Hirdetés
Magyarország

Szombaton öt mérkőzést rendeznek az élvonalban:

:

Hirdetés

Szombaton öt mérkőzésre kerül sor a hazai élvonal 17. fordulójából. Rövid beharangozó.

A játéknap rangadóján az Atomerőmű KSC Szekszárd fogadja a Sopron Basket együttesét. A találkozót részletesen felezettük korábban. Az élmezőnyből az NKE-FCSM Csata már pénteken lejátszotta aktuális bajnoki mérkőzését és 84-77-re alulmaradt a TFSE gárdájával szemben. Az utóbbi időben bajnoki találkozókon kiváló formát mutató Aluinvent DVTK-ra a Vasas Akadémia vár. Nagy favorit a miskolci gárda, de a Vasas a Csata, a Cegléd, illetve a PEAC ellen is közel volt a győzelemhez. Egyre versenyképesebb formát mutatva bárkit megszorongathat.

Közvetlen riválisok találkoznak, amikor a ZTE NKK vendége a PEAC-Pécs lesz. Mindkét csapat 8/8-as mérleggel rendelkezik. A tét jelentős, miután a győztes óriási lépést tesz a negyeddöntős helyének biztosítása felé. A két csapat őszi meccsét 79-73-ra nyerte a PEAC, mely az utolsó két mérkőzésén a Vasas és a Győr ellen is győztesen hagyta el a pályát. A ZTE eközben az elmúlt két találkozóját elveszítette, de az élboly két közvetlen tagja a Csata és a DVTK otthonában nyílttá tette extra dobóformával a végjátékokat.

A játéknap másik két mérkőzésének szintén nem elhanyagolható a tétje a nyolc közé jutás szempontjából. A Cegléd a Vasas otthonában utolsó másodperces találattal megnyert meccsel életben tartotta esélyeit. Ez a második ilyen drámai győzelme volt a csapatnak. Az elsőt az ellen a BEAC ellen szerezte, melyet szombaton fogad. A két gárda őszi találkozójának akadt egy kisebb utózöngéje, ami szintén pikánssá teszi az összecsapást. A Cegléd a play-off esélyei életben tartásának szempontjából nem hibázhat, míg a BEAC-nak sorozatban 12 vereség után lendületet adhatna egy idegenbeli bravúr.

Nincs könnyű helyzetben az UNI-Győr – MÉLY-ÚT sem, mely a PINKK Pécsi 424-et fogadja. A győriek 2020-ban nem találják a ritmust. A DVTK, a PEAC és a Sopron otthonában is nagy különbségű vereséget szenvedtek. Elsősorban védekezésben akadtak kihagyások, amit a 89, 86 és 76 kapott pont is mutat. A PINKK a BEAC otthonában a bajnokságban és utána az EWBL-ben is megszerezte első győzelmét. Összességében a pécsiek a szekszárdi szereplésükkel sem lehetnek elégedetlenek. Versenyképesebb a PINKK, mint ősszel. Emiatt szorosabb lehet ez a mérkőzés, mint az októberi 92-54-es csata,

Hirdetés