Hirdetés
Magyarország

Szombaton négy mérkőzés az élvonalban:

:

Hirdetés

Szombaton négy mérkőzést rendeznek az élvonalban.

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS – 5-8. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS

UNI Győr MÉLY-ÚT – TFSE-MTK – 17:00 – Győr, Széchenyi István Egyetemi

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): “A TF ellen most nagyon fontos: ne engedjük őket felpörögni, hogy meglepetést okozzanak. Hajszálon múlott, hogy kiharcolták a rájátszásba kerülést. Más lelki állapotban vannak, egy pozitív töltete van ennek a szezonnak számukra és felszabadultak tudnak lenni. Ezért is törekszünk arra, hogy végig mi tudjuk irányítani a mérkőzés ritmusát, agresszívak legyünk védekezésben. támadásban pedig precízek, pontosak maradjunk 40 percen át és kihasználjuk az előnyeinket.”
Részletes összeállításunk a UNI Győr MÉLY-ÚT felkészüléséről ITT olvasható.

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “A héten keményen dolgoztak a lányok és nagyon motiváltak. Éhesek vagyunk egy bravúrgyőzelemre, de ahhoz, hogy meglepetést tudjunk okozni negyven percen át koncentrálni kell, mint tettük azt a BEAC ellen és betartani a héten gyakorolt elemeket. Szükségünk volt most erre a hétre és hasznosan is tudtuk eltölteni az időt. Felkészültünk a párharcra és megpróbálunk kevesebb hibával játszani, mint legutóbb a Sopron ellen.”
Részletes összeállításunk a TFSE-MTK felkészüléséről ITT olvasható.

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS – ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Atomerőmű KSC Szekszárd – NKA Universitas PEAC – 18:00 – Szekszárd, Városi Sportcsarnok

Zseljko Djokics (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): “Részünkről a kulcs kérdés továbbra is az, hogy hányan fogunk tudni kiállni a PEAC ellen. Ezen áll, vagy bukik minden. Ha több játékos lesz bevethető, akkor jobban tudjuk játszani azt a modern, agresszív kosárlabdajátékot, ami ránk jellemző. Emellett pedig természetesen a hazai pálya előnye is sokat segít. Szekszárdon a rájátszás ugyanis a kosárlabda ünnepe. Telt csarnok a mérkőzéseken, szurkolók százával jönnek a csapatot támogatni. Ez hatalmas löketet ad a játékosoknak. Szeretnénk ezt a Pécs ellen is kihasználni, élni a hazai pálya előnye adta lehetőségekkel. Remélem minél többen kilátogatnak majd a meccsekre.”
Részletes összeállításunk az Atomerőmű KSC Szekszárd felkészüléséről ITT olvasható.

Sarok Nikolett (NKA Universitas PEAC): “A Szekszárd mindig egy nagy falat, én azt gondolom keményebbnek kell lennünk ellenük. Nagyon sok fog múlni a védekezésen, nem számítok sok kosárra, idegenben pedig borzasztóan nehéz lesz nekünk játszani a szekszárdi közönség előtt. Azt gondolom, a csapatunk rendben van, tudtunk edzeni, volt időnk készülni, úgyhogy én csak jó dolgokat várok a szombati mérkőzéstől.”

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS – 5-8. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS

Ludovika-FCSM Csata – Vasas Akadémia – 20:00 – Budapest, Ludovika Aréna

Bódi Ferenc (másodedző, Ludovika-FCSM Csata): “Ha megfelelően összpontosít a társaság, megfelelően koncentráltak, fókuszáltak tudunk lenni, akkor sikerrel vehetjük ezt az akadályt. Főleg pályaelőnyből. Ha viszont nem megfelelő attitűddel lépünk pályára, akkor meglepetést is okozhat a kellemetlen és fizikális kosárlabdát játszó Vasas.”

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “Jól ismert ellenféllel találkozunk a következő fordulóban, mindkét csapat ugyanazokkal a célokkal vág neki a hátralévő időszaknak, ez pedig az 5. hely megszerzése. Nehéz és egyben más mérkőzésekre számítok, mint a Szekszárd ellen. A korábbi ellenfelünk sokkal inkább a fizikai erejére és a belső játékára épített, míg a Csata sok váltással és jó kinti dobókkal rendelkező csapat. Megpróbálunk felkészülni ebből a játékstílusból, szeretnénk megnyerni a párharcot”

TIPPMIX NŐI NB I. A – 9-12. HELYÉRT, 3. FORDULÓ

ELTE BEAC Újbuda – VBW CEKK Cegléd – 17:00 – Budapest, Gabányi László Sportcsarnok

Horváth Bianka (megbízott vezetőedző, ELTE BEAC Újbuda): “Bár az egyik célunkat múlt héten teljesítettük, szerencsére mindig lebegnek új célok előttünk. Szoros mérkőzésre számítok, hiszen mindkét csapatban dolgozik a bizonyítási vágy: a ceglédiek nyilván visszavágnának a hazai alapszakasz vereségért, mi pedig szeretnénk itthon a pályán is győzni ellenük.”

Laufer Gabriella (VBW CEKK Cegléd): Az utóbbi két mérkőzésen megcsináltuk azokat a dolgokat, amiket az edző kért tőlük. Eredményesen is tudtuk zárni ezeket. A BEAC ellen is ezt kell csinálni. A héten a játékainkat pontosítottuk és szépen edzettünk. Ha megcsináljuk, amit az edzőnk kér, támadásban és védekezésben agresszívak leszünk, akkor eredményesen tudunk lejönni a pályáról.

Hirdetés