Hirdetés
Magyarország

Szombaton öt mérkőzést rendeznek az élvonalban:

:

Hirdetés

Szombaton öt mérkőzésre kerül sor a hazai élvonal 5. fordulójában. Nyilatkozatcsokor.

Atomerőmű KSC Szekszárd – Ludovika-FCSM Csata – 16:30 – Szekszárd, Városi Sportcsarnok

Djokics Zseljko (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): “Rangadó szintű mérkőzésre számítok, hiszen ellenfelünk ambiciózus, fiatal magyar kerettel érkezik, több olyan játékossal, akik nagyon jók az egy-egy játékban, és a pick-n-roll szituációkban is, valamint szeretnek sok hárompontos dobást vállalni – ráadásul a veretlenségüket is csak a hétközi nemzetközi fordulóban vesztették el. Sajnos biztosan befolyásolja majd a játék képét a csapatomon végigsöprő betegséghullám, valamint az, hogy jó pár játékosunk betegen is súlyos perceket játszott szerdán az Euroliga találkozón.”

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): “Annyira komplett csapatuk van és mély a rotációjuk akár külső, akár belső poszton is, hogy nem lesz egyszerű feladatunk. Azt is látni kell, hogy mi nem gazdálkodunk olyan magas emberekkel és olyan merítési lehetőséggel, mint az ellenfelünk. Centerjátékban erősebbek lesznek. Ezt meg kell próbálni kompenzálni és olyan taktikai repertoárral előállni, hogy a belső hatékonyságukat csökkentsük. Ne kapjunk annyi gólt, mint most a DVTK ellen, amikor Green 35 pontot dobott és nem tudtuk tartani. Megpróbáljuk a tőlünk telhető legjobbat nyújtani. Fel fogunk készülni és igyekszünk egy kiváló mérkőzést játszani. Saját magunkkal foglalkozunk, hogy előre lépjünk.”

ELTE BEAC Újbuda – DVTK – 17:00 – Budapest, Gabányi László Sportcsarnok

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE-BEAC Újbuda): “Ismét hazai környezetben lehetünk, ezúttal nem a büfé, hanem reményeink szerint a szurkolótáborunk lesz nagyszerű.”

Földi Attila (vezetőedző, DVTK): “Abba a hibába nem szabad beleesnünk, hogy könnyelműen kezeljük ezt a mérkőzést. Komolyan kell venni a BEAC-ot, főleg, hazai pályán, hisz sok kellemetlen pillanatot okoztak a Szekszárdnak is, a Cegléd ellen is javarészt uralták a játékot, de idegenben is megszorították a PEAC-ot. Így bár négy vereséggel állnak a tabella második felében, csalóka az ő szereplésük, nagyon oda kell figyelnünk ezen az összecsapáson. A hétközi, győztes Európa Kupa mérkőzés után természetesen jó hangulatban készülünk, jó formában vannak a lányok, célunk az, hogy a sorozatban harmadszor is győztesen hagyjuk el a pályát.”

Vasas Akadémia – NKA Universitas PEAC – 18:00 – Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “Újabb jól ismert ellenfél következik. Egy újabb kimondottan erős csapat, különösen az idei kiírásban. Már a keret összetételével világossá tették, hogy milye célokkal vágnak neki a szezonnak. Sz idei eredmények önmagukért beszélnek, beleértve az európai kupaporondot is. Küzdelmes, nehéz mérkőzésre számítok. Meg kell próbálnunk nyugodtan és fókuszáltnak maradni. Tudjuk, hogy mire számíthatunk a pécsiektől. Jó mérkőzést szeretnénk játszani 40 percen keresztül. Eddig sajnos nem sikerült ez nálunk erősebb ellenfelek ellen. Ez lenne tehát most az elsődleges célunk. Pozitívnak kell maradnunk és agresszivitásban felvenni a versenyt. A saját játékunkat kell játszani és 40 percen keresztül betartani az előzetes taktikánkat.”

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): “Nem számítok könnyű mérkőzésre, egy nagyon gyorsan játszó ellenfél a Vasas. Sokat játszanak 1-1-t, a védekezésükben előszeretettel használják a váltást. Koncentrálnunk kell az első perctől kezdve, le kell lassítani a gyors játékukat.”

TFSE-MTK – PINKK Pécsi 424 – 18:00 – Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “Sem mi stábtagok, sem a játékosaink nem bizonytalanodtak el. Szombaton nagy magabiztossággal fogunk pályára lépni. Nem érzem hátránynak, hogy három ilyen erős csapattal találkoztunk a szezon elején. Minden problémánk ellenére az első győzelmünk megszerzésére készülünk. Egy olyan csapattal állunk szemben a PINKK esetében, akik hozzánk hasonlóan nagyon fialok, lelkesek. Felkészültünk belőlük és szeretnénk megmutatni, hogy mit tudunk.”
A TFSE-MTK felkészüléséről a részletes összeállításunk ITT olvasható.

Vanja Miljkovic (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): “Szombaton egy kemény idegenbeli mérkőzésünk következik a TF ellen. A héten végre minőségi munkát tudtunk elvégezni az edzéseken, sajnos azonban még mindig nem fogunk tudni teljes csapattal kiállni. A meccsen pozitív irányba történő elmozdulást szeretnénk mutatni, most nem volt hét közben meccsünk, így nem mondhatjuk, hogy fáradtak vagyunk. A TF tapasztaltabb csapat nálunk és több légiós áll rendelkezésükre, mint nekünk, de nem fogjuk feladni az utolsó pillanatig a mérkőzésen.”

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – VBW CEKK Cegléd – 18:30 – Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG PRIMA Szigetszentmiklós): “Szombaton hazai pályán mutatkozhatunk be! Vártuk már nagyon ezt a pillanatot, hogy a hazai csarnokunkban Szigetszentmiklósnak is megmutathassuk magunkat. Négy kemény mérkőzés van a hátunk mögött, amelyek során olyan csapatokkal találkoztunk, akik a nemzetközi porondon is érdekeltek. Rengeteget tanultunk ezekből a találkozókból. Szembesültünk azzal, hogy milyen sebességre, milyen keménységre van szükségünk, hogy ebben a ligában megálljuk a helyünket, és úgy gondolom, hogy rengeteget fejlődtünk, és ez a fejlődési görbe nem törhet meg. Töretlenül kell tovább tanulnunk, amelyre nagy szükségünk is van, hiszen nagyon fiatal a csapatunk. Sok játékosunk most először kap A-csoportban ilyen, és ekkora szerepet, meg kell tanulniuk élni vele. Természetesen készültünk a Cegléd csapatából, akik nagyon jól kezdték a szezont. Majd minden poszton van legalább két, A-csoportos szinten bevethető játékosuk. A magyar magjuk olyan rutinos játékosokból áll, mind Szabó Fanni, és Katona Szidónia. Három légióssal érkeznek: Victoria Baugh egy hamisítatlan ötös posztos játékos hihetetlen fizikai paraméterekkel. Lauren Manis kintről bentről veszélyes, rá mindig figyelni kell, és Holesinska is nagyon jó kezű dobó. A többiek is nagyon rutinosak, gondolok itt akár Szabó Dórira, akár Szabó Flórára, aki külföldön is megfordult, Dóri pedig a BEAC meghatározó játékosa volt évekig. Megcsináltuk a házi feladatot, és nem titkolt célunk, hogy nyerni szeretnénk hazai pályán, hazai közönség előtt.”

Hegedűs Péter (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “Véleményem szerint már most bizonyította a BKG, hogy joggal kerültek fel az első osztályba, hiszen remekül játszottak a bajnokság legerősebb csapatai ellen is. Senkinek nem lesz könnyű dolga, ha győztesen szeretné elhagyni a pályát ellenük – ennek tudatában készültünk a héten. Biztos vagyok benne, hogy sokan kilátogatnak majd a mérkőzésre és remek hangulat lesz, amire nagy szüksége van a magyar női kosárlabdának. A csapatunk nagyon egységes, remek a hangulat, a taktikai elemeink egyre letisztultabbak. Sokat léptünk előre a héten, amely Gaál Gergő kollégámnak és a stáb többi tagjának munkáját dicséri. Izgatottan várjuk a feldobást!”

Hirdetés