Hirdetés
Archivum

Szoros meccsen 2 pontos vereség Csehországtól:

:

Hirdetés

Végletekig kiélezett találkozón a magyar válogatott 56-54-es vereséget szenvedett Csehországtól az Universiade elsõ játéknapján.

Fotó: MEFS

Fotó: MEFS

A nagy tornák nyitó napjára jellemzõ módon idegesen kezdtek a csapatok. Valamivel a csehek nyugodtak meg elõbb és 13-3-ra elléptek. A folytatásban azonban rendezte sorait a magyar együttes és a negyed végére 18-14-re felzárkóztunk. A második szakaszt még egy cseh tripla vezette fel, de erre Kaposi Pálma válaszolt, majd érkezett 6 pont Szücs Rékától. A vezetést is átvettük. Innentõl kezdve nem alakult ki nagy különbség. Fej-fej mellett haladt a két gárda. A félidõ hajrája viszont egyértelmûen a mieinknek sikerült jobban. Betalált sorrendben Kuttor Enikõ, Bach Boglárka és Aho Nina. Az elõnyünk az 5 pontot is elérte, melybõl egy a félidõig megmaradt.

Fotó: MEFS

Fotó: MEFS

A 34-33-ról induló harmadik negyedben sem változott a játék képe. Egy végletekig kiélezett, küzdõs rangadót láthattunk két teljesen azonos játékerõt képviselõ együttes között. Két pontnál nagyobb különbség egyik oldalra sem alakult ki. Az utolsó 10 percnek 42-40-es elõnyünkrõl futottak neki a felek. A záró szakaszt a csehek kezdték jobban, egy tripla és egy 2+1-es helyzet megalapozta az elõnyüket. Végül 8-0-s cseh futás után Bach Boglárka törte meg a kosárcsendet, majd Szücs Réka triplája 48-47-es felzárkózást hozott. Erre csak egy büntetõvel válaszoltak a csehek, így Bach révén 49-49-nél egyenlítettünk. Amikor pedig Török Ági triplája célt ért, egy emberként ugrott fel a maroknyi magyar tábor. 52-51-re újra vezettünk. A következõ találatot Szücs Réka jegyezte és így 54-52-rõl fordultunk az utolsó percbe. A hajrából viszont a csehek jöttek ki jobban. Ugyan három büntetõjük is kimaradt, de döntõ pillanatban egy bravúr középtávoli újra elõnyt hozott riválisunknak, amit megõriztek.

A magyar csapatból Bach Boglárka 19, Szücs Réka 14, Kaposi Pálma 11 ponttal zárt. Folytatás csütörtökön 17 óra 30 perctõl Japán ellen, akik a nyitó napon 63-48-ra verték Ukrajnát.

Eredmény

Csehország – Magyarország 56-54 (18-14, 15-20, 7-8, 16-12)


Statisztika

Hirdetés