Hirdetés
Archivum

Szombaton rendezte a PVSK az évzáró centenáriumi Kosárünnepét:

:

Hirdetés

Szombaton került sor a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia évzáró centenáriumi Kosárünnepére. Az alábbiakban a klub beszámolója olvasható.

Forrás: PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia hivatalos honlap

Fotó: Rónási Márton – PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia hivatalos honlap

Forrás: PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia hivatalos honlap

Több mint 450 ifjú kosaras vette birtokba a szombaton délelõtt a Kossuth teret, ahol a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia rendezte meg az évzáró centenáriumi Kosárünnepét.

Sem a pünkösdi hosszú hétvége csábítása, sem a kora nyári kánikula nem tartott vissza senkit attól, hogy részt vegyen a PVSK megalakulásának századik évfordulóját ünneplõ jubileumi évben megrendezett centenáriumi Kosárünneptõl. A PVSK Kosárlabda Akadémia hagyományosan egy utcai kosárlabda-fesztivállal zárja a szezont, ahol az óvodásoktól az U20-as csapatig minden korosztályos egyesület képviselteti magát – idén több mint 450-en vettek részt a rendezvényen – a PVSK sportolói teljes egészében birtokba vették a pécsi Kossuth teret.

– A kosárünnepnek legalább három, jól elkülöníthetõ, együtt mégis az egyesület teljes mûködését bemutató programeleme van. A legkisebbeknek, a 10 partneriskolánkban mûködõ elõkészítõ csoportoknak évközben meghirdetett Párduc-Panda Kupa utolsó fordulóját rendezzük meg a Kosárünnepen: még ha nem is annyira nagy, de valódi téttel bíró mérkõzésekkel kezdõdik a nap. A délelõtt második felében pedig valamennyi korosztályos csapatunk játszik bemutató mérkõzéseket: az U11-es kenguruktól a felnõtt csapat küszöbéig eljutó U20-as együttesünkig. Ez igazi örömkosárlabda a csapatok számára. A harmadik programelem pedig a kilátogató szülõk és a közönség számára vonzó: dobópárbajok, labdás ügyességi feladatok és bemutató mérkõzések, amelyeken az edzõk, a sportújságírók és a klubvezetõk mérik össze tudásukat. A legkisebbeknek a Pécsi Kulturális Központ biztosított programokat, a legszomjasabbaknak pedig a Tettye Forrásház hideg vizet. Idén elsõ alkalommal egy jótékonysági akciót is hirdettünk: a Pécsi Katolikus Caritas-szal karöltve kértük azt sportolóinktól, hogy kinõtt, de még jó állapotú ruháikat, játékaikat ajánlják fel a rászoruló családoknak, és örömmel tölt el, hogy sokan adományoztak. A napot tombola zárta, értékes nyereményekkel. Azt gondolom, sikeres volt a rendezvény, és méltó módon sikerült ezzel megemlékeznünk a PVSK megalapításának századik évfordulójáról – foglalta össze Sági Zoltán, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia igazgatóhelyettese.

Kiemelt képünkön a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia Kosárünnepének résztvevõi a Kossuth téren.

Fotó: Rónási Márton

Videónkon a Kosárünnep madártávlatból.

Forrás: PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia hivatalos honlap

Hirdetés