Hirdetés
Európa

Szoros csatában nyerte aktuális bajnokiját a Villeneuve-d’Ascq:

:

Fotó: Villeneuve-d’Ascq

Hirdetés

Hangolódjunk az Euroliga negyeddöntő párharc sorsdöntő harmadik felvonására. Szombaton nem csak a DVTK HUN-Therm, hanem a Villeneuve-d’Ascq is bajnoki mérkőzést vívott hazájában. A tabella 7. helyén álló Charnay-t fogadták és kiélezett csatában 72-64-es sikert arattak.

Végig szoros találkozó volt, ahol a Villeneuve-d’Ascq az első negyedben kisebb lépéshátrányba került. 10 perc után 17-13-ra vezetett riválisuk, mely a rájátszásba kerülésért van óriási versenyfutásban. A második negyedben 24-20 után egy 7-0-s sorozattal ragadta magához az irányítást a DVTK szerdai riválisa, de ez még nem a döntő futás volt. A félidőben ugyanis mindössze 35-34-re ment a Villeneuve-d’Ascq.

A döntő futásra a harmadik negyed közepéig kellett várni, amikor a Charnay 38-35-ös vezetése után 13-2-vel 48-40-re fordított a Villeneuve-d’Ascq. Innen már – bár végig ott loholt a nyakukban a kihívójuk -, de kézben tartotta a meccset. Az 53-48-ról induló záró szakaszban az utolsó három percbe érve a Charnay 67-64-re felzárkózott, de fordítani nem tudott.

Kariata Diaby (15 pont, 8 lepattanó), Janelle Salaun (13 pont, 5 lepattanó), Shavonte Zellous (11 pont, 5 lepattanó) és Kennedy Burke (10 pont, 5 lepattanó) bizonyultak a Villeneuve-d’Ascq legjobbjainak.

Statisztika

Hirdetés