Hirdetés
Archivum

Szoros meccsen nyert a Gyõr:

:

Hirdetés

Szoros csatában a Gyõr 82-74-re verte a Pécs együttesét az elõdöntõ párharc elsõ mérkõzésén. A pécsiek 3 perccel a lefújás elõtt 71-70-re vezettek, de a végjátékra fejben szétesett a baranyai gárda és ekkor a Gyõr bedarálta riválisát.

UNI SEAT Gyõr-Pécs 2010 82-74 (20-19, 19-21, 21-24, 22-10)

Legjobb dobók:

Gyõr: Hollingsworth 22, Nagy-Bujdosó 19, Ciglar 19

Pécs: Raksányi 20, Murphy 19, Quigley 14

A hosszúra nyúló szövetségi “döntéshozatal” miatt rendkívül késõn, kedd délben vált hivatalossá, hogy a Gyõr ellenfele a Pécs lesz az elõdöntõben. A két csapat idén már háromszor találkozott és mindegyik alkalommal Füzy Ákos alakulata ünnepelhetett gyõzelmet. Az elõdöntõ Hollingsworth találatával indult. Az amerikai center az egész elsõ negyedet uralta, 10 perc alatt 9 pontig jutott, úgy, hogy a duplákat 100%-os pontossággal értékesítette. A pécsiek Murphy és Raksányi pontjaival tartották magukat. Az elsõ negyedben a csapatok fej-fej mellett haladtak, 10 perc után végül 20-19-es hazai elõnyt jegyezhettünk fel.

A második szakaszban sem sokat változott a játék képe, a gyõrieknél Hollingsworth mellé Ciglar „nõtt fel”, aki remek gólpasszokat osztott ki és távolról is eredményes volt. A horvát irányító triplájával 29-23-ra lépett el a hazai gárda. Ekkor Zeljko Djokic idõt kért és sikerült is rendeznie a csapatai sorait. Két perccel késõbb Quigley duplája után 35-33-ra zárkózott fel a Pécs. A vendégek nemcsak felzárkóztak, de fordítottak is. Az elsõ félidõ Raksányi triplájával zárult, így a szünetben 40-39-re vezettek a pécsiek.

A harmadik negyed elején Simon Zsófi villant kétszer, majd Hollingsworth volt eredményes büntetõkbõl és 45-40-re meglógott a hazai gárda. Azonban akármilyen jól támadtak a gyõriek, a csapat védekezése meg sem közelítette azt a szintet, amit például a jobban sikerült Euroliga mérkõzéseken megszokhattunk. A pécsiek betörésekbõl sorra szerezték a pontokat, így 49-49-nél már egyenlítettek is. A mérkõzés helyenként dobópárbajra emlékeztetett, a vendégek pontjaira Rasheed válaszolt egy triplával így újra elõnyben volt a házigazda. A vezetésnek azonban nem sokáig örülhettek Nagy-Bujdosóék. Laczi és Raksányi pontjaival 64-60-as elõnyben volt a Pécs 30 perc játék után.

A negyedik negyedre a 200. tétmérkõzését játszó gyõri gárda védekezése jelentõsen feljavult. Nem találták a dobóhelyzeteket a fáradni látszó pécsiek. A baranyaiaknál ebben a szakaszban már csak Murphy játékában volt pont – a vendég gárda 10 negyedik negyedbeli pontjából 5-öt az amerikai center jegyzett -, igaz a villanásaival 3 perccel a lefújás elõtt 71-70-nél újra elõnybe kerültek a fekete mezesek. Az utolsó 3 percben azonban érvényesült a gyõriek fölénye, Nagy-Bujdosó, Hollingsworth és Simon is eredményes volt, egy 8-0-s futás után pedig 78-71 állt az eredményjelzõn. A hajrában Raksányi még egy triplával visszahozta a vendégek reményeit, de összességében a végjátékban jobban koncentráló és frissebb gyõri alakulat megérdemelten aratott 82-74-es gyõzelmet.

Hirdetés