Hirdetés
Magyarország

Szombaton négy mérkőzést rendeznek a bajnokságban:

:

Hirdetés

Szombaton négy mérkőzést rendeznek az élvonalban.

ELTE BEAC Újbuda – TFSE-MTK – 15:00 – Budapest, Gabányi László Sportcsarnok

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE BEAC Újbuda): “Az elmúlt két mérkőzésen a csapat erősségeit nem sikerült kellő mértékben megmutatnunk, az edzések alkalmával erre is nagy hangsúlyt fektettünk. A Mikulás kellő motivációt hozott, ezt is szeretnénk megmutatni a hétvégén.”

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “Kitűztük ezt az ötmeccses célt magunk elé és szeretnénk feltenni az i-re a pontot. Ez meccsről meccsre nehezebb. Emiatt rajtunk edzőkön még nagyobb felelősség lesz, hogy a lányokat mennyire tudjuk felpörgetni. Felkészültünk a BEAC-ból. Olyan csapatról beszélünk, akik idén voltak már nagyon fenn, megverték a DVTK-t és több, mint 20 ponttal a Győrt. Hullámzó a teljesítményük, így még nehezebb felkészülni ellenük. Mi ugyanakkor nem a BEAC esetleges hullámzóbb teljesítményéből szeretnénk élni, hanem mi magunk szeretnénk irányítani a meccset. Kulcs, hogy ne kapja el a fonalat a BEAC az elején. Feltüzelve kell odamenni, mert a BEAC képes csodákra. Egy összeszokott brigád, ahol a játékosok, hozzánk hasonlóan, szintén egymásért is küzdenek.”
A TFSE-MTK felkészüléséről bővebben ITT írtunk.

PINKK Pécsi 424 – DVTK – 17:00 – Kozármislenyi Sportcsarnok

Bekk Zsanett (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): “Egyre jobb fizikai állapotba kerülünk és egyre erősebb csapattá érünk. Ezt szeretnénk mérkőzésről mérkőzésre bebizonyítani.”

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): “Nagy szükségünk volt erre a hétre, a kisebb sérüléseket kezeltük, a betegek meggyógyultak. Volt idő csapat szinten és egyénileg is kielemezni a hibákat, megtalálni a pozitivumokat. Keményen edzettünk, pontosítottuk támadásainkat és a védekezésünket is. Ha ugyanazzal a sebességgel és koncentrációval játszunk szombaton a PINKK ellen, ahogy tettük a nemzetközi kupás csapatok ellen az elmúlt időszakban, akkor nem maradhat el a győzelem.”

UNI Győr MÉLY-ÚT – Ludovika-FCSM Csata – 17:00 – Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): “Kemény, küzdelmes mérkőzésre számítok. Csak akkor van esélyünk, ha 40 percen keresztül azt az arcunkat mutatjuk, ahogy hétfőn befejeztük. Fontos lesz a védekezés. A Csata egy kicsit rendhagyó csapat olyan szempontból, hogy nagy mértékben a külső játékosaira támaszkodik, jól bontanak, jól dobnak kintről. Szépen együtt vannak. A mag jó pár éve együtt játszik. Rutinos játékosok szerepelnek belső poszton. Fontos lesz, hogy egyénileg és csapatilag is megállítsuk ezeket a támadásokat minden szempontból.”
Az UNI Győr – MÉLY-ÚT felkészüléséről bővebben ITT írtunk

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): “Komplex csapat mély rotációval a Győr. Minden pozícióban megvannak a rutinos játékosok. Belső pozícióban nagyon dominánsak. Kívül dobó játékosok vannak, úgyhogy nehéz meccsre számítok. Nagyon jó ellenfél. Elég komplex, széles repertoárral rendelkeznek, amire fel kell készülnünk. Ezzel foglalkoztunk a héten és bízom benne, hogy viszontlátom ezt a csapattól.”

VBW CEKK Cegléd – NKA Universitas PEAC – 18:00 – Albertirsa Újcsarnok

Hegedűs Péter (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “Teljesen megérdemelten áll a dobogón jelenleg a PEAC, illetve jutott tovább az Európa kupában is, amihez ezúton is szeretettel gratulálunk nekik. A héten rövidebb időnk volt a felkészülésre, hiszen hétfőn még mérkőzésünk volt, de ami ebbe az időbe belefért, azt elvégeztük. Nem engedhetjük, hogy a vereségek elvegyék az önbizalmunkat, hiszen a csapat jó úton halad és a befektetett munkánk sem vész el. Ugyanazzal az energiával és precizitással kell játszanunk, mint tettük azt a Győr ellen, akkor lehet keresnivalónk, ha 40 percen keresztül koncentrálni tudunk a részfeladatokra.”

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): “Nem számítok könnyű mérkőzésre, nagyon sok olyan játékosa van a Ceglédnek, akik màr több évet lehúztak az A csoportban. Múlt héten a legjobb játékosuk nélkül is szép csapatjátékot játszottak a Győr ellen. Próbáltunk készülni a letámadásuk ellen illetve a zóna ellen is, sokszor alkalmazzák. Az egyéni képességek mellett fontos, hogy ugyan úgy csapatként játszunk, mint eddig tettük.”

Hirdetés