Hirdetés
Archivum

Szombattól U16-as A-divíziós Európa-bajnokság Udinében:

:

Hirdetés

Szombaton kezdetét veszi az U16-os A-divíziós Európa-bajnokság Udinében. Mészárosné Kovács Andrea csapata rendkívül nehéz csoportban kezdi meg a szereplését a tornán.

A magyar válogatott csütörtökön kelt útra a kontinenstornára. Sándor Ádám technikai vezetõ lapunkat arról tájékoztatta az elutazás elõtt, hogy Balogh Júlia, Angyal Barbara, Horváth Fruzsina, Wenztel Nóra, Dúl Panka, Varga Alíz, Fülöp Kata, Tóth Orsolya, Tóth Franka, Mányoky Réka, Farkas Laura és Kovács Kitti összeállítású kerettel szerepel majd a magyar csapat az Európa-bajnokságon.

A válogatott nagyon fiatal, a keret fele 2001-es születésû, amely egy évvel fiatalabb, mint a maximálisan megengedett a tornán. Ez most még jelenthet egy kisebb lépéshátrányt, viszont magában hordozza annak a lehetõségét, hogy jövõre Eb-rutinnal rendelkezõ tapasztaltabb csapattal szerepelhet ez a korosztály a kontinenstornán.

A csoportunk rendkívül erõs, az „A” jelû négyesbe került a magyar válogatott, ahol Spanyolország, Portugália és Németország lesznek a riválisok. A spanyolok az elmúlt 13 évben mindössze kétszer nem állhattak dobogóra ebben a korosztályban. A portugálok tavaly hazai pályán döntõt játszottak. Igaz, abból a keretükbõl mindössze egy játékos lesz itt most is, ugyanakkor az utóbbi évek tapasztalata azt mutatja, hogy ebben a korosztályban rendszeresen versenyképes gárdákat tudnak kiállítani. Németország pedig egy évvel ezelõtt a 9. helyen zárt az A-divízóban. A tavalyi eredményük értékét még tovább növeli, hogy egy fiatal kerettel érték el, így az alapembereik idén is visszatérhetnek az U16-os Eb-re.

A torna az U20-as A-divízióhoz és az U18-as A-divízióhoz hasonlóan egy 9 napos, 56 meccses rendszerben kerül lebonyolításra. Ez azt jelenti, hogy az elsõ csoportkör után mind a 16 csapat a nyolcaddöntõben folytatja. Ezen párharcok gyõztesei játszanak az 1-8. helyért, a vesztesei a 9-16. helyért. A magyar csapat a B-csoportból kap majd ellenfelet. Jól mutatja, hogy milyen erõs ez az ág, hogy helyezéstõl függõen a házigazda Olaszország, Oroszország, Törökország vagy Litvánia lesz majd a rivális.

Fiatal csapatunk szép feladat elõtt áll, mely során egy rendkívül nehéz sorsolás mellett az A-divíziós tagság stabil megõrzését tekinthetjük célnak.

Hirdetés