Hirdetés
Archivum

Szombattól lengyel elõdöntõk:

:

Hirdetés

Szombaton kezdõdnek a lengyel élvonalban az elõdöntõ párharcok. A CCC Polkowice és az Arka Gdynia, illetve a Sleza Wroclaw és a Gorzow mérkõzik a fináléba kerülésért.

A CCC Polkowice és a Gdynia párharcában az alapszakasz 1. és 4. helyezettje találkozik. A Polkowice, mely játékoskeretét tekintve kiemelkedik a lengyel mezõnybõl, a Lublin-t búcsúztatta három meccsen. Látszólag volt azonban csak sima a párharc. Három szenvedõs találkozót jelentett az a címvédõnek. A Gdynia pedig a Wisla Krakow-t verte 3-0-ra. Náluk az igazi bravúrt a hosszabbításos krakkói siker hozta. Összességében a számok a Polkowice mellett szólnak. A bõvebb rotációs lehetõségeiket egyértelmûen érvényre kellene juttatni. A kulcskérdés, hogy centerposzton Temi Fagbenle és Emm± Cannon, illetve az irányítók között Weronika Gajda és Barbora Balintova párharcából ki jön ki gyõztesen. Ha itt is alulmarad a Gdynia, akkor nem lesz esélyük.

A Sleza Wroclaw és a Gorzow párharca olyan szempontból különleges, hogy az alapszakasz 6. és 7. helyezettje ritkán vív elõdöntõt jegyzett bajnokságban. Ugyanakkor ezzel szépen megmutatkozik, hogy a CCC Polkowice mögött mennyire kiegyenlített a lengyel mezõny. A Gorzow a második Torun-t búcsúztatta, míg a Wroclaw az Artego Bydgoszcz alakulatát. Mindkét csapat az elsõ két idegenbeli meccsét nyerte. Lengyelországban minden nõi kosaras felület két rendkívül népszerû légiós, Elina Babkina és Sharnee Zoll-Norman párharcáról szól. A kettõjük csatája igazi pikantéria lesz. A két gárda hasonló szerkezetû és stílusban sincs nagy különbség. Ilyen szempontból pedig két „dobógép” Marissa Kastanek és Ariel Atkins párharca is érdekes lehet.

Lengyelországban a 2-2-1-es rendszert alkalmazzák az elõdöntõk során. Szombaton és vasárnap rendezik az elsõ két találkozót a magasabban rangsorolt gárda otthonában.

Hirdetés