Hirdetés
Nagyvilág

Szombaton négy válogatott kvalifikálta magát az olimpiára:

:

Hirdetés

Az olimpiai selejtezők szombati játéknapját követően USA és Japán mellé négy válogatott csatlakozott a tokiói olimpia női kosárlabda tornájának mezőnyét illetően. Úgy alakultak a találkozók, hogy Kanada, Kína, Franciaország és Nigéria a vasárnapi eredményektől függetlenül már biztosan olimpiai résztvevő.

A fantasztikus bourges-i közönség biztatása közepette Franciaország 89-72-re legyőzte Brazíliát. A nyitó napon Valerie Garnier együttese óriási csatában, kiemelkedő teljesítményt nyújtva Ausztráliát is verte. Ez azt jelenti, hogy a franciák két sikerrel rendelkeznek és már biztosan a csoport első három helyének valamelyikén végeznek.

Fotó: FIBA.Basketball

Kanada szintén második győzelmét ünnepelhette és kvótát szerzett. A belgiumi Oostende városában zajló tornán remek játékkal 80-50-re múlták felül Svédországot. A csütörtöki játéknapon pedig Belgiumnál is jobbnak bizonyultak Kia Nursék. Esetükben is ugyanaz elmondható, mint Franciaországra. Vasárnap már nem tud olyan eredmény születni, hogy a kvótával rendelkező Japán mellet ne legyenek ott a két legjobb között.

Fotó: FIBA.Basketball

A belgrádi B-csoportban Kína szintén második diadalát ünnepelhetett. Nagy-Britannia csütörtöki 10 pontos legyőzése után emlékezetes csatában 64-62-re múlták felül az Európa-bajnok Spanyolországot. Kína ezzel két játéknap után biztosította helyét a négyes első három tagja között.

Fotó: FIBA.Basketball

A belgrádi A-csoportban Nigéria ugyan 70-64-re kikapott Szerbiától, de Mozambik csütörtöki magabiztos legyőzése kifizetődött számukra. A már kvótával rendelkező USA ugyanis szintén óriási különbséggel 124-49-re kiütötte Mozambikot és ezzel pedig szombaton estére továbbvitte magával Nigériát.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés