Hirdetés
Magyarország

Szombaton négy összecsapás jön a hazai élvonalban:

:

Hirdetés

Szombaton a hazai élvonal 14. fordulójában négy találkozót rendeznek. Beharangozó.

A szombati játéknap országos televíziós közvetítést is élvező rangadója az Európa Kupa rájátszás visszavágójára készülő Aluinvent DVTK és az igencsak mozgalmas időszakot háta mögött tudó UNI-Győr – MÉLY-ÚT összecsapása lesz. Ehhez a részletes felvezetésünk ITT olvasható.

A címvédő Sopron Basket a TFSE-MTK alakulatát látja vendégül. A soproniak igazi erődemonstrációval indították 2020-at, amikor csütörtökön 94-63-ra verték közvetlen üldözőjüket az NKE-FCSM Csatát. Candice Dupree érkezése, Jelena Brooks visszatérése javítja a variációs lehetőségeket. A TFSE a két ünnep között egy feszült, hosszabbításos csatát nyert a PEAC ellen. Magyar Bianka vezetőedző és Süle Krisztina csapatkapitány nyilatkozatát is idéztük azon délutánnal kapcsolatban. Mind a ketten az egységet emelték ki. Nagy fegyvertény a TFSE számára, hogy a statisztikai mutatókat vezető légiósok mellé a magyar mag milyen szépen felnő hétről hétre.

A ZTE NKK a VBW CEKK Ceglédet fogadja. A zalaegerszegiek a pályán ugyan alulmaradtak Győrben, de végül sikeres óvást nyújtottak be Rachel Hollivay jogosulatlan szerepeltetése miatt. Ettől függetlenül az extra második negyedre építve a meccs is kínált győzelmi esélyt. Ismét bizonyította a ZTE azt a versenyképességét, amiről lapunknak az ünnepek alatt Horváth Zsófia is beszélt. A védekezés további erősödése javíthatja a csapat esélyeit. Cegléd nem játszott rossz meccset a Sopron ellen vasárnap. Ismét nagy hátrányból tudott visszazárkózni többször is. A küzdésre tehát nem lehet panasz. A ki nem kényszerített hibák magas száma miatt viszont maradhat hiányérzet. Igaz, ezek egy része a szűkös rotációra vezethető vissza. Minden azon múlik tavasszal a CEKK számára, hogy immár Európa Kupa terhelés nélkül mennyire tudja ezeket az apró pontatlanságokat kivenni a játékából.

A szombati nap programja 15 órakor az ELTE-BEAC Újbuda és a PINKK Pécsi 424 találkozójával indul. A tabella utolsó két helyezettje méri össze az erejét. A tét óriási, hiszen joggal gondolnak úgy a felek erre a délutánra, mint a legnagyobb győzelmi esélyre az alapszakaszban. Talán mindkét gárda elmondhatja ugyanis azt magáról, hogy kicsit távolabb van a mezőny többi tagjától, mint amiben szezon előtt bízott. A csapatok őszi kozármislenyi meccsét 82-59-re nyerte a BEAC. Azóta a PINKK kerete a német irányító Emma Stach felépülése miatt bővült. Mindkét csapatnak volt győzelmi esélye decemberben, a BEAC a TF, míg a PINKK a Cegléd ellen maradt alul egylabdás végjátékban.

Menetrend

Január 4., szombat
15:00 ELTE BEAC Újbuda – PINKK-Pécsi 424
16:30 Sopron Basket – TFSE-MTK
18:00 Aluinvent DVTK – Uni Győr MÉLY-ÚT
19:00 ZTE Női Kosárlabda Klub – VBW CEKK Cegléd

Hirdetés