Hirdetés
Magyarország

Szombaton öt mérkőzést rendeznek a hazai élvonalban:

:

Hirdetés

Szombaton öt találkozóval folytatódnak a hazai élvonal küzdelmei. Rövid beharangozó.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd és az NKE-FCSM Csata rangadóját bővebben is felvezettük. Összeállításunk itt olvasható a 14 óra 45 perctől az M4 Sport csatornán is élőben követhető összecsapáshoz.

Az élcsapatok közül a címvédő Sopron Basket majd vasárnap lép pályára. Az Aluinvent DVTK szombaton a PINKK Pécsi 424 vendége lesz. Cyesha Goree nélkül sem hibázott Cziczás László együttese a Cegléd ellen. A második helyért zajló küzdelmekben a múlt heti veresége ellenére még mindig kedvező helyzetben van a miskolci gárda és ezen az úton a kötelező győzelmeket stabilan kell hoznia. Ennek megfelelően az utóbbi időszakban versenyképesebb, Sanja Mandicot leigazoló PINKK csarnokában is favorit.

A középmezőny rangadóját a TFSE-MTK és a ZTE NKK vívja. A zalaegerszegiek 9, a fővárosiak 10 vereséggel rendelkeznek az 5. és a 6. helyen. A TFSE kisebb gödörbe került, az elmúlt három találkozóját elveszítette. A győri összecsapáson a 18 eladott labda és a mindössze 4 szerzett labda hozta nehéz helyzetbe Magyar Bianka tanítványait. A ZTE szintén többet hibázott a legutóbbi fordulóban a PINKK ellen, de Keyona Hayes nélkül remek egyéni villanásokkal megszerezte az értékes győzelmet. Érdekes lesz figyelni, hogy melyik fél merre indul el.

Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT kulcsfontosságú mérkőzésen fogadja a VBW CEKK Ceglédet. A győztes gárda komoly lépést tesz a nyolc közé jutásért, a vesztes pedig igencsak nehéz helyzetbe kerül. A győriek bravúrt értek el a TFSE ellen. Zofia Hruscakova nélkül, de már az új légiós Asia Taylor komoly hozzájárulásával. A szerzett labdák magas száma vagy éppen a 30 mezőnykosár is azt mutatja, hogy sikerült előrelépnie a győri csapatnak. A Ceglédet több betegség hátráltatta. A PEAC-ot jó egyéni teljesítményekkel így is megszorongatta, de a DVTK ellen nem volt esély a ceglédi bravúrra.

Az ELTE-BEAC Újbuda fővárosi presztízscsatán a Vasas Akadémiát fogadja. A két gárda rendszeresen magas hőfokú, fordulatos csatákat vív. Mindkét oldal találhat kapaszkodót. A BEAC a Győr ellen komoly bravúrt ért el. A Szekszárddal szemben nagyobb különbséggel maradt alul, de ott is érkeztek szép egyéni teljesítmények. A Vasas komoly erőt mutatva nagyobb hátrányból felállva nyert a PINKK otthonában. A Sopron ellen az első percek döntőnek bizonyultak, ugyanakkor a tavaszi feladatokra való felkészüléshez újabb értékes tapasztalatokat adott. Éppen ezen feladatokra tekintve a győztes fél új lendületet kaphat.

Menetrend – február 22., szombat

14:45 Atomerőmű KSC Szekszárd – NKE-FCSM Csata
16:00 ELTE BEAC Újbuda – Vasas Akadémia
18:00 PINKK-Pécsi 424 – Aluinvent DVTK
18:00 Uni Győr MÉLY-ÚT – VBW CEKK Cegléd
18:00 TFSE-MTK – ZTE Női Kosárlabda Klub

Hirdetés