Hirdetés
Archivum

Szombaton rendezik a Francia Kupa döntõjét:

:

Hirdetés

Szombaton kerül sor Párizsban a Francia Kupa döntõjére, mely során a Bourges Basket és a Carolo Basket Charleville-Mézières küzd a trófeáért.

Fotó: FFBB

Fotó: FFBB

Franciaországban egy hétvégén rendezik a profi nõi és férfi, illetve az U17-es korosztály és a második vonal kupasorozatának döntõjét. A nõknél megismétlõdik a tavalyi finálé párosítása, amikor a Bourges Basket és a Carolo Basket Charleville-Mézières méri össze az erejét. Egy évvel ezelõtt a Bourges 75-65-ös gyõzelmet aratott. Akkor a 26 pontig jutó Clarissa Dos Santos lett a finálé MVP-je. Az idei párosítás pikantériája, hogy a brazil center (egy nagyon rövidke soproni kitérõ után) már a Charleville-Mézières csapatát erõsíti. Mellette Ana Filip és Sara Chevaugeon is a Bourges-tól szerzõdött át a riválishoz.

Mindkét gárda jó szezont fut. A Bourges a nyári átalakulásokat követõen õsszel még nehezen találta a ritmust, de az Euroligában bejutottak a rájátszásba és megnyerték a bajnoki alapszakaszt. A Charleville-Mézières pedig második helyen zárt az alapszakaszban, míg az Európa Kupában a 8+4 közé jutottak. Évekig abba a kategóriába sorolta a csapatukat a közvélemény, hogy a saját árnyékukat nem tudják átlépni. Idén azonban a fentebb kiemelt három bourges-i igazolással, illetve Kaleena Mosqueda-Lewis és az elnyûhetetlen Amel Bouderra kiváló játékával reális esélyük van egy nagy trófeára.

A Bourges esetében érdekesség, hogy az idei két nagy visszatérõjük Laia Palau és Elodie Godin a 2005-ös, illetve 2006-os duplázás után 12 évvel nyerhet ismét kupát a csapattal. Ugyanakkor a Bourges játékát már egy másik generáció, Marine Johannes és Alexia Chartereau játéka legalább ennyire meghatározza. Ki kell még emelni náluk a kanadai Katherine Plouffe és a spanyol Cristina Ouvina klasszis teljesítményét. A két csapat legutóbb éppen a múlt héten találkozott a bajnoki alapszakasz utolsó fordulójában. Annak nem volt tétje, hiszen a Bourges biztosan elsõként lépett pályára, míg a Charleville-Mézières második helye sem forgott veszélyben. Ennek ellenére komoly presztízscsata alakult ki, melynek végén a Charleville-Mézières 77-76-os gyõzelmet ünnepelhetett.

Hirdetés