Hirdetés
Magyarország

Szombaton Sopron – DVTK presztízsrangadó:

:

Hirdetés

Szombaton 18 órától a 10. fordulóba kiírt Sopron Basket – Aluinvent DVTK találkozóval folytatódik a bajnokság. Klasszikus presztízsrangadó jön, a két klub 94. alkalommal találkozik.

Válogatott szünet után, világjárvány alatt egy zárt kapuk mögött rendezett bajnoki rangadót nem könnyű felvezetni. Egy biztos, a Sopron Basket 6., az Aluinvent DVTK 7. bajnoki mérkőzését vívja idén. A soproniak eddig veretlenek, míg a DVTK 4/2-es mutatóval fordult az Eb-selejtezők miatt beiktatott bajnoki szünetre.

A Sopron a héten harmadik alkalommal lép pályára. Hétfőn a ZTE vendégeként kezdte meg a halasztott meccsei pótlását, majd szerdán a BEAC ellen hazai pályán szerepelt. Mindkét találkozót nyolc játékossal vívták meg és nyerték a soproniak. Határ Bernadett hosszabb ideig nem játszhat, Tina Krajisnik szerdán már mezben foglalt helyet a kispadon, de még nem volt bevethető. Varga Sára, Varga Alíz, és Varga Kamilla pedig csak civilben figyelhették a társaikat – foglalta össze a Sopron Basket honlapja.

A BEAC elleni találkozó nehezen indult a soproniaknak és helyenként megakadt a csapat ritmusa, maradtak ki lehetőségek. Az egy hónapra nyúlt kényszerszünet miatt az Euroliga buborékhoz közeledve nagy szükség van arra, hogy minél többet legyen játékban a csapat. Ezen a héten az egyre nehezebb riválisok ellen megvívott csaták ideális felhozó programot kínálnak.

Az Aluinvent DVTK a válogatott szünet előtti utolsó bajnoki mérkőzést vívta, akkor Zalaegerszegen aratott 113-63-as sikert. Előtte pedig az Euroliga selejtezőjében volt érdekelt. A törökországi túra tapasztalatairól Medgyessy Dóra nyilatkozott lapunknak és Montai-Vukov Szonja visszatekintését is szemléztük. Miskolci oldalon szintén igaz, hogy még össze kell csiszolódni az igencsak sűrűnek ígérkező téli időszak előtt. A soproni fellépés után ismét a ZTE következik, majd a tervek szerint a PEAC, kétszer a Győr, illetve a TFSE lesz rivális és ezen találkozók után már egy pozíció is kirajzolódhat a tabellán.

A DVTK szerda óta edz újra teljes kerettel. Négy magyar válogatott játékos (Aho Nina, Kányási Veronika, Kiss Angelika, Pusztai Petra) mellett a lett Kristina Vitola volt érintett az Eb-selejtezőkön, illetve Chanel Mokangónak haza kellett utaznia. Ezúttal pozitív eset már nem hátráltatja a munkát – derül ki a klub honlapjának tájékoztatásából.