Hirdetés
Archivum

Szombaton rendezik a WNBA rendhagyó All-Star gáláját:

:

Hirdetés

Szombaton, magyar idõ szerint, késõ este rendezik a WNBA 2010-es All-Star mérkõzését. Rendhagyó gálára kerül sor, mivel ez már inkább munka lesz, mint szórakozás. Az összecsapáson ugyanis a WNBA liga-válogatottja az Amerikai Egyesült Államok válogatottjával méri össze tudását.

Az amerikai válogatottnak a szeptemberi világbajnokság elõtt rendkívül kevés ideje van a felkészülésre, így minden lehetõséget ki kell használnia Geno Auriemma vezetõedzõnek. Ezen a hétvégén a csapatépítésé lesz a fõszerep.  Az amerikaiak pályára lépõ kerete már javában azt az alapcsapatot mutatja, akiket a vb-n is láthatunk.

„Ez az elsõ és egyetlen lehetõség a nyáron, hogy találkozzak az Olimpián is szerepelt alapcsapatunk tagjaival. Akármennyi idõnk is lesz, ígérhetem, hogy a lehetõ leghasznosabban fogjuk tölteni. Lehetõségünk lesz megnézni, hogy mûködik az interakció a játékosok között és arra is alkalmunk nyílik, hogy a szakmai stáb és a keret tagjai kicsit összeszokjanak.” – nyilatkozta Auriemma mester, aki a gálára nevezett játékosai mellett Seimone Augustus (Minnesota Lynx), Shameka Christon (Chicago Sky), Lindsey Harding (Washington Mystics), Asjha Jones  (Connecticut Sun), Kara Lawson  (Connecticut Sun) és Lindsay Whalen (Minnesota Lynx) számára is lehetõséget adott a július 8-a óta tartó edzõtáborban.

Az amerikai válogatott szombaton fellépõ kerete: Sue Bird  (Seattle Storm), Swin Cash  (Seattle Storm), Tamika Catchings (Indiana Fever), Tina Charles (Connecticut Sun), Candice Dupree (Phoenix Mercury), Sylvia Fowles (Chicago Sky), Angel McCoughtry (Atlanta Dream), Renee Montgomery (Connecticut Sun), Maya Moore (University of Connecticut), Diana Taurasi (Phoenix Mercury) és Cappie Pondexter (New York Liberty).

Az összeállításban érdemes figyelni Maya Moore-t, aki az egyetemi bajnokságban az zseniális UCONN színeiben már bizonyított és az egyik legnagyobb ígéretnek számít.

Az amerikai válogatott négy évvel ezelõtt nagyon rosszul szerepelt a brazíliai világbajnokságon, az elõdöntõben egy máig emlékezetes csatában 75-68 arányban alulmaradtak az orosz válogatottal szemben. Abban az esztendõben még szinte összeért a WNBA és a VB. A tengerentúli profiliga aktuális évadja 3 nappal a legnagyobb válogatott seregszemle elõtt fejezõdött be. Ezt követõen már a Pekingi Olimpia és az idei VB elõtt is sokkal alaposabban készül az amerikai nemzeti csapat.

A WNBA liga-válogatottja nagy meglepetéssel nem szolgál. Lényegében a legnagyobb nevû nem amerikai vagy nem válogatott játékosok alkotják a gárdát. Az együttes vezetõedzõje az idei szezonban a legjobb mutatókkal rendelkezõ Seattle Storm mestere Brian Agler lesz.

A WNBA liga-válogatottja: Jayne Appel (San Antonio Silver Stars), Rebekkah Brunson (Minnesota Lynx), Becky Hammon (San Antonio Silver Stars), Iziane Castro Marques (Atlanta Dream), Katie Douglas (Indiana Fever), Lauren Jackson (Seattle Storm), Crystal Langhorne (Washington Mystics), Sancho Lyttle (Atlanta Dream), Michelle Snow (San Antonio Silver Stars), Penny Taylor (Phoenix Mercury) és Sophia Young  (San Antonio Silver Stars).

A találkozót az amerikai nõi kosárlabdázás fellegvárában a Connecticut állambeli Uncasville-ben rendezik. A régióban felfoghatatlanul népszérû a kosárlabda hölgyek által ûzött változata. A Connecticut Egyetem csapata a legjobb gárda az Egyesült Államokban, számolatlanul nyerik az egyetemi bajnokságot és olyan játékosokat adtak a világnak mint Diana Taurasi, Sue Bird vagy éppen Swin Cash. Geno Auriemma a válogatott mellett a UCONN vezetõedzõje is.