Hirdetés
Magyarország

Szombaton négy mérkőzés jön az élvonalban:

:

Hirdetés

Szombaton négy találkozóval kezdetét veszi az alapszakasz második köre a hazai élvonalban. Beharangozó.

A játéknap rangadóján 17 órától fogadja a ZTE NKK az Atomerőmű KSC Szekszárdot. A tabella 4. és 5. helyezettje méri össze az erejét. Ráadásul két extra formát mutató gárdát láthatunk. A ZTE sorozatban négy meccset nyert a válogatott szünet és az edzőváltás után. A Szekszárd pedig egymás után háromszor érte el a 90 pontot. Egyszer Németországban, illetve a Cegléd és a Győr elleni bajnokikon. Érdekes lesz figyelni, hogy melyik fél tudja kiemelkedő szériáját folytatni.

Az egymás után két rangadót veszítő UNI Győr – MÉLY-ÚT a Vasas Akadémia vendége lesz. A Vasas a TF ellen mutatott mérsékeltebb meccse után Zalaegerszegen teljesen nyílt végjátékot alakított ki. A Győr viszont éppen múlt héten Szekszárdon került igazán nehéz helyzetbe, 102 pontot kapott Milos Pavlovic együttese. Ilyen előzmények után mindkét csapat szempontjából nagyon fontos összecsapás jön. A Vasasnak eredményességi fordulatot is hozhat a múlt heti versenyképesebb játék állandósítása. A Győr számára pedig az alapszakasz második körében kis túlzással minden meccs kulcsfontosságú. Ehhez pedig egyértelműen kiegyensúlyozottabb teljesítményre lesz szüksége.

A nap nyitó mérkőzésén az ELTE-BEAC Újbuda a PEAC-Pécset látja vendégül. A BEAC közel állt második győzelmének megszerzéséhez a TF otthonában. Szabó Dóra és Laklóth Anna ponterős játékával, összesen 10 triplával, jó lepattanózással alakított ki teljesen nyílt mérkőzést Balogh Judit együttese. A PEAC három siker után a DVTK-val nem tudta a lépést tartani az elmúlt hétvégén. Maegan Conwright rehabilitációja lezárult, de ahogy a klub honlapja is rávilágít, kérdés, hogy mennyire gyorsan és milyen módon tud visszailleszkedni.

A sereghajtó PINKK Pécsi 424 a VBW CEKK Ceglédet fogadja. A PINKK első sikere még várat magára, de a Cegléd is sorozatban négy találkozót veszített a válogatott szünet után. Ezzel a Magyar Kupa nyolcas döntőjéről is lemaradt a csapat. Ezen az alsóházi rangadón mindkét fél győzelmi kényszerben van. A Cegléd nem hibázhat, ha szeretné tartani a lépést a nyolc közé jutásért zajló versenyfutásban. A PINKK pedig egyre nagyobb hátrányba kerül, ahogy telnek a hetek.

Menetrend

December 21., szombat
15:00 ELTE BEAC Újbuda – PEAC-Pécs
17:00 ZTE Női Kosárlabda Klub – Atomerőmű KSC Szekszárd
18:00 Vasas Akadémia – Uni Győr MÉLY-ÚT
18:00 PINKK-Pécsi 424 – VBW CEKK Cegléd

Hirdetés