Hirdetés
Archivum

Szombaton négy mérkõzés jön a 20. fordulóból:

:

Hirdetés

Szombaton négy mérkõzésre kerül sor a hazai élvonal 20. fordulójában. Rövid beharangozó.

A játéknap rangadóján az Aluinvent DVTK fogadja az Atomerõmû KSC Szekszárdot. Mindkét csapat számára nagy a tétje a találkozónak. A Szekszárd a vesztett pontok tekintetében vezeti a tabellát. Az egymás elleni összevetés pedig a múlt heti bajnoki csúcsrangadó után a számára kedvezõen alakul a címvédõ Sopronnal szemben. Ahhoz azonban, hogy az elsõ helyét megõrizze, a papírforma szerint már nem hibázhat Zeljko Djokic együttese. Az Aluinvent DVTK esetében pedig még a 3-5. hely között bármi lehet az alapszakaszban, ami a negyeddöntõs pozíciót is jelentõsen befolyásolja. A két csapat õszi meccsén 59-55-ös szekszárdi siker született, de azóta változtak a keretek. Jelenleg mindkét csapat küzd sérülésekkel. A szekszárdi együttesbe a klub beharangozója szerint Teja Oblak visszatérhet. A DVTK-nál Raksányi Krisztina szenvedett bokasérülést a Gyõr elleni bravúros siker alkalmával és kérdéses a játéka.

Szintén érdekesnek ígérkezik a VBW CEKK Cegléd és a ZTE összecsapása. Remek pozícióban áll a tabellán a ZTE, melynek megõrzéséhez azonban a hátralévõ meccseibõl is ki kell hoznia a maximumot. Ezzel a szezonban nem volt probléma. Gáspár Dávid csapata kifejezetten stabilan teljesített az üldözõi ellen. A tabellán mögötte elhelyezkedõ gárdák közül eddig mindenkit kétszer le tudott gyõzni. Ez alól a Cegléd a kivétel, akikkel szemben 80-52-re maradtak alul december elején. A Cegléd egy némileg váratlan kozármislenyi vereség után van, amivel lényegében eldõlt, hogy az 5. hely már nem elérhetõ számára. Ettõl függetlenül az idei Ceglédrõl továbbra is elmondható, hogy jó játékerõt képvisel és bárkire bármikor veszélyes lehet. Magas hõfokú, izgalmas meccs kerekedhet.

A CMB Cargo UNI Gyõr az MTK vendége lesz. A gyõriek egy gyõzelemmel újabb lépést tennének a harmadik helyük bebiztosításáért a tabellán, ennek megfelelõen komoly tét mellett dobják fel a labdát. A Gyõr számára a csarnok-gondok a héten megoldódtak. Beköltözött a csapat az Olimpiai Sportparkba, ami mindenképpen segíti a felkészülését. Bár az influenza elérte Völgyi Péter együttesét, a gyõzelem így sem lehet kérdés. Az MTK az elmúlt fordulóban szünnapos volt, így ismét egy kéthetes szünettel kellett megküzdenie a szakmai stábnak. Sajnos ez a hazai versenynaptár hiányossága, hogy a kisebb csapatoknak ebben a téli idõszakban rendkívül kevés tétmeccsük van. Az MTK-nak akadtak élesebb meccsei magasabban rangsorolt riválisokkal, ezúttal is egy ilyen kialakítása lehet a célja.

A BEAC-Újbuda a PEAC-Pécs együttesét látja vendégül. Olyan helyzetbõl érkezik a két csapat erre a találkozóra, hogy egyik szakmai stáb sem lehetett múlt héten elégedett. A BEAC nem tudott szorosabb meccset kialakítani Zalaegerszegen, a PEAC pedig a Vasas otthonában maradt alul. A két csapat decemberi mérkõzése kifejezetten szorosan alakult. A PEAC kezdetben magabiztosan vezetett, majd a BEAC 17 pontos hátrányból a negyedik negyedben rövid idõre fordítani is tudott Pécsett. Nehéz megjósolni, hogy mi várható. Mindkét együttes hullámzó téli idõszakon van túl, ahol a saját képességeihez mérten kifejezetten jó teljesítményeket egy-egy várakozásoktól elmaradó meccs követett.

A szombati program
15:00 BEAC Újbuda – PEAC-Pécs
18:00 MTK-Budapest – CMB Cargo UNI Gyõr
18:00 VBW CEKK Cegléd – ZTE Nõi Kosárlabda Klub
18:45 Aluinvent DVTK Miskolc – Atomerõmû KSC Szekszárd

Pénteken játszották:

PINKK-Pécsi 424 – Sopron Basket 63-86 (12-27, 25-26, 17-17, 9-16)

Hirdetés