Hirdetés
Magyarország

Szombaton öt mérkőzéssel elrajtolnak a bajnoki küzdelmek:

:

Hirdetés

Elkezdődik a 2022/2023-as bajnoki évad. Szombaton az első forduló öt mérkőzésére kerül sor. Nyilatkozatcsokor a találkozókra való ráhangolódásként.

MENETREND

Szeptember 24, szombat
18:00 E.ON ELTE BEAC – Atomerőmű KSC Szekszárd
18:00 TFSE-MTK – NKA Universitas PEAC
18:00 Vasas Akadémia – Ludovika Csata
18:00 VBW CEKK Cegléd – SERCO UNI Győr
18:00 PINKK Pécsi 424 – Sopron Basket

ELTE BEAC Újbuda – Atomerőmű KSC Szekszárd – 18:00 – Budapest, Gabányi László Sportcsarnok

Mészárosné Kovács Andrea (vezetőedző, ELTE-BEAC Újbuda): “Három hete jelentősen átalakult a csapatunk és a munka, amit végzünk. Fárasztó időszak van a lányok mögött és embert próbáló időszak előttük. Komoly erőpróba lesz ez egyénileg és csapatszinten egyaránt, de bízom a BEAC eltökéltségében és hogy mindenkiben, aki felhúzza a fekete-fehér mezt, kellő mértékű a bizonyítási vágy. Atomerőmű KSC Szekszárd, SERCO UNI Győr, NKA Universitas PEAC, Sopron Basket, PINKK Pécsi 424 az első öt mérkőzésünk. Nehéz, nehezebb és még nehezebb meccsekre készülünk és számítunk az egész bajnokság folyamán.”

Zseljko Djokics (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): “A legfontosabb, hogy a saját játékunkat építsük. Nem szeretnénk, illetve nincs is időnk most a BEAC-al foglalkozni. Nemrég kezdtünk el 5:5 ellen játszani edzésen, így sok az információ, amit a játékosoknak fel kell dolgozni. Nem szeretnénk mindezt még a BEAC taktikájával is megkavarni. Éppen ezért, a mi rendszerünkön van most elsősorban a hangsúly. A mi alapstratégiánkon, amit később tovább tudunk majd építeni, ahogy haladunk előre a bajnokságban.”
A szekszárdi várakozásokról készült bővebb összeállításunk ITT olvasható.

TFSE-MTK – NKA Universitas PEAC – 18:00 – Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “Küzdelmes mérkőzésre számítok, amely mindkét fél számára fontos lesz. Nagyon élesnek kell lenni és betartani az alapozás során lefektetett szabályokat. A célunk, hogy a védekezésünk stabil legyen és abból a támadásaink is jó ritmusúak legyenek. Nem lesz könnyű dolgunk, a pécsiek kiváló légiósokkal erősítettek.”
A TFSE-MTK vezetőedzővel készített interjúnk ITT olvasható.

Jovan Goren (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): “Mindenki győzelmet vár, én viszont azt, hogy fejlődjünk. Nagyon fontos számunkra, hogy felnőjünk a feladathoz, hogy ne legyenek üresjárataink, és hogy szintről szintre lépjünk előre, lehetőleg nagy kilengések nélkül. És nagyon lényeges számomra, hogy azt lássam, minden nap jobbak és jobbak vagyunk, mint az előzőn. Persze, megpróbálunk megnyerni minden meccset, ez a dolgunk, de csapatot is kell építenünk, amihez idő kell. Ezért fontos, hogy mindig feljebb lépjünk.”

Vasas Akadémia – Ludovika Csata – 18:00 – Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “Elérkeztünk a bajnokság első mérkőzéséhez. Jelenleg végre úgy tűnik, hogy teljes kerettel, de inkább várjunk pár napot, ugyanis akárhányszor előre ittunk a medve bőrére, valami mindig történt. Jól ismert ellenféllel kezdünk, kemény mérkőzésre számítok a hazai szezonnyitón. Bízom benne, hogy az akarattal nem lesz gond, foggal-körömmel fogunk harcolni minden egyes labdáért. Negyven percig tartó, maximális koncentrációt kérek a lányoktól. Keveset tudunk a Csata jelenlegi erősségéről, ugyanis sok változáson mentek keresztül a nyár folyamán. Sok fegyverük van, de megpróbálunk majd minél többet hatástalanítani, felkészülni, amennyire tőlünk telik. Reméljük, hogy ez győzelmet fog érni számunkra a szezonnyitón!”

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika Csata): “Összességében jó munkát végeztünk a felkészülés során, nagyjából sikerült megvalósítani az eltervezett dolgokat. Ami a fejlődésünket illeti, azt gondolom pozitív irányba léptünk előre mind védekezésben, mind pedig támadásban. Reméljük ezt a tendenciát a szezon során is tudjuk majd tartani. Az előszezon alatt az volt számunkra a prioritás, hogy egy egységet alkossunk a régi, illetve az új játosainkból – győztes mérkőzésekkel szeretnénk indítani a bajnokságot. Ehhez természetesen arra is szükségünk van, hogy a védekezésünket egy olyan szintre emeljük, amivel versenyképesek tudunk lenni a mezőnyben. Úgy gondolom ez a tavalyi szezonhoz képest mindenképp javult!

A szezont egy jó budapesti rangadóval indítjuk. Nagyon bízom benne, hogy teltház lesz, sok nézővel, illetve, remélem, hogy egy heti jó edzésmunkát meg tudunk koronázni egy jó mérkőzéssel. Remélhetőleg győztesként hagyhatjuk majd el a parkettet szombaton.”

VBW CEKK Cegléd – SERCO UNI Győr – 18:00 – Albertirsa, Albertirsa Sportcsarnok

Kostas Keramidas (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “Igyekeztünk felkészülni a szezonkezdésre, amennyire csak tudtunk. A légiósaink kicsit későn érkeztek és sok problémánk volt a felkészülés során, de mindezek ellenére mindent megtettünk. Nem túl szerencsés a sorsolásunk, hiszen az első négy fordulóban négy nagyon erős csapattal kezdünk, közülük is elsőként a Győrrel. Persze ezekre a meccsekre se feltett kézzel futunk ki a pályára, természetesen megpróbálunk nyerni, kihasználni az adódó lehetőségeket. Biztos vagyok benne, hogy megpróbáljuk a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, és bízom benne, hogy jól alakul majd a szezonunk.”

Fűzy-Antolovics Adél (másodedző, SERCO UNI Győr): “A Ceglédről tudjuk, hogy kellemetlen, veszélyes csapat. Teljes erőbedobással fogunk belemenni a mérkőzésbe, hisz tudjuk, hacsak egy másodpercre nem fordítunk rájuk kellő figyelmet, abból problémáink adódhatnak – csakúgy, mint a Prága ellen. Biztos vagyok benne, hogy nehéz dolgunk lesz, az elejétől kezdve maximális koncentrációra és erőbedobásra lesz szükségünk. Úgy gondolom, hogy elsősorban a védekezésünkre kell különös figyelmet fordítani, abból jönnek majd a támadások. Valamilyen szinten azért ismerjük az ellenfelünk idei keretét, nincs olyan magyar játékosuk, aki ismeretlen lenne a számunkra. Pont azért, illetve, mert idén még nem játszottunk tétmeccset, így leginkább a saját játékunkra szeretnénk elsősorban fókuszálni.”
A győri várakozásokról készült bővebb összeállításunk ITT olvasható.

PINKK Pécsi 424 – Sopron Basket – 18:00 – Pécs, PVSK NKA Csarnok

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): “Baráti” sorsolással a zsebünkben indítjuk a bajnokságot, ugyanis a bajnoki és Euroliga címvédővel kezdünk, aztán a tavalyi negyedik helyezettől haladunk egészen a bronz, illetve az ezüstérmesig. Kedvünket nem szegi ez a szituáció, ugyanis mi lenne jobb lehetőség mint a Sopron ellen bemutatni, hogy milyen irányba szeretnénk elindulni. Felkészülésünk jól halad, bár még közel sem vagyunk a végén és helyzetünket nehezíti hogy rajtunk kívülálló okokból nem tudunk teljes kerettel kiállni a mérkőzésre. Egyértelmű, célunk nem lehet más mint, hogy minden tőlünk telhetőt kiadjuk magunkból és így eredményben és a mutatott játék képében is szép teljesítményt tudjunk nyújtani az újdonsült otthonunkba látogató szurkolóknak.”

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): “Minden nap szeretnénk fejlődni, minden meccsből szeretnénk tanulni és jobb csapattá válni. Az nem megengedett, hogy bármilyen mérkőzést félvállról vegyünk. A hozzáállásunk, a felfogásunk eddig sem abba az irányba mutatott, hogy kisujjunkból kirázzuk a magyar bajnokságot. Ebben semmi változás nem lesz és újdonságot sem tudok mondani. Minden mérkőzést komolyan veszünk. Hétről hétre, mérkőzésről mérkőzésre készülünk.”
A soproni várakozásokról készült bővebb összeállításunk ITT olvasható.

Hirdetés