Hirdetés
Magyarország

Szombaton négy mérkőzés jön hazai élvonalban:

:

Hirdetés

Szombaton a 21. fordulóból négy mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. Rövid beharangozó.

Az élbolyból az Atomerőmű KSC Szekszárd és az NKE-FCSM Csata is szombaton lép pályára. A 22. fordulóból előrehozott győri mérkőzését magabiztosan megnyerő Szekszárd a VBW CEKK Cegléd csarnokában szerepel. A KSC egy győzelemmel matematikailag is bebiztosítaná harmadik helyét az alapszakasz tabelláján. Erre minden esélye meg is van, mivel remek formában tért vissza a szünet után Zeljko Djokic gárdája. Kiemelkedő támadóerőt mutatva mind a négy találkozójukon 80 pont fölé jutott. A CEKK mindhárom találkozóját elveszítette a szünet óta. Ezek közül a PEAC és a Győr ellen akadtak kifejezetten jó egyéni teljesítmények, de szoros végjátékokban alulmaradt a csapat.

Az NKE-FCSM Csata az UNI-Győr – MÉLY-ÚT gárdáját fogadja. Mindkét csapat legutóbbi fellépése során a Szekszárdtól szenvedett vereséget. A Csata honlapján egy nagyon reális helyzetértékelés jelent meg. Minden csapat életében benne van egy olyan délután, mint amit a Csata átélt a tolnai megyeszékhelyen. Része a sportnak az is, amikor az aktuális ellenfél akarata ilyen mértékben érvényesül. Sőt, ezt is egy tapasztalatként lehet hasznosítani a tavaszi kihívások előtt. A Győrnek volt két erős meccse Asia Taylor érkezése után, de a KSC ellen ismét nem jött ki a lépés. Mindkét oldalnak rendkívül fontos lesz, hogy merre indul el a Magyar Kupa nyolcas döntője előtt.

Kiélezett a küzdelem az 5-6. helyen a ZTE és a TFSE között. A ZTE NKK az ELTE-BEAC Újbudát fogadja. A zalaegerszegiek egy szoros, fizikális meccset veszítettek a Városmajorban, míg a BEAC a Vasastól kapott ki múlt héten. A zalaegerszegiek nem hibázhatnak és az erőviszonyok alapján egyértelműen favoritok lesznek. A tavaszi hajrára fordulva viszont sok múlik azon, hogy meccsen belül melyik csapat tud kiegyensúlyozottabb lenni. A TFSE-MTK a Vasas Akadémia vendégeként szerepel. A ZTE ellen megszakadt múlt héten a TFSE rossz sorozata. Igazi csapatként lépett előre Magyar Bianka együttese. A Vasas jó kezdésre alapozva érett játékkal szerezte meg a győzelmet a BEAC vendégeként. Mindkét oldal számára fontos visszajelzés lesz, hogy tudja-e tartani múlt heti előremutató játékát vagy éppen most milyen mederben folytatja.

Menetrend – február 29., szombat

17:00 ZTE Női Kosárlabda Klub – ELTE BEAC Újbuda
17:00 NKE-FCSM Csata – Uni Győr MÉLY-ÚT
17:00 Vasas Akadémia – TFSE-MTK
2020. február 29. szombat
18:00 VBW CEKK Cegléd – Atomerőmű KSC Szekszárd

 

Hirdetés