Hirdetés
Magyarország

Szoros mérkőzésen nyert a VBW CEKK Cegléd

VBW CEKK Cegléd - Vasas Akadémia 57-53 (18-16, 12-14, 13-11, 14-12)

Bajnokság, 6. forduló
Albertirsa, Albertirsa Újcsarnok
Praksch Péter Árpád, Sörlei Attila, Rózsavölgyi Alexandra (Schäffer Béla Róbert)

VBW CEKK Cegléd: Katona 2, Kobolák 4, Szabó Fa. 3/3, Szirony 4/3, Manis 20/6. Csere: Szabó D. 5/3, Baugh 6, Holesinska 10/3, Rakita -, Szabó Fl. 3.

Vasas Akadémia: Bach 1, Budácsik 8, Papp 12/3, Madár E. 12/6, Tóth 14. Csere: Heljic -, Smailbegovic 4, Dúl -, Pusztai -, Szerencsés -, Salamon 2.

Fotó: VBW CEKK Cegléd

Hirdetés

A magyar bajnokság 6. fordulójában a VBW CEKK Cegléd hazai pályán 57-53-as sikert aratott a Vasas Akadémia ellen.

A mérkőzést Tóth Orsolya és Bodácsik Dorottya közeli kosarai indították (0-4), melyet Kobolák Cintia ziccere váltott fel. Ezt követően Papp Dia értékesítette fault után kiharcolt két büntetőjét. Majd Madár Eszter is betalált, így a budapesti együttes 2-8-ra szakadt el. Lauren Manis pontjaival zárkóztak fel a hazaiak (6-8). Miután visszaszedték saját támadólepattanójukat, Tóth és Papp szerzett újabb találatokat. A Vasas jó kezdésének ellenére nem tudott a Ceglédtől nyomósabban elszakadni. Manis közelije után 12-14-re zárkóztak fel a hazaiak, majd Baugh Vivien kiegyenlítette a mérkőzést. A csapatok ezt követően is fej-fej mellett haladtak. Végül Szirony Dorina triplájával vette át a vezetést a ceglédi együttes (18-16), innen folytatódhatott a második negyed.

Fotó: VBW CEKK Cegléd

A rövid szünet után újra egál lett a mérkőzés (18-18). Petra Holesinska 2+1-es akciójával tudott újból minimálisan elszakadni a CEKK, ám Budácsik Dorottya és Papp Dia találataival 20-22-re változott az eredmény. Kiélezett csata folyt a találkozó résztvevői között, egy viszonylag hosszabb periódushoz érkeztek, amikor egyik csapat sem tudott további pontokat szerezni. Végül a hazaiak kértek időt. Visszaérkezve is megrekedni látszottak a felek, majd mind a két fél szerzett egy-egy kosarat, így az eredmény érdemben változatlan maradt (22-24). Végül Baugh büntetőinek köszönhetően újból egál lett a párharc. Ezt követően Manis talált be távolról, amivel 27-24-nél megint csak a ceglédiek vették át a vezetést. Milos Pavlovic kérte ki idejét. Jól sikerült a taktikai eligazítás, ugyanis a visszatérést követően Tóth, illetve Papp szerzett kosarakat, amivel újból a Vasas kezében volt a találkozó (27-30). Ez Hegedűs Pétert késztette időkérésre. Pár másodperc volt hátra a nagyszünetig, ami alatt Holesinska talált be távolról, így végül 30-30-ról fordulhattak a felek.

Fotó: VBW CEKK Cegléd

A második félidőt Budácsik találata nyitotta, ám a következőkben – Szabó Flóra, illetve Lauren Manis találatával – 38-34-nél a Cegléd vette át a vezetést. Újból Budácsikon volt a reflektorfény, neki köszönhetően a Vasas ott tudott maradni a céglédiek nyakán. Manis, Holesinska, illetve Kobolák pontjainak köszönhetően a hazaiak kicsivel jobban el tudtak szakadni ellenfelüktől, végül 43-38-al végződött a harmadik negyed, így öt pont volt a Cegléd előnye. A záró szakasz elején a majdnem 10 pontot is elérte a felek közötti differencia, ám ekkor Papp Dia szerzett egy hárompontost, akihez Madár Eszter triplája is társult, így Milos Pavlovic tanítványai feljöttek két pontra (47-45). 52-45-nél Baugh, illetve Szabó Dóra szerezett további pontokat. A mérkőzés végét a hárompontosok uralták. Madár Eszter – aki immár a 12. pontot jegyezte fel neve mellé – újabb találatával 54-48-ra változott az eredmény. A mérkőzés vége előtt alig egy perccel újra hat ponttal szakadtak el hazaiak, így a Vasas kért időt eligazításra. Visszatérve Smailbegovic tempója talált be, de sajnos ez sem volt elég a győzelemhez, a VBW CEKK Cegléd 57-53-ra megnyerte a bajnokság hatodik fordulójának mérkőzését.

Fotó: VBW CEKK Cegléd

Hirdetés