Hirdetés
Magyarország

Szombaton TFSE – PINKK meccs az élvonalban:

:

Hirdetés

Szombaton 18 órától pótolják a 15. fordulóból a TFSE-MTK – PINKK Pécsi 424 találkozót.

Az olimpiai selejtezők miatti rövid februári megszakítást kihasználva két mérkőzést pótolnak az élvonalban. Múlt héten került sor az ELTE-BEAC Újbuda és az Aluinvent DVTK csatájára, most pedig a TFSE-MTK és a PINKK Pécsi 424 méri össze az erejét. Mindkét csapat számára a szerdai folytatás előtt egy hasznos felvezető találkozó jöhet, amivel újra formába lendülhetnek. Bár a tabellán nagy a különbség a két alakulat között, de ahogy a BEAC és a DVTK múlt heti váratlanul szoros derbije is mutatja, egy meccsen, különösen egy ilyen szünettel megszakított időszakban, bármi történhet.

A TFSE-MTK együttesére a szezon első felében még meglepetéscsapatként hivatkoztunk, de kiegyensúlyozottan jó teljesítményével Magyar Bianka tanítványainak eredményes szereplése már senkit nem ér váratlanul, rövid idő alatt egyértelműen a hazai mezőny meghatározó gárdái közé nőtte ki magát. Ráadásul decemberben és januárban csak a tabella első két helyezettjének otthonában, Sopronban és Miskolcon maradt alul a TFSE. Minden más találkozóját, így a Csata ellen fővárosi és egyetemi presztízsrangadót is megnyerte a Ludovika Arénában. A TFSE nagy fegyvere továbbra is az, hogy bár az élvonal két domináns légiósát vonultatja fel (Alisia Jenkins, Chanise Jenkins), de közben minden meccsen többen fellépnek hozzájuk. Elég csak a Ludovika Arénában Bernáth Réka 11 és Kristina Arsenic 13 pontjára gondolni vagy éppen a Cegléd ellen Süle Krisztina eredményes játékára. Mérkőzéseit sokszor kiemelkedő dobóformával nyerte a TFSE, de közben a támadó-lepattanók magas száma legalább ilyen meghatározó. Ahogy az is, hogy döntő szituációkban minimálisak az eladott labdái.

A sereghajtó PINKK a 2020-as esztendővel eddig nem lehetet elégedetlen. Közvetlen riválisa a BEAC otthonában meglett az első sikere. A EWBL utolsó fordulójában nemzetközi porondon is tudott egy meccset nyerni Vanja Miljkovic gárdája. Ráadásul a szünet előtt Győrben 18 pontos hátrányból felállva tette nyílttá a hajrát a pécsi gárda. A 17. fordulónak éppen a PINKK légiósa Shenita Landry lett az MVP-je 43-as teljesítmény-index értékkel. Alisia Jenkins-t előzte meg, így ez is egy kis érdekességet csempész a találkozóba. A PINKK-re is igaz, hogy van egy másik meghatározó légiósa. A német válogatott irányító Emma Stach. A pécsiek statisztikáit figyelve az elmúlt időszak valamivel versenyképesebb formája abból adódik, hogy több segítséget kapnak a légiósok és csökkent az őszi időszakhoz képest az eladott labdák száma. Toronymagas favorit a TFSE, de ha a PINKK ezeken a területeken tud előrébb lépni, akkor a számszerű eredménytől függetlenül elégedett lehet. A formaidőzítés inkább a play-out küzdelmeinek szólhat majd.

Kép forrása: kosarsport.hu

Hirdetés