Hirdetés
Magyarország

Szombaton öt mérkőzést rendeznek az élvonalban:

:

Hirdetés

Szombaton a 16. forduló öt mérkőzésével folytatódnak a bajnoki küzdelmek.

A program 16 óra 30 perctől a Sopron Basket és a Vasas Akadémia összecsapásával indul. A két gárda december 9-én találkozott legutóbb és akkor 100-71-es soproni siker született Pasaréten. A Sopronnak azóta ez lesz az ötödik tétmérkőzése. Közte a Galatasaray együttesével megvívott két Euroliga csata, ahol remek játékkal nyert Gáspár Dávid együttese. A Vasas azon a december 9-i találkozón tért vissza hosszú leállást követően. Milos Pavlovic gárdája ezt követően a BEAC-ot verte, majd Miskolcon maradt alul. A Sopronnak most kisebb szünet jön és december 29-én folytatják, míg a Vasas karácsony előtt még a TFSE-MTK-val is megmérkőzik, ami egy nagyon fontos fővárosi rangadó lesz.

A nap második mérkőzésén 17 órától az Uni Győr MÉLY-ÚT és az ELTE BEAC Újbuda mérkőzik. Ehhez a találkozóhoz a beharangozónk ITT olvasható.

18 órától a TFSE-MTK és a PEAC-Pécs méri össze az erejét. December 5-én a PEAC hiányos összeállításban szerepelve úgy múlta felül a TFSE-t, hogy Tijana Andusicot a 15. percben kiállították. Kiválóan védekeztek és remekül dobtak távolról a pécsiek. Az akkor mindössze 33%-os mezőnymutatót elérő TFSE játéka nem érvényesült. Azóta a PEAC a Ceglédet és a Csatát is legyőzte. A TFSE pedig a DVTK-tól és a Szekszárdtól kapott ki.

18 óra 30 perctől jön a játéknap rangadója, melyen az Aluinvent DVTK és az Atomerőmű KSC Szekszárd csap össze. A két gárda októberi meccsét magabiztosan nyerte a Szekszárd, de ezúttal más felállásban játszanak majd a csapatok. A DVTK-nál Kristine Vitolát Keyona Hayes váltotta. A szekszárdiakhoz visszatért Zala Friskovec, de legutóbb a fővárosban Sara Krnjic, Erica McCall, Cyesha Goree és Zele Dorina nélkül szerepelt Zeljko Djokic együttese. Óriási csatákat vívott az elmúlt években a két gárda és ezúttal is éles küzdelemre van kilátás. Jövő hét elején mindkét együttesre könnyebb feladat vár, a Szekszárd a ZTE, míg a DVTK a PINKK ellen folytatja, így ezúttal mindent kiadhatnak magukból a felek.

A program 19 órától a ZTE NKK – PINKK Pécsi 424 mérkőzésével zárul. A tabella utolsó két helyezettjének csatája óriási téttel bír. A ZTE még nyeretlen, míg a PINKK az egyetlen győzelmét ősszel a zalaegerszegiek ellen szerezte. Az erőviszonyok alapján a ZTE-nek most lehet a legnagyobb esélye az első siker megszerzésére. A PINKK szempontjából pedig egy idegenbeli győzelem azt jelentené, hogy nagyon komoly lépéselőnybe kerül a közvetlen riválisával szemben. Mindkét csapat december 11-én játszott utoljára, így volt ideje regenerálódni és felkészülni.

Menetrend

16:30 Sopron Basket – Vasas Akadémia
17:00 Uni Győr MÉLY-ÚT – ELTE BEAC Újbuda
18:00 TFSE-MTK – PEAC-Pécs
18:30 Aluinvent DVTK – Atomerőmű KSC Szekszárd
19:00 ZTE Női Kosárlabda Klub – PINKK-Pécsi 424

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

Hirdetés