Hirdetés
Archivum

Szombaton rendezik a brit negyeddöntõket:

:

Hirdetés

Szombaton délután kerül sor a brit liga, a WBBL negyeddöntõire. Minden párharc egy meccsen dõl el, melyet a magasabban rangsorolt alakulat otthonában bonyolítanak le.

Fotó: Facebook.com/oaklandsball/

Fotó: Facebook.com/oaklandsball/

Magyar szempontból természetesen az elsõ és a nyolcadik helyezett csatája a legfontosabb. A Fritz Judittal felálló és az alapszakaszt veretlenül nyerõ Sevenoaks Suns fogadja Boros Droka csapatát, az Oaklands Wolves-ot. A két alakulat az alapszakaszban kétszer találkozott, októberben 78-60-ra, március végén 76-65-re nyert a Suns, mely ponterõs játékkal, egy kiváló szerkezetû kerettel dominálta eddig a szezont a szigetországban. A Wolves is maximálisan elégedett lehet, hiszen fennállása során elõször vívta ki a rájátszásban való szereplés jogát. Januárban és februárban bemutatott öttmeccses gyõzelmi sorozata azt mutatja, hogy szépen összeállt a játéka. Veszíteni való nélkül léphetnek pályára és a téli formával még egy szoros meccset is kialakíthatnak a favorit Suns otthonában.

A többi párharcot nézve, az alapszakasz másodikja a Leicester Riders nagy esélyes a Newcastle Eagles elleni negyeddöntõben. Itt már egy szorosabb eredmény is meglepetés lenne. A kupagyõztes Westfield Health Sheffield Hatters is bizakodva készülhet a tehetséges fiatalokat felvonultató, de ezen a szinten rutintalan Nottingham Wildcats ellen. A Sheffield minõségi és tapasztalt játékosokat vonultat fel, akikkel a trófeáért is harcba lehet szállni. A negyedik és az ötödik csatája, tehát a Manchester Mystics – Durham Palatinates rangadó viszont megjósolhatatlan. Ugyan a Mystics magasabban jegyzett, de a Durham extra formában zárta az alapszakaszt. Az utolsó 10 meccsükbõl kilencet megnyertek.

Fotó: WBBL

Fotó: WBBL

Hirdetés