Hirdetés
Magyarország

Szombaton öt mérkőzés a bajnokságban:

:

Hirdetés

A harmadik forduló szombati játéknapján öt mérkőzést rendeznek a bajnokságban.

E.ON ELTE BEAC – NKA Universitas PEAC – 15:00 – Budapest, Gabányi László Sportcsarnok

Mészárosné Kovács Andrea (vezetőedző, E.ON ELTE BEAC): “Egy igen sokoldalú PEAC van alakulóban, akik két győztes mérkőzéssel indították a szezont. Csökkentenünk kell a védekezésben szerdán elkövetett hibáinkat, mert ilyen erős csapatok ellen csak így tudunk jó mérkőzéseket játszani. Bízom a lányainkban, hogy mindenki rendkívüli elszántsággal küzd majd ezen a mérkőzésen is a kitűzött céljaink elérése érdekében.”

Jovan Gorec (vezetőedző, NK Universitas PEAC): “Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk. A Szekszád ellen a BEAC megmutatta, hogy hazai pályán, a szurkolói előtt milyen jól és pontosan tudnak játszani. Negyven percen keresztül koncentráltan és keményen kell játszanunk, ha győztesként akarunk hazatérni szombaton. Hiszek a csapatunkban és izgatottan várjuk már a szombati összecsapást!”

TFSE-MTK – Ludovika Csata – 18:00 – Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “Sűrűn jönnek a meccsek és két vereség után megyünk bele ebbe a nagyon fontos hazai találkozóba. A Sopron ellen mutatott játékból lehet építkezni. Ez a mi utunk, erről nem szabad letérni. Fontos, hogy frissek maradjunk és ne veszítsük el a fókuszt. Mi akkor tudunk eredményesek lenni, ha a védekezésünk rendben lesz. A jó magyar játékosok mellett a Csata idén kiváló légiósokat igazolt. Korábban rendre azt mondtuk, hogy kiemelkedő tripladobó játékosaik vannak, most sokkal jobban kell figyelni a belső poszt védésére is a hárompontosok mellett. Fontos lesz, hogy a magas embereink hogyan dolgoznak. Fel van adva a lecke, de szeretnénk ugyanolyen energiákkal dolgozni, mint szerdán. Nem engedhetjük meg, hogy az ellenfelünk lendületbe jöjjön.”
Részletes összeállításunk a TFSE-MTK felkészüléséről ITT olvasható.

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika Csata): “Szezonbeli első győzelmünk remélem, hogy kellő nyugalmat és önbizalmat fog adni a folytatáshoz. Újabb budapesti rangadó elé nézünk, egy olyan ellenféllel szemben lépünk pályára, aki nagyon megerősödött az idei szezonra. Ezt az is mutatja, hogy milyen mérkőzést játszottak a bajnok ellen. Természetesen maximálisan felkészülünk a találkozóra, és remélem, hogy ismételten győztesen hagyhatjuk majd el a parkettet.”

Vasas Akadémia – Atomerőmű KSC Szekszárd – 18:00 – Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “Nincs sok időnk az gondolkodni, hogy mi történt a múltban, előre kell tekinteni. Nagyon nehéz sorozatban vagyunk most, annak ellenére, hogy ismert ellenféllel találkozunk. Három hete játszott a két csapat egymással egy felkészülési mérkőzést, azóta viszont sok minden változott. Nemcsak náluk, de nálunk is. Bízom benne, hogy tanulunk a szerdai összecsapásból, levonjuk a kellő következtetéseket, és a nagy részét tudjuk is majd javítani. Szeretnénk most is, ahogy minden meccsen, a győzelemért pályára lépni, bármilyen nehéz is lesz az most. A legjobb formánkat fogjuk nyújtani a cél elérése érdekében.”

Horváth Zsófia (másodedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): “A harmadik forduló során a Vasas Akadémia ellen mérkőzünk meg idegenben. Egy kellemetlen csapatról van szó, főleg hazai pályán. Sosem feltett kézzel jönnek ki és egy pillanatra sem adják fel a küzdelmet. Biztos vagyok benne, hogy ellenünk is úgy fognak pályára lépni, hogy a győzelem lesz a cél számukra, mindenáron. Természetesen mi ennek nem szeretnénk engedni. Hatalmas koncentrációra lesz szükségünk. Védekezésben leginkább a gyorsindításaikra kell különös figyelmet fordítanunk. Sok kicsi és fürge játékosuk van, akik nem csak közelről, de távolról is veszélyesek. Center poszton viszont mindenképp dominálnunk kell a pályán, ez nem is lehet kérdés. Ezen kívül csak saját magunkra kell koncentrálnunk és arra, hogy csapatban, együtt kosárlabdázzunk.”
Részletes összeállításunk az Atomerőmű KSC Szekszárd felkészüléséről ITT olvasható.

VBW CEKK Cegléd – Sopron Basket – 18:00 – Albertirsa, Albertirsa Sportcsarnok

Kostas Keramidas (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “Egy héten belül a harmadik nagyon nehéz mérkőzést fogjuk lejátszani szombaton, ezúttal az Euroliga címvédője ellen. A bajnokság első néhány fordulójában az a célunk, hogy mérkőzésről mérkőzésre jobbak legyünk, javuljon a játékunk, de természetesen ebben az is benne van, hogy minden adódó lehetőséget meg kell ragadnunk. Szeretnénk mindent kiadni magunkból és a lehető legjobb játékunkat produkálni.”

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket):  “Nagyon jó mentalitással kezdte el a szezont a Cegléd és ez veszélyes ellenféllé teszi őket. Két forduló alapján azt mondhatom, hogy nem csak az előbbiekben kiemelt légiósok, hanem a magyar mag is jól teljesít. Maximális koncentrációra lesz szükség, résen kell lenni, mert egyszerű dolgokat játszanak, viszont, ha abból nem alakul ki helyzet, akkor sokat improvizálnak.”
Részletes összeállításunk a Sopron Basket felkészüléséről ITT olvasható.

DVTK – Hun-Therm – PINKK Pécsi 424 – 18:00 – Miskolc, DVTK Aréna

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK – Hun-Therm): “Remek hangulatú szezonnyitót játszottunk, bízok benne, hogy a PINKK ellen még többen látogatnak ki a DVTK Arénába. Ennek a mérkőzésnek is agresszív védekezéssel szeretnénk nekivágni. Ha sikerül azokra a pozitív dolgokra a továbbiakban építkezni, amit a Vasas ellen mutattak a lányok a pályán, akkor az az egész szezonban a taktikánk alapja lehet. Sérültünk szerencsére nincs, az Euroliga selejtezőig pedig kiegészül majd a csapat a világbajnokságon szereplő légiósokkal.”

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): “Legfontosabb, hogy a Peac elleni pontatlanságunkat és dekoncentráltságunkat levetkőzzük magunkról, mert ami ott nem fért bele, az most hétvégén egy jobb csapat ellen pláne nem fog. Ez a legnagyobb hiányosságunk jelenleg, amiben előre kell lépni. Ha ezen változtatni tudunk elégedettek lehetünk a végkimeneteltől függetlenül, de biztos, hogy az eredményen is meg fog majd látszódni. Soron következő ellenfelünk jól kezdte az idényt, látszik rajtuk, hogy a hiányzóik ellenére is milyen szervezett, jól menedzselt csapatról van szó. A kevés rendelkezésre álló idő ellenére úgy érzem megfelelően felkészültünk és rendezni tudjuk a sorainkat a hétvégén.”

Hirdetés