Hirdetés
Archivum

Szoros gyõzelemmel hangolt a Taranto a Pécs ellen + VIDEÓ:

:

Hirdetés

Érdekesen alakult az Olasz Bajnokság 12. fordulója, az EuroLigában menetelõ Taranto 11 pontos elõnyt leadva majdnem vereséget szenvedett a Bracco Geas otthonában.

A hétvégén az olasz bajnokság harmadikja, a Taranto és a negyedikje, a Bracco Geas találkozott. A mérkõzés tétje hatalmas volt, a gyõztes csapat ugyanis tartothatta a lépést a második Liomatic Umbertide alakulatával és látótávolságban maradt a listavezetõ Schio mögött.

Ahogy azt a Taranto meccsein megszokhattuk, rendkívül kevés pont esett a találkozón. Az elsõ negyedben gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a Pécs szerdai riválisa és 10 perc után már 9-14-re vezettek. Az elõny a szünetre is megmaradt, sõt 9 pontra nõtt. A harmadik negyedben pedig már 11 egységgel járt elõrébb a Taranto és minden a sikerüket vetítette elõre.

A negyedik etap elején azonban nem kis részben Ujhelyi Petra teljesítményének köszönhetõen megindult felfelé a Bracco Geas és a vezetést is átvették. A hazaiak még 2 és fél perccel a rendes játékidõ vége elõtt is 52-51-nél, 1 ponttal elõrébb jártak. Ekkor azonban Wambe szerzett egy duplát, majd Montagnino értékesített egy büntetõt is. Így alakult ki az 54-52-es végeredmény.

A gyõztes csapatból a 12 pontot és 11 lepattanót szerzõ Sophia Young volt a legeredményesebb.

VIDEÓ: A teljes mérkõzés elérhetõ ITT

Eredmények

Bracco Geas S.S.Giovanni – Cras Taranto 52-54
Agos Ducato Lucca – Pool Comense 54-45
Lavezzini Parma – Job Gate Napoli 51-52
Erg Priolo – Famila Wüber Schio 66-76
GMA Pozzuoli – Officine Digitali Faenza 55-67
Umana Venezia – Liomatic Umbertide 54-65

Hirdetés