Hirdetés
Magyarország

Szombaton Vasas – BEAC presztízsmeccs az élvonalban:

:

Hirdetés

Szombaton egy mérkőzést rendeznek a hazai élvonalban. Ezen 18 órától a Vasas Akadémia az ELTE BEAC Újbudát fogadja Pasaréten.

Ha a Vasas és a BEAC mérkőzéseit nézzük, akkor elmúlt évekből számtalan emlékezetes és nagy téttel bíró csatát idézhetünk fel. Hogy a párharc most következő felvonása emlékezetes lesz-e, azt nem tudjuk, hogy a tét ismét nagy, az viszont biztos. A Vasas 2/6-os mutatóval 10., míg a BEAC 1/7-es mutatóval 11. tabellán. A Vasas egy győzelemmel megragadhat a Magyar Kupáért zajló versenyfutásban, míg a BEAC egy sikerrel végleg lerázhatja az idén keveset mutató PINKK-et.

Mindig speciális lélektana van egy ilyen találkozónak, miután az alapszakaszban az esetek többségében úgy készülnek a bajnokikra a most egymással küzdő csapatok, hogy bravúr lenne részükről a siker. Ezúttal viszont közvetlen riválisként gyakorlatilag győzelmi kényszerben mérkőznek. Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy mennyire más lélektant kíván meg egy ilyen versenyhelyzet. Óriási kérdés, hogy melyik fél tud jobban alkalmazkodni hozzá.

A válogatott szünet után mindkét fél papírforma idegenbeli vereséget szenvedett. A Vasas 95-60-ra maradt alul Sopronban, míg a BEAC 82-44-re Szekszárdon. A nyilatkozatokat tekintve Földi Attila talált több pozitívumot és Balogh Judit fogalmazott meg kritikusabb szavakat. A statisztikák és az elérhető élőképes közvetítés alapján kialakult benyomás is összecseng ezekkel. A BEAC részéről a 24 eladott labda 26%-os mezőnymutatóval még akkor is kevés, ha nem a szekszárdi fellépés volt a fókuszban. A Vasas eközben Sopronban mégis összehozott 23 mezőnykosarat, ami 18 gólpassz után született.

A Vasas a harmadik negyedben nagyon jól reagálta le, hogy nem pörgött maximumon a soproni koncentráció. Különösen támadásban kifejezetten szép megmozdulásokat láthattunk. A BEAC-nak talán kevesebb ilyen fellángolása akadt Szekszárdon és ez a két mondat az egész szezont leképezi. Miközben gyakorlatilag ugyanannyi pontot kapott a két gárda (658, 659), addig a szerzett pontokat tekintve a Vasas 72.4-es átlagnál tart, ami 579 pont alapján jön össze. A BEAC pedig 59.3-as átlagnál, ami 474 szerzett pontból formálódik.

A fentiekben leírtak ezen a szinten nagy különbségnek számítanak, ami rávilágít, hogy több opciója van támadásban a Vasasnak. A Fraser, Murray kettős mellett Tóth Orsolya, Böröndy Vivien és Vukuv Szonja döntő pillanatokban tudott hozzátenni. A BEAC-nál Abigail Fogg és Ameela Li pontjai mellett különösen Szabó Dóra remek megmozdulásai hozzák az extrát, de a betegség után visszatérő Mérész Beatrix és rutinos vezérként Laklóth Anna sokat segít javítani a versenyképességen. Érdekes lesz a szombati presztízscsata.

Hirdetés