Hirdetés
Magyarország

Szombaton öt mérkőzés a bajnokságban:

:

Hirdetés

A 22. forduló szombati játéknapján öt mérkőzést rendeznek a bajnokság.

NKA Universitas PEAC – Atomerőmű KSC Szekszárd – 18:00 – Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): “Utolsó alapszakasz mérkőzés, egy Euroligás csapat ellen. Fontos lenne a győzelem, akkor nem kellene figyelnünk a többi mérkőzést. Egy jó csapat egy jó edzővel. Precíz kosàrlabdát játszanak, minden játékosnak meg van a helye. Erősek palánk alatt , de ugyan olyan veszélyes Studer pick and roll játéka is. 40 percig kell harcolni, és mindenképpen jobban kell dobnunk, mint az elmúlt két mérkőzésen.”

Horváth Zsófia (másodedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): “Abban bízom, hogy a csapat továbbra is elválasztja magában a két bajnokságot, tehát a hazai szereplést és a nemzetközi mérkőzéseket. Úgy, ahogy történt az Euroliga csoportmeccsei alatt is és a bajnokságra össze tudjuk szedni a kellő energiákat. Hasonló helyzetben találkoztunk legutóbb a PEAC csapatával, a Magyar Kupán egy rossz meccs után és fel tudtunk állni. Hasonlóra lesz szükség most is.”
Részletes összeállításunk az Atomerőmű KSC Szekszárd felkészüléséről ITT olvasható.

DVTK – PINKK PÉCSI 424 – 18:00 – Miskolc, DVTK Aréna

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): “Két fontos célja van a szombati, PINKK elleni mérkőzésnek: mindenképp győzni szeretnénk hazai pályán és lendületből kezdeni a rájátszást. Nem mellékes, hogy szeretnénk Jessicát is fokozatosan beépíteni a csapatba, aki egy inteligens, rutinos játékos, a csapatunkba illő személyiség. Edzéseken jól teljesít, de kiváncsian várjuk éles helyzetben a bemutatkozását. Nagyon bízom benne, hogy komoly erősítést jelent számunkra. Bár az utolsó fordulóban egyszerre zajlik minden találkozó, – és a mi alapszakaszbeli helyezésünk nem csak a saját összecsapásunktól függ – ezzel nem foglalkozunk. Bárkit is kapunk ellenfélnek a négy közé kerülésért, meg lesz az előnye és hátránya, de jelenleg a saját dolgunkra koncentrálunk.”

Kovács Dénes (PINKK Pécsi 4242): “Az alapszakasz utolsó mérkőzésén Miskolcra látogatunk. Kemény ellenfelek és mérkőzések vannak mögöttünk, ahol úgy érzem tisztességgel helyt tudtunk állni. Célunk most se lehet más, de lassan ki kell lépnünk a szimpatikus vesztes szerepkörből. A Diósgyőr döcögősen kezdte a szezont, de amióta Völgyi Péter irányítja őket, folyamatosan bizonyítják, hogy a liga egyik legjobb csapata, elég csak a kupadöntőre gondolni. Kisebb sérülések hátráltatnak minket, de mindent meg fogunk tenni, hogy borsot törjünk az ellenfél orra alá. Remélem, hogy a Szekszárd elleni második félidő elég bizonyíték volt arra, hogy senkitől se kell megijednünk.”

Ludovika-FCSM Csata – UNI Győr MÉLY-ÚT – 18:00 – Budapest, Ludovika Aréna

Toman Petra (Ludovika-FCSM Csata): “Bebiztosítottuk magunkat a hatodik helyen, ami szerintem egy reális helyezés. Voltak bravúr győzelmeink, de olyan meccseink is, amiket meg kellett volna nyernünk, mégsem sikerült. Szerintem kihoztuk magunkból idén a maximumot az alapszakasz során. Nyílván érhettünk volna el jobb helyezést is, de tekintve az erőviszonyokat én ezt tartom reálisnak. Az utolsó ellenfelünk szombat este a Győr lesz az alapszakaszban, akiknek elsősorban visszavágnánk a náluk elszenvedett vereségért. Emellett a rájátszásra is sokat szeretnénk gyakorolni és kijavítani az eddigiekben elkövetett hibáinkat. Hat nap alatt ez lesz a harmadik mérkőzésünk és már érezni a lábakban a fáradtságot. Az elmúlt napok azonban főként a regenerálódásról szóltak, ami úgy gondolom, hogy jól sikerült – izgatottan várjuk a Győr elleni mérkőzést.”

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): “Hatványozottan nehéz mérkőzés lesz. Győzelmi kényszerben vagyunk, hogy megtartsuk a jó pozíciónkat. A Csata jó formában van, négy mérkőzést nyertek zsinórban. Kellemetlen ellenfél, teljesen más szerkezetben játszanak, mint például a PEAC, a DVTK vagy akár a Cegléd is. A külső posztos játékosokra építenek és a belső poszton játszó játékosok is sokat jönnek ki. Szélesen játszanak nagyon sok egy-eggyel. Hárompontosokat dobnak. Fel van adva a lecke és úgy érzem, hogy csak maximális teljesítménnyel fogunk tudni nyerni. Koncentráltnak kell lenni, védekezésben és támadásban is agresszívnak. Fontos lesz, hogy ne engedjük őket ritmusba jönni, mert akkor a legveszélyesebbek.”
Részletes összeállításunk az UNI Győr MÉLY-ÚT felkészüléséről ITT olvasható.

TFSE-MTK – ELTE-BEAC Újbuda – 18:00 – Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK):  “Tudjuk, hogy kikre kell figyelni a BEAC-nál. Kulcs lesz, hogy jól védekezzünk az általad is említett meghatározó játékosaikon. Felhívtuk a játékosok figyelmét az egyéni felelősségre. Próbálunk védekezésből lendületet venni támadásra. Futnunk kell, gyorsindítások kellenek. Szükségünk lesz a gyors kosarakra. Nincs egyszerű dolgunk, hiszen a biztos rájátszásba kerüléshez több, mint 10 pontos győzelemre lesz szükség.”
Részletes összeállításunk a TFSE-MTK felkészüléséről ITT olvasható.

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE-BEAC Újbuda): “Régóta vártunk egy ilyen mérkőzést, hiszen a BEAC történetében nem mostanában fordult elő, hogy a legjobb nyolc közé juthatunk. Nem kérdés, hogy szeretnénk megragadni ezt az esélyt, a szívünket-lelkünket ki fogjuk tenni a pályára, hogy holnap este megkoronázzuk ezt az emlékezetes szezont.”

Vasas Akadémia – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – 18:00 – Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “Az alapszakasz utolsó fordulójában a BKG csapatát fogjuk vendégül látni. Az előző körben, a TFSE elleni győzelemmel elértük az év elején kitűzött célunkat és bejutottunk  rájátszásba. Ennek ellenére fontos lenne számunkra, hogy győztesen hagyjuk el a pályát az utolsó összecsapáson. Ha már idáig eljutottunk, szeretnénk hetedik pozícióban végezni, mivel az idei célkitűzést és a tavalyi teljesítményt is sikerülne felülmúlnunk. Maximális erőbedobással megyünk tehát bele a mérkőzésbe és szeretném, ha meg is nyernénk azt. Sajnos Sara Heljic-et az előző találkozón elvesztettük, a pontos diagnózist még nem tudjuk, de úgy tűnik, hogy hosszabb időre kiesett. Fontos, hogy a csapat megértse, hogy egy ilyen helyzetben mindenkinek egy kicsivel többet és jobban kell teljesítenie.”

Camesha Davis (BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): “Ez lesz az utolsó mérkőzésünk az alapszakaszban és tudjuk, hogy mindent ki kell adnunk magunkból. Főleg egy olyan csapat ellen, amellyel már játszottunk és pontosan tudjuk, hogy mire számítsunk tőlük. Tudjuk, hogy mennyire agresszívan játszanak, így nekünk is pontosan ugyanolyan keménységgel kell majd kiállnunk. Jó érzéseim vannak a Playout-tal kapcsolatban. Küzdenünk kell, de azt gondolom, hogy jó lendülettel kezdünk majd bele ebbe a periódusba. Ezek azok a csapatok, akik ellen jók az esélyeink és jó meccseket játszottunk ellenük az alapszakaszban.”

 

Hirdetés