Hirdetés
Nagyvilág

Szomorú felvételek Tokióból: bontják a 3×3-as helyszínt:

:

Hirdetés

Miközben a 2021-re halasztott tokiói olimpia 3×3-as selejtezőjét éppen a napokban véglegesítették, szomorú felvételek érkeztek Japánból. Elkezdték visszabontani a nyárra már felépített Aomi Urban Sports Park versenyhelyszínt Tokióban, ahol – a világjárvány előtti – eredeti tervek szerint a 2020-as olimpia 3×3-as tornája is zajlott volna.

Az olimpia egy évvel történő elhalasztása miatt Tokióban biztonsági okokból minden nem megmaradónak szánt ideiglenes rendezvényhelyszínt vissza kell bontani. Így járt az olimpiai faluhoz közel a Tokiói-öbölben található Aomi Urban Sports Park is, ahol a sportmászás és a 3×3-as kosárlabda küzdelmeit követhették volna a szurkolók nyáron.

A mászóversenyekre 7100, míg a 3×3-as kosárlabdára 8400 néző befogadására alkalmas lelátókat építettek. Ez egyben rekorddöntés is a szakág életében. Telt ház esetén ugyanis a legnézettebb világversenyét teljesíthette volna nyáron a 3×3.

Ahogy a neve is mutatja, az Aomi Urban Sports Park a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) új koncepcióját mutatja, amely már az ötkarikás játékok modern, utcai sportokra is nyitott arcát hivatott szimbolizálni.

Hogy aztán jövőre is felépül-e ekkora lelátó, azt jelen pillanatban még senki nem tudja megmondani. Nagyban függ attól, hogy lesznek-e korlátozások jövő nyáron. Akár utazási szempontból, akár a beengedhető nézőket tekintve. A NOB és a helyi szervezőbizottság korábban már felvetette a “egyszerűsített” olimpia koncepciót, igaz erről részleteket nem árultak el.

asahi.com

Fotó: asahi.com

Fotó: asahi.com

Hirdetés