Hirdetés
Archivum

Szoros döntõben bízva:

:

Hirdetés

Vasárnap este 20 óra 30 perckor feldobják a labdát a nõi kosárlabda Európa Bajnokság döntõjében. A papírformának megfelelõen az egyik résztvevõ az orosz együttes, a másik oldalon azonban meglepetésre Törökország legjobbjai sorakoznak fel.

Oroszország-Törökország 20:30

Egy sok szempontból emlékezetes Euróba Bajnokság utolsó nagy csatájára készülünk. Az oroszok rendesen ráijesztettek a híveikre. A szokásosnál is lassabban kezdték el ezt a tornát, mivel a korábbi évekkel ellentétben még a középdöntõkre sem ébredtek fel, gyakorlatilag csak a lettek és a csehek ellen mutatták meg a valós arcukat. Az orosz kerettel tehetség terén ezen a kontinensen versenyezni nem lehet, de ez az utóbbi években nem mindig ért sikert. Általában ott buktak Stepanováék, hogy nem mûködtek csapatként, sok volt az egyéni megoldás vagy a kiváló támadójáték mellé védekezésben becsúsztak hibák. Ezúttal a két egyénes kieséses mérkõzés tapasztalata azt mutatja, Borizs Szokolovszkij mindegyik problémára talált orvosságot.

A törökök hosszú és tudatos munkával a nõi szakágat is a kontinens elitjéhez emelték. Várható volt a török felemelkedés, de a szakemberek ezt a 2014-es, hazai rendezésû világbajnokságra várták. Ceyhun Yildizoglu együttese elsõsorban fejben tûnik nagyon erõsnek, Yilmazék az összes fontos meccsüket megnyerték, ne felejtsük el, már a fehéroroszok elleni középdöntõ is „egyenes kieséses” volt és utána a negyeddöntõben, majd az elõdöntõben sem találtak legyõzõre.

A döntõ párharc az irányítók terén várható. A 14 pontot átlagoló Danilochkina az idei EB üde színfoltja, triplái a cseheket megtörtént. Vele szemben Birsel Vardarli áll, aki a franciák ellen bravúros megoldásokkal tartotta életben csapatát, Montenegró ellen pedig az elsõ félidõben a triplái kellettek, hogy egyáltalán versenyben maradjanak. A törököknél Vardarli és Yilmaz szerzi a csapat pontjainak 40%-át. Ezzel át is tértünk a centerekre. Az oroszok palánk alatt verhetetlennek tûnnek, de Yilmaz és a gallok ellen parádézó Nevlin megnehezítheti a Szokolovszkij-lányok életét.
 

A papírforma az oroszok mellett szól, de az egész mérkõzés lényegét Ilona Korstin fogalmazta meg. „Az aranyérem hatalmas motiváció számunkra, de rengeteget kell dolgozni érte. A törökök állandóan futnak és õk hozzák a váratlant a játékba. Nekünk ezzel kell megküzdenünk.” – nyilatkozta a klasszis. Hogy a törökök ezúttal is tudnak-e váratlant hozni, azt este olyan 22 óra felé megtudjuk.


Statisztikai összehasonlítás:

3. helyért
Csehország-Franciaország 18:00

Hirdetés