Hirdetés
Magyarország

Szoros meccsen maradt alul a Szekszárd a Reyer Veneziával szemben

UMANA Reyer Venezia – Atomerőmű KSC Szekszárd 77-75 (23-17, 15-20, 21-22, 18-16)

Felkészülési mérkőzés
Porec, Horvátország
Doraki, Tomic, Korach.

UMANA Reyer Venezia: Carangelo 5/3, Attura 9/9, Pan, Bestagno 13, Petronyte 12. Csere: Anderson 26/3, Madera 8/6, Penna 4.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Vorpahl 1, Friskovec 10/6, Miklós 13/9, Goree 9, Milics 19. Csere: Krnjics 14, Mányoky 7/3, Bálint 2, Holcz.

Fotó: kscszekszard.hu

Hirdetés

Hétfőn Porecben felkészülési mérkőzést vívott az Atomerőmű KSC Szekszárd és a Reyer Venezia. A szekszárdiak megszorongatták riválisukat, nagy csatában 77-75-re az olasz gárda nyerte a találkozót.

A két csapat tavasszal az Európa Kupában elődöntőt vívott. Ezt követően a velenceiek ezüstérmet szereztek a szekszárdi négyes döntőn, majd hazájukban a Famila Schio-t legyőzve megnyerték a bajnokságot. Ezzel pedig biztosították helyüket az Euroliga főtáblán. A poreci megmérettetésekhez készített beharangozónkban még csak találgattuk a Reyer keretét. Egy játékossal egészültek ki múlt héthez viszonyítva. Első idei mérkőzését vívta a csapatuk színeiben Yvonne Anderson. A szekszárdi együttesben az első két találkozóhoz képest Studer Ágnes nem lépett pályára ezen a délutánon.

Az első percekben fej-fej mellett haladt a két gárda. Az olaszok 9-9 után kerültek kisebb lépéselőnybe és 10 perc játékot követően 23-17-re mentek. A második szakasz elején gyorsan ledolgozta hátrányát a Szekszárd. A félidő utolsó öt percében nem alakult ki nagy különbség. A nagyszünetben 38-37-es állást regisztrálhattunk. A játék képe a harmadik negyedben sem változott. Nagy iramú összecsapás kerekedett, mely során egyik fél sem tudott elszakadni. Az utolsó 10 percnek 59-59-ről futottak neki a csapatok. Szoros végjátékban végül minimális különbségű velencei siker született.

Szekszárdi oldalon a 19 pontos Nikolina Milics volt a legeredményesebb, míg a velenceieknél Yvonne Anderson zárt 26 ponttal. Az Atomerőmű KSC Szekszárd legközelebb jövő kedden már tétmérkőzésen, az Euroliga selejtezőjében lép pályára. Ott előbb a Kayseri, majd a házigazda Sepsiszentgyörgy lesz a rivális.

Gratulálok a Venezia csapatának! Ma egy másik szerkezetben játszottunk, mivel új dolgokat próbáltunk gyakorolni. Nagy volt az iram a mérkőzésen, de örülök neki, hogy ezt egy Euroligás csapat ellen is bírtuk tartani. Összességében úgy gondolom, hogy hasznos volt ez a három poreci mérkőzés, és sokat fejlődtünk. Ha hazamegyünk, akkor támadásban és védekezésben csiszolunk még pár dolgon, majd indulunk Sepsiszentgyörgyre az Euroliga-selejtezőre. Bízom benne, hogy jönnek majd szekszárdi szurkolók is, és hozzásegítenek minket a továbbjutáshoz.

– értékelt Zeljko Djokic az Atomerőmű KSC Szekszárd honlapján.

Massimo Romano, a Reyer Venezia vezetőedzője így látta az összecsapást: “Kemény mérkőzés volt, mindkét csapat nagy energiákat mozgósított, ami hasznos a bajnokságra való felkészülésben. Nem volt teljes a keretünk, de ez a találkozó számunkra jó lehetőség volt az olasz szuperkupára, az ellenfelünknek pedig az Euroliga-selejtezőre való felkészülésre, amihez ezúton is sok sikert kívánunk mindenkinek!”

Fotó: kscszekszard.hu

Hirdetés