Hirdetés
Archivum

Szombaton sorsdöntõ harmadik meccs Ausztráliában:

:

Hirdetés

Szombaton bajnokavatás lesz Ausztráliában. Jön a WNBL fináléjának sorsdöntõ harmadik meccse, melyen a Canberra Capitals fogadja az Adelaide Lightning alakulatát.

Fotó: WNBL - wnbl.com.au

Fotó: WNBL – wnbl.com.au

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc 1-1-re áll. Az elsõ találkozón a Canberra a második negyedtõl dominálva 88-67-re kiütötte riválisát. A második összecsapás azonban kiélezetten alakult és drámai küzdelemben, Nicole Seekamp dudaszós találatával saját közönsége elõtt 73-72-es sikert ünnepelhetett az Adelaide. Lett utóélete ennek a végjátéknak, hiszen a Canberra Capitals minden fórumon hangoztatta, hogy véleményük szerint idõn túl született a meccset eldöntõ dupla. A versenybizottság közleményt adott ki, hogy nincs videóbíró a fináléban és utólag sem vizsgálják az ítéleteket, így maradt a pályán elért eredmény. Ez pedig azt jelenti, hogy szombaton újra egymásnak feszülhet a két csapat.

Óriási az érdeklõdés Canberrában a finálé iránt. Egyébként is a WNBL egyik legnépszerûbb, legjobban beágyazott csapata a Capitals. Ezúttal 20 perc alatt 2000 jegy elkelt elõvételben, ami egészen kiemelkedõ adat. Joggal bizakodhatnak a hazai hívek, hiszen függetlenül a második találkozó kalandos végjátékától, az erõviszonyok canberra-i sikert vetítenek elõre. Brutális támadóerõvel rendelkeznek. Emellett magas posztokon is dominálnak, kiválóan szedik a lepattanókat, így rendkívül nehéz felkészülni ellenük. Amennyiben a Canberra túl tud lendülni a veresége körülményein és mentálisan rendezik a sorokat, akkor érvényesíteniük kellene a fölényüket.

A kellõ fókusz megtalálásában a fõszereplõ természetesen a két szupersztárjuk Kia Nurse és Kelsey Griffin lehet. Õk elképesztõ tartást adnak. Nurse a 23 pontjával, közte öt triplájával, 7 lepattanójával és 3 szerzett labdájával az elsõ összecsapáson volt igazán extra. Griffin pedig 23 pont, 24 lepattanós dupla-duplájával a másodikon. A negyedik negyedben egy ütést kapott az arcára, nagy kérdés, hogy ez mennyire fogja zavarni. Úgy érdemes nézni ezeket a számokat, hogy mellettük ráadásul Tolo és Mitchell is kétszámjegyû pontot ért el mindkét felvonás alkalmával.

Az Adalaide összeszedte magát a második meccsre védekezésben. Különösen a nagy tett az volt a részükrõl, hogy Kia Nurse-t tudták semlegesíteni. A 16 mezõnykísérletébõl mindössze 6 lett sikeres. Összességében pedig a duplákat tekintve hiába volt csapatszinten 60 vállalása a Canberrának, ebbõl csak 19 talált utat a gyûrûbe. A Lightning keretébõl eközben a 19 pontos Seekamp mellett Nia Coffey (14 pont, 10 lepattanó) és Kayla Alexander (12 pont, 11 lepattanó) is dupla-duplát ért el. Jól látszik, hogy igyekeztek tartani a lépést a festékben. Amikor pedig ezt meg tudják valósítani, már nincs akkora differencia a két alakulat között.

Önbizalommal telve várhatja az Adalaide a mindent eldöntõ mérkõzést. Egyrészt nincs veszíteni valójuk, hiszen az elvárás egyértelmûen a hazaiak sztárjainak vállát nyomja. Kis túlzással december óta mindenki a Capitals bajnoki címérõl beszél Ausztráliában. Másik oldalról ott van a szerdai sikerélményük, miközben õk az egyetlenek idén az ausztrál mezõnyben, akik már háromszor verték idén a Canberrát. Ha ezt a maguk javára tudják fordítani, kialakulhat egy szoros meccs. Ahogy azt szoktuk mondani, ott pedig már bármi történhet.

Fotó: WNBL - wnbl.com.au

Fotó: WNBL – wnbl.com.au

Hirdetés