Hirdetés
Magyarország

Szombaton négy mérkőzéssel folytatódik a hazai élvonal:

:

Hirdetés

Szombaton négy találkozóra kerül sor a hazai élvonalban. Rövid felvezetésünk a játéknap mérkőzéseihez.

A nap rangadóján 17 órától az Atomerőmű KSC Szekszárd fogadja az UNI Győr – MÉLY-ÚT együttesét, mely során a tavalyi negyeddöntő párosítása ismétlődik meg. Ellentétes előjelekkel várhatják az összecsapást a felek. A szekszárdiaknak kiváló eredményeket hozott az elmúlt hét. A szezon legjobb idegenbeli teljesítményével sikerült nyerni Németországban és ezzel kiemelést szerezni az Európa Kupában. A Cegléd ellen pedig igazi erődemonstrációt láthattunk. Megmutatta ez a két fellépés az igazi erejét a Szekszárdnak és a feladat adott, hogy ezt a formát tudja állandósítani a csapat. Ha tudja, akkor egy eredményes tél vár Studer Ágnesékre. A Győr kerete bár kiegészült, felépültek a korábbi sérültek, az eredményességi áttörés várat magára. Ugyanakkor amibe kapaszkodhatnak a győriek – természetesen ugyanez igaz Szekszárdra is – egy teljes hetet lehetett készülni erre az összecsapásra.

A címvédő Sopron Basket 18 órától a PINKK Pécsi 424 vendége lesz Kozármislenyben. Nem könnyű 48 órával a Schio elleni győztes csatát követően ismét pályára lépni, de a nyeretlen sereghajtó otthonában toronymagas favorit Gáspár Dávid együttese. A regenerálódásra és egy kis átvezetésre a Lattes Montpellier ellen lehetőséget kínálhat ez az este. A PINKK az elmúlt találkozóin tudta hosszabbra nyújtani a versenyképes szakaszait. A sereghajtó esetében nem szabad elfelejteni, hogy január 4-én jön az ELTE-BEAC Újbuda elleni rangadója. A két csapat eddig mutatott teljesítménye alapján azon nagyon sok minden el fog dőlni. Akár az is, hogy milyen pozícióból várják az alsóházi rájátszást a felek.

Ezzel át is tértünk az ELTE-BEAC Újbudára, mely a TFSE-MTK vendége lesz. Úgy lép pályára idegenben Balogh Judit együttese, hogy kényszerből a Cegléd elleni találkozón a Városmajor egy délutánra már volt az otthona. Az újonc esélyesként várja a találkozót. A TFSE kapcsán továbbra is abban keresendő a kiemelkedő szereplés kulcsa, hogy a statisztikai rangsorokat uraló légiósok mellett minden előzetes várakozást felülmúl a magyar mag hozzájárulásának minősége. A BEAC a ZTE ellen különösen fiataljai értékes villanásaival versenyképesebb formát mutatott, mint korábban. A rutinosabb játékosokban lévő tartalékok adhatják a reményt a BEAC-nak, hogy innen előrébb lehet mozdulni.

A válogatott szünet és az edzőváltás óta három meccset nyerő ZTE NKK 19 órától fogadja a Vasas Akadémiát. A zalaegerszegiek jó formát mutatnak és a Magyar Kupa nyolcas döntő kapujába értek ezekkel a sikerekkel. A Vasasnak eközben nem jött ki a lépés a TFSE ellen. A zalaegerszegi számszerű eredménytől függetlenül Földi Attila joggal várhatja tanítványaitól a pontosabb játékot. Eközben a ZTE számára a további csapatépítést is segítheti ez az este, hiszen a folytatásban a Szekszárd és a Győr vár Horváth Zsófia együttesére, hogy aztán az ünnepek után a Cegléd, Csata, DVTK hármas érkezzen. Ez az egy hónap egy komoly erőfelmérőnek ígérkezik.

Menetrend – december 14., szombat

17:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – Uni Győr MÉLY-ÚT
18:00 PINKK-Pécsi 424 – Sopron Basket
18:00 TFSE-MTK – ELTE BEAC Újbuda
19:00 ZTE Női Kosárlabda Klub – Vasas Akadémia

Hirdetés