsen jó védekezést tudunk produkálni, nem csak 30 percig, mint múlt héten a BKG ellen. Ha megfelelő koncentráltsággal és elszántsággal játszunk majd, akkor megszerezhetjük a győzelmet.”

ELTE BEAC Újbuda – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – 17:00 – Budapest, Gabányi László Sportcsarnok

Horváth Bianka (vezetőedző, ELTE BEAC Újbuda): “Szeretnénk örömet okozni a kilátogató szurkolóknak és méltóképpen befejezni hazai pályán a szezont. Céljaink nem változtak, most is mindent megteszünk azért, hogy elerjük őket.”

Hirdetés