Hirdetés
Archivum

Szoros meccsen vívta ki a négy közé jutást a DVTK:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK 62-59-re gyõzte le a PINKK Pécsi 424 együttesét a Sopronban zajló Magyar Kupa nyolcas döntõ negyedik, egyben utolsó negyeddöntõjében. A két csapat között az egész mérkõzésen nem alakult ki nagy különbség. A negyedik negyedben mindkét együttes elõtt adódott lehetõség a sikerre. Végül a DVTK volt a pontosabb, így szombaton Stefan Svitek együttese játszik elõdöntõt a Sopronnal.

Fotó: Tóth Zsombor/MKOSZ

Fotó: Tóth Zsombor/MKOSZ

A mérkõzés elején a PINKK kapta el jobban a fonalat, 2-2 után 10-2-re lépett el Laczka Miklós együttese. Az elsõ szakaszban közel hét percen át mindössze két mezõnytalálatot jegyzett a DVTK. Ezek a sérülésbõl visszatérõ Raksányi Krisztina nevéhez fûzõdtek. A negyed végére rendezte sorait a miskolci gárda. Végül 10 perc után 18-14-re vezetett a PINKK. A második szakaszban 19-18-nál vették át a vezetést Stefan Svitek tanítványai. Ezt követõen fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a felek. A negyed hajráját triplák színesítették. Ekkor 6 ponttal is meglépett a DVTK, de a PINKK nagyot küzdött és a saját tudásából lényegesen többet kihozott, mint a riválisa. A félidõben így mindössze 32-29-es miskolci elõnyt regisztrálhattunk.

A harmadik negyedre sem változott a játék képe. A DVTK 44-37-re ellépett, de ezt követõen 46-42-nél visszahozta magát a meccsbe a PINKK. A hullámzó találkozón a záró szakasznak 50-47-es DVTK vezetésrõl vágtak neki a felek. A negyedik negyedet ugyanilyen forgatókönyv jellemezte. A két gárda között 58-49-nél már 9 pontos differenciát rögzíthettünk, a DVTK azonban innen nem tudta lezárni a meccset. A PINKK Gémes-Sarok Nikolett extra játékával felzárkózott, majd 59-58-nál már fordított. Ez egy 10-0-s szériát jelentett. Ekkor még másfél perc volt hátra a találkozóból. A DVTK kosárcsendjét Raksányi triplája törte, amivel 61-59-re alakult az eredmény. Ezt követõen a pécsiek még kétszer támadtak az egyenlítésért vagy a vezetésért. Ezzel nem tudtak élni és végül Raksányi egy sikeres büntetõje 62-59-re módosította az állást, ami egyben le is zárta a meccset.

Szombaton 18 órától Sopron Basket – Aluinvent DVTK mérkõzést rendeznek a döntõbe jutásért.

Eredmény

PINKK Pécsi 424 – Aluinvent DVTK 59-62 (18-14, 11-18, 18-18, 12-12)

Galéria

Statisztika

Hirdetés