Hirdetés
Archivum

Szombattól lengyel döntõ négy nyert mérkõzésig:

:

Hirdetés

Szombaton kezdõdik a lengyel bajnokság fináléja a Wisla Krakow és a CCC Polkowice között. A párharc az egyik fél negyedik gyõzelméig tart és az esélyes egyértelmûen az Euroliga nyolcas döntõjét is megjáró krakkói gárda.

Sajátos kísérletnek lehetünk szemtanúi Lengyelországban. A Wisla Krakow és a CCC Polkowice bajnoki döntõ párharca ugyanis az egyik fél negyedik gyõzelméig tart. Érdekes kérdés, hogy a 2-2-1-1-1-es szisztémában lebonyolított párharca a közönség mennyire lesz vevõ, illetve a csapatok miként bírják a terhelést. Nagyon sûrû a versenynaptár, például nyitásnak szombaton és vasárnap is rendeznek mérkõzést Krakkóban.

A párharc esélyese a Wisla Krakow, bár a két csapat között az idei egymás elleni mérkõzéseken nem mutatkozott nagy differencia, sõt… A bajnokságban az alapszakasz decemberi összecsapását 71-65-re nyerte a Polkowice, míg márciusban már egy tét nélküli mérkõzésen a már alapszakasz-gyõztes Wisla Krakow 70-68-as gyõzelmet aratott. Jose Ignacio Hernandez alakulata emellett a kupa elõdöntõjében 70-63-ra verte döntõbeli riválisát.

A két gárdát nem kell bemutatni, az Euroligából jól ismerhetjük õket. A Wisla Krakow annyiban egészül ki az isztambuli Euroliga nyolcas döntõn nyolcadik helyet szerzõ keretéhez képest, hogy a lengyel bajnokikra igazolt Taj McWilliams-Franklin is pályára léphet. Az Euroliga rájátszásától a Sopront elütõ Polkowice együttese pedig azzal került télen a címlapokra, hogy szülés után náluk tért vissza Agnieszka Bibrzycka és még Jentel Lavendert is szerzõdtették. Mégis az szól a címvédõ mellett, hogy a spanyol szakmai stáb mélyebb kerettel gazdálkodhat és ennek egy ilyen hosszú párharcban ki kell jönnie.

A két csapat döntõbe vezetõ útja eltérõ volt. A Wisla Krakow 3-0-val búcsúztatta az Energa Toruñ-t, míg a Polkowice egy sokáig emlékezetes csatában 3-2-es összesítéssel bizonyult jobbnak a Gdyniánál. Az elõdöntõ 5. mérkõzésének hõse a Polkowice csapatából Sharnee Zoll volt, aki az utolsó 5 percben 15 (!) pontot szerzett. Zoll egyébként a napokban írta alá újabb kétéves szerzõdését a csapattal. Bár sokkal többet pihenhetett a Wisla Krakow, nem volt zökkenõmentes a felkészülésük a döntõre. Az elõdöntõ harmadik mérkõzésén már nem játszott Erin Philiphs, miután az ausztrál irányítónak egy családi tragédia miatt haza kellett utaznia. Philiphs szombaton már ott lesz társaival a pályán.

A döntõ menetrendje

Április 21., 17.30: Wis³a Can-Pack Kraków – CCC Polkowice
Április 22., 15:00: Wis³a Can-Pack Kraków – CCC Polkowice
Április 27., 17.45: CCC Polkowice – Wis³a Can-Pack Kraków
Április 28., 19:30: CCC Polkowice – Wis³a Can-Pack Kraków
Május 1., 18:30: Wis³a Can-Pack Kraków – CCC Polkowice (Ha szükséges)
Május 3., 15.30: CCC Polkowice – Wis³a Can-Pack Kraków (Ha szükséges)
Május 5., 17.15: Wis³a Can-Pack Kraków – CCC Polkowice (Ha szükséges)

Hirdetés