Hirdetés
Magyarország

Szoros mérkőzésen szenvedett vereséget az Atomerőmű KSC Szekszárd

MBA Moscow - Atomerőmű KSC Szekszárd 65-62 (13-17, 14-15, 22-12, 16-17)

Euroliga, 4. forduló
Moszkva, Basket Hall Moscow
M. Cavara, I. Ivanovic, I. Milicevic (A. Nazaryan)

MBA Moscow: Nizamova 13/9, Petrushina 2, Stolyar 10/6, Maiga 10, Glonti 5/3. Csere: Shtanko 7/3, Logunova 8, Kirillova 10/3, Leshkovtseva -, Korshakova -.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 11/6, Friskovec 8/6, Gereben 3, Goree 8, Milic 19/3. Csere: Vorpahl -, Miklós 5, Mányoky 3/3, Krnjic 5.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Euroliga negyedik fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd 65-62-es vereséget szenvedett az MBA Moscow otthonában.

A mérkőzés feldobását a vendég Szekszárd nyerte, melyből Zseljko Djokic tanítványainak nem sikerült pontot szerezniük. Kontrába a hazaiak támadhattak. Az akcióból Zhosselina Maiga szerzett kosarat, majd őt Tatiana Petrushina követte. Ekkor azonban Zala Friskovec talált be kétszer is, így változott 4-4-re az eredmény. Egy viszonylag hosszabb periódusig egyik csapat sem értékesített további kosarakat, majd egyszeriben mind két együttes betalált. 6-9-nél a szekszárdiak kezében volt az előny. Orosz időkérés következett. A taktikai eligazításból visszatérve Miklós Melinda szerezte meg első kosarát (6-11). Ezt követően az MBA Moscow csapata támadhatott, melyből egy második próbálkozásra született a kosár, Anastasia Logunova által. Gereben Lívia büntetőjével, és Miklós újabb pontjaival, a szekszárdi fiatalok 8-14-re változtatták az első negyed eredményét. A hazaiak végül 13-14-nél zárkóztak fel, de Studer utolsó másodperces távolijával az első negyed végül 13-17-el végződött.

Fotó: FIBA.Basketball

A második játékrész elején káosz uralkodott el a parketten. Egy perc leforgása alatt kihagyott rádobások sorozatát láthattuk, eladott – illetve adott esetben szerzett – labdák tömkelegével keresztezve. Végül mind a két csapat értékesített egy-egy kosarat, így tulajdonképpen az eredmény érdemben változatlan maradt (15-19). Végül Alexandra Stolyar hárompontosával sikerült a hazaiaknak egy pontra felzárkózniuk (18-19). Ekkor a Szekszárd magasabb fokozatba kapcsolt, és egy 6-2-es rohamot produkált, mellyel időkérésre kényszerítették a hazaiak vezetőedzőjét (20-25). Visszatérve is folytatta az agresszív védekezést az Atomerőmű KSC Szekszárd, amin láthatóan nem talált fogást a hazai együttes. A továbbiakban főként büntetőből tudtak volna pontokat szerezni, ám négyből csak egyet sikerült értékesíteniük. Végül Nikolina Milic ziccerével, és Friskovec triplájával 20-31-re változott az eredmény, így kialakult a felek közötti 10+ pontos különbség. Ez a differencia ugyan nem maradt meg az első félidő lefújásáig, a nagyszünetet így is szekszárdi fore-ral, 27-32-ről kezdhették meg a felek. 

Fotó: FIBA.Basketball

A mérkőzés harmadik negyede 4:4-es dobó arányban kezdődött, mellyel 31-36-re változott az eredmény. Ekkor Karina Nizamova kétszer, illetve Elena Kirillova egyszer talált be a hárompontos vonal mögül, így a hazaiak 40-38-nál átvették a vezetést. Studer Ágnes büntetőivel lett újra egál a találkozó. Nina Glonti öt pontos rohamával 45-40-re változott az eredmény, mely időkérésre kényszerítette Zseljko Djokic vezetőedzőt. Visszatérve mind két fél szerzett egy-egy kosarat (47-42), majd Milic pontjaival három egységre zárkózott fel a szekszárdi együttes. A periódus 49-44-el végződött, megkezdődött a mérkőzés záró szakasza. 

Fotó: FIBA.Basketball

Az utolsó játékrészt Miklós Melinda büntetője és Nikolina Milic gyorsindításból szerzett ziccerei indították, 0-5-ös hajrával kezdett a szekszárdi alakulat, és 49-49-nél egálra hozták fel a meccset. Ekkor Nizamova megszerezte harmadik tripláját és újra csapata kezébe adta az irányítást (52-49). A későbbiekben Mányoky Réka talált be a hárompontos vonal mögül, így 54-54-re változott gazeredmény. Ekkor Sara Krnjic érdemelte ki két büntető jogát, melyekből csak egyet sikerült értékesítenie, így egy pontra zárkózott fel a KSC. Zala Friskovec triplája fordította meg végül az eredmény állását (54-56), de Zhosselina Maiga tempójának köszönhetően megint csak egálra hozták a hazaiak a mérkőzést. Ekkor Nizamova ziccere, és Zseljko Djokic vezetőedző időkérése következett. Visszatérve egy adok-kapok mérkőzésnek lehettünk tanúi. Az egyik oldalon Studer Ágnes szerzett három pontot, a másikon pedig Alexandra Stolyar (63-59). 63-61-nél – alig egy percre a találkozó vége előtt – a hazaiak időkérése következett. A folytatásban minden energiát mozgósított a vendég csapat, de sajnos ennek ellenére sem sikerült megszerezni a győzelmet, 65-62-es vereséget szenvedett az Atomerőmű KSC Szekszárd együttese.  

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés