Hirdetés
Archivum

Szoros csatában nyert a Gyõr:

:

Hirdetés

Kiélezett küzdelmet hozott a Gyõr és a DVTK összecsapása az elõdöntõ elsõ mérkõzésén. A DVTK végig tartotta a lépést a gyõri csapattal és a végjátékban Fûzy Ákos együttesének higgadtsága, pontos megoldásai döntöttek.

HAT-AGRO UNI Gyõr–Work Force DVTK Miskolc 81–74 (19–21, 15–15, 24–17, 23–21)

Elõzetesen a Gyõr és a DVTK elõdöntõje ígért szorosabb csatát és már az elsõ negyedben sem kellett csalódnunk. Lima egy büntetõjével indult a találkozó, de a DVTK 6-1-re ellépett. A Gyõr Hurst triplája után 10-10-nél egyenlített, majd Õri nem súlyos, de igen látványos faultja borzolta a kedélyeket. Szinte végig a vendégek irányítottak az elsõ szakaszban, de a hazai szurkolók számára bíztató lehetett, hogy Tangela Smith talán legjobb és legmotiváltabb gyõri mérkõzését játszotta. Az elsõ etap végén Raven duplájával 21-19-re ment DVTK.

A második etap elején Hurst újabb triplájával fordított a Gyõr, majd Fûzy Ákos együttese 28-23-ra ellépett. Ekkor már túl volt Peresztegi Nagy Ákos egy idõkérésen, mely után védekezést váltottak a vendégek. A zóna bejött és 32-32-nél újra egyenlõ volt az állás. Sõt Bozóki találata egy 8-0-s futást eredményezett. A 36-34-es diósgyõri elõnyt hozó félidõben a DVTK 22-8-ra vezetett a lepattanókért folytatott csatában, de ezt a gyõriek sikeres távoli dobásokkal kompenzálták, illetve azzal, hogy jobban megbecsülték a labdát.

A harmadik negyed elején Raven villanásaival õrizte elõnyét a DVTK, de a Gyõr egyre inkább rendezte a sorait és egy 8-2-es széria után 48-47-nél már hazai vezetést regisztrálhattunk. Ezekben a percekben a Hurst, Rasheed, Raksányi trió villogott. A játékrész végén Õri beütötte harmadik hibáját is, Semsei triplája azonban már 58-53-as gyõri elõnyt eredményezett.

A negyedik negyedben is folytatódott a hullámzó játék, azzal a különbséggel, hogy a DVTK csak felzárkózni tudott 1-2 pontra, fordítani nem. Õri két gyors faulttal a negyedik etap elején kipontozódott, de a gyõri vezetés végig megmaradt. A hajrába érkezve Rasheed egy triplával 73-68-ra módosította az állást, mely Peresztegi Nagy Ákos idõt kért. Rasheed újabb sikeres triplája azonban megpecsételte a vendégek sorsát. A végjátékban a Gyõr pontosabban dobott, higgadtabb döntéseket hozott. A DVTK-nál az utolsó percekre felõrlõdni látszó Ravent leszámítva nem volt olyan kulcsember, aki a „meccsnyerõ” szerepet fel tudta volna vállalni.

Hirdetés