Hirdetés
Magyarország

Szoros mérkőzésen szenvedett vereséget az NKA Universitas PEAC

Neve David Ramla - NKA Universitas PEAC 66-56 (23-20, 14-20, 12-13, 17-3)

Európa Kupa, 4. forduló
Ramla, Kiryat Menachem
A. Manos, S. Stefanov, F. Szczesny (C. Palatos)

Neve David Ramla: Baron 14, Shalom 1, Eisner 2, Johnson 15/3, Cannon 27. Csere: Hannoun 7/3.

NKA Universitas PEAC: Kiss 15, Nelson 6, Wentzel 11/3, Marshall 12/3, Dudásova 5/3. Csere: Sarok 2, Szücs 5/3, Selcova -, Brajkovic -.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Európa Kupa 4. fordulójában az NKA Universitas PEAC 66-56-os vereséget szenvedett a Neve David Ramla otthonában.

A csapatok közötti visszavágót Emma Cannon középtávolaja indította, melyre szinte azonnal Tyaunna Marshall egy hárompontossal válaszolt. Ezt követően Glory Johnson, illetve Alyssa Baron talált be, így a Ramla 6-3-nál magához ragadta a kezdeti előnyt. Kiss Virág, majd Marshall újabb kosarán volt a sor, így 6-7-re változott az eredmény. Ahogy a kijelzőn olvasható állás is prezentálta, a résztvevők egymásnak adogatták az egy pontos fore-okat. Egyszer az egyik, aztán pedig a másik fél vette át a vezetést. 12-9-nél, Glory Johnson büntetőit követően épp a hazaiaké volt a szó. Az előző mérkőzéshez képest a Ramla hazai pályán magabiztosabbnak tűnt, amely az első negyedes teljesítményükön is megmutatkozott. Az etap feléhez érkezve 14-11-es eredményt regisztrálhattunk, majd Wentzel Nóra floater-e egy pontra hozta fel a pécsi együttest. Ekkor következett Cannon ziccere (16-13). Ezen a ponton mind a két együttes zónavédekezést alkalmazott, mely során az izraeliek láthatóan jobban megtalálták a repedéseket. A folytatásban 5 pontot szerzett a Ramla egyhuzamban, így 21-15-nél Csirke Ferenc vezetőedző kérte ki első idejét. Az eligazítást követően a hazaiaknak összegyűlt az öt csapatfault. Miután Nofar Shalom személyi hibát követett el, Kiss Virág dobhatott két büntető. Egyet sikerült csak értékesítenie, amivel 21-16-ra változott az eredmény. Ezután a pécsiek feltámadni látszottak, és megint csak egy pontra hozták fel magukat Csirke Ferenc tanítványai (21-20). A hátralévő másodpercekben még Alyssa Baron szerzett két pontot, így a második játékrész 23-20-ról folytatódhatott. 

Fotó: FIBA.Basketball

Tyaunna Marshall pontjai nyitották a második negyedet. Nem sokkal ezután mind a két oldal egy-egy hárompontost termelt, így az eredmény 26-25-re ugrott. Fej-fej mellett haladtak az együttesek – felváltva szerezték a kosarakat – a PEAC azonban egyszerűen nem tudta átvenni vezetést. 28-27-nél Kiss Virágnak fújtak támadóhibát, így a Ramla támadhatott. Ám nem csak ebből az akcióból, de két teljes percen keresztül semmilyen másikból nem született további kosár. Végül Wentzel Nóra dobhatott két büntetőt, előtte azonban a hazaiak vezetőedzője kért időt. A két dobásból kettő ment be, így egy röpke pillanatra megszerezte az előnyt a pécsi gárda, de Cannon ziccere után megint csak a hazaiak voltak egy ponttal előrébb (30-29). Ezután Kiss és Johnson váltottak kosarakat, így az előny maradt a Ramla-nál (32-31). Az izraeli együttesnél míg Emma Cannon 12 egységig jutott, addig a PEAC legtöbbet dobó játékosa Tyaunna Marshall volt 9 ponttal. 33-36-nál, Nikola Dudasova triplájával, a pécsiek vették át a vezetést, majd Sarok Nikolett is dobhatott három büntetőt. Előbb azonban a hazai időkérés következett. A visszatérés után Sarok háromból kétszer talált be, így 5-tel tudott elszakadni a PEAC (33-38). Ez ébresztőként szolgát az izraeliek számára, Cannon szerzett két kosarat, melyekkel egy pontra hozta vissza csapatát. Ezúttal Csirke ferenc vezetőedző kért időt. Egy perc volt hátra a félidőből, mely során csak úgy pörögtek az események, ebben a sorrendben: Glory Johnson látszólag megsérült, – a térdét fájlalta – Nofar Shalom két büntetőt hagyott ki, illetve Kiss Virág egy ziccert dobott, így összesítésben a felek végül 37-40-ről fordulhattak.

Fotó: FIBA.Basketball

Chelsea Nelson ziccerével indult a második félidő, majd Kiss Virág is betalált (37-44). A Ramla oldaláról több, mint három perc elteltével érkezett csak válasz, Alyssa Baron értékesített egy 2+1-es akciót (40-44). Tyaunna Marshall, Glory Johnson és Emma Cannon dobásait követően 44-46-ra zárkózott fel a hazai együttes, majd Gili Eisner kosara egyenlítette ki a mérkőzést. Ekkor Kiss Virág – aki itt már 15 dobott pontnál járt – újabb ziccert értékesített, így Baron büntetője ellenére is megint csak a pécsiek vették magukhoz a szót (47-48). Nikola Dudásova közeli tempója következett. 47-50-ás állásnál kicsit lelassulni látszódtak a mérkőzés eseményei. Mind a két együttes a lehető legtöbb energiát mozgósította, ám ennek ellenére – egy viszonylag hosszabb periódusig – nem született újabb kosár. A csendet végül Marshall büntetői törték meg, azonban kettőből is csak egyet sikerült értékesítenie (47-51). A hátralévő időben mind a két félnek egyszer-egyszer sikerült betalálnia, így a negyed 49-53-as eredménnyel végződött.

Fotó: FIBA.Basketball

A találkozó utolsó 10 percét Mariam Hannoun tempója nyitotta, melyet Wentzel Nóra eladott labdája után értékesített. Ezt követően Kiss Virág vétett személyi hibát, így Cannon dobhatott két büntetőt, melyekkel 53-53-nál ki is egyenlítette a mérkőzést. Ezután megint csak egy ponthiányos időszakhoz érkeztek a történések. A negyed felénél járva 4-0-ás állást regisztrálhattunk etapra lebontva. Cannon büntetője után – 54-53-nál – Csirke Ferenc kért időt. A folytatásban előszőr változatlanul meg volt rekedve a pontszerzés, majd Glory talált be. Ám ezzel sem tudtak meglépni a hazaiak, hiszen jókor jött Wentzel Nóra hárompontosa, és 56-56-nál egál lett a mérkőzés. Végül Glory Johnson, majd Emma Cannon kosaraival lépett meg a Ramla négy ponttal, a pécsi vezetőedzőnek pedig újból időt kellett kérnie. Kevesebb, mint négy perc volt hátra a visszavágó végéig, ennyi idő állt a PEAC rendelkezésére, hogy megfordítsa a mérkőzést. A folytatásban viszont Cannon tovább növelte csapata előnyét (62-56), a pécsiek pedig egyenlőre nem találtak fogást ellenfelükön. Az utolsó egy perchez érkeztünk, amikor is a Ramla kért időt egy végső eligazításra. Hat pontot kellet Csirke Ferenc tanítványainak ledolgozni, amit hármasokkal próbáltak meg kivitelezni. Közel fél percig próbálkoztak sikertelenül, végül vezetőedzőjük kért ki egy utolsó időt. A folytatásban büntetőkkel próbálta meg a pécsi együttes korrigálni a differenciát, ám az sajnos csak növekedet. Végül a Neve David Ramla – NKA Universitas PEAC visszavágót kereken 10 ponttal nyerték az izraeliek, 66-56 lett a végeredmény.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés