Hirdetés
Magyarország

Szoros mérkőzésen verte az Atomerőmű KSC Szekszárd a DVTK együttesét

DVTK - Atomerőmű KSC Szekszárd 69-78 (15-15, 23-24, 21-19, 10-20)

Bajnokság, 20. forduló
Miskolc, DVTK Aréna
Cziffra Csaba Zsolt, Győrffy Pál Attila, Csabai-Kaskötő Brigitta (Gorka Szabolcs Zsombor)

DVTK: Vorpahl 15/9, Green 13, Aho -, Kiss 11, Jovanovic 12/3. Csere: Kányási 5/3, Bacsó -, Tóth -, Bernáth 13/3.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 14/3, Gereben 10/3, Mányoky 8/3, Goree 7, Milic 20. Csere: Morgan 5/3, Friskovec 14/6, Krnjic -, Holcz -.

Hirdetés

A bajnokság 20. fordulójának vasárnapi játéknapján az Atomerőmű KSC Szekszárd 78-69-re múlta felül a DVTK együttesét.

Gereben Lívia szerezte a mérkőzés két első pontját büntetőivel, amire hazai oldalról nem jött válasz – a folytatásban Cyesha Goree volt sikeres (0-4). Ezután Cheridene Green büntetői következtek, vagyis miskolci oldalon is megszülettek az első találatok. A két együttes utoljára a Magyar Kupa keretein belül lépett pályára, ugyanígy a DVTK Arénában, mely során a diósgyőriek győzedelmeskedtek, bejutva ezzel a Kupa döntőjébe. A találkozó következő pontjait Kiss Angelika szerezte – szintén büntetőkkel – amivel Völgyi Péter gárdája 4-4-nél kiegyenlített. A vezetést azonban nem tudták átvenni. Az továbbra is a vendégeknél maradt, miután Goree támadólepattanóból dobott ziccert (4-6). A szekszárdiak következő támadása során ezúttal Nikolina Milic-et faultolták, amiért a légiós kettőt dobhatott. Csupán egyet sikerült értékesítenie, így a felek közti különbség csak minimálisan növekedett (4-7). Később, Kiss Angelika betörésből szerzett pontjaival zárkózott fel a hazai együttes 1 pontra, de Gereben hárompontosának köszönhetően megint ellépett a Szekszárd. 6-10-nél miskolci időkérés következett. A rövid taktikai szünet jót is tett a hazaiaknak, ugyanis Kányási Veronika szinte azonnal egy triplával folytatta a játékot. Válaszként érkezett Milic 2+1-es akciója a túloldalról, és bár Leslie Vorpahl büntetőkből szintén szerzett pontokat, Milic-nek köszönhetően a Szekszárdnak továbbra is megmaradt a pár pontos előnye (10-13). A folytatásban is Milic volt sikeres, majd Bernáth kosara következett, ezzel pedig a negyed hajrájába érkeztünk. 12-15-nél Kiss Angelika dobhatott kettőt, miután Zala Friskovec faultolta – a Diósgyőr fiatal centere egyet értékesített. 15-15-nél a hazaiak ismét kiegyenlítettek, – Jovanovic pontjaival – ami a későbbiekben egyben a játékrész végeredményének is bizonyult.

A második felvonás fej-fej mellett indult a csapatok számára – 17-17-nél megint csak egál volt a mérkőzés. A vezetést viszont ismét a Szekszárd vette vissza, Zala Friskovec távoli dobásával (17-20). Ezután a bírók Greennek ítéltek két büntetőt. Ezt a szekszárdiak vezetőedzője, Zseljko Djokics kérdőjelezte meg, amiért technikai hibát kapott – Bernáth Réka dobhatott. Mivel összesítésben mind a három büntető sikeres volt, így a találkozó 20-20-nál ismételten egál lett – az állást később Milic találata billentette ismét a Szekszárd oldalára (20-22). A vendégek lendülete ezután sem lankadt. Öt pontra növelték előnyüket, amikor a védőtérfélen Mányoky Réka ütött oda Jovanovic akciója közben. A miskolciak légiósa kettőt dobhatott, ezzel pedig a hazai együttes továbbra is partiban tudott maradni. 24-25-nél Kiss Angelika volt sikeres, amire pedig Milic-től jött a válasz – a Szekszárd klasszisa ekkor már 10 dobott pontnál járt. A találkozó során előszőr a DVTK 28-27-nél vette át a vezetést Jovanovic 2+1-es akciójával, a hazaiak öröme azonban nem tartott sokáig. Mányoky sikeres középtávolijával fordított is a Szekszárd. Ekkor kezdődött meg az igazi adok-kapok játék, mely során a felek egymásnak adogatták a pár pontos előnyt. A félidő végére ismét a Szekszárd javára fordult az eredmény, végül 38-39-el mehettek nagyszünetre a csapatok.

Az eddigiekhez hasonlóan a mérkőzés második félideje is szorosan indult. A Miskolc bár egy pillanatra kiegyenlített, az előnyt ezután is a Szekszárdnál szerezte vissza. 41-43-nál Kiss Angelika dobhatott két büntetőt – a diósgyőriek fiatal centerét akciója közben faultolták. Mivel mind a kettőt bedobta, az állás pedig ismét egál lett (43-43). Ezután Friskovec triplája, majd Milic büntetője következett (43-47). A hazaiak végül 49-47-nél vették át másodszorra is a vezetést Bernáth Réka távoli találatának köszönhetően.  Az izgalmak ezután is csak fokozódtak, hiszen hol egál, hol egyik, hol pedig a másik fél vette át az egy pontos vezetést. 51-52-nél Studer Ágnes dobhatott egy büntetőt, miután a bírók a DVTK csapatának ítéltek technikai hibát. 57-54-nél ezúttal a DVTK került lépéselőnybe – Leslie Vorpahl szerzett pontokat büntetőivel. Az etap vége előtt Zseljko Djokics vezetőedző kért időt. A hátralévő idő – vagyis fél perc – elég is volt csapatának a felzárkózásra, a mérkőzés záró szakasza tehát 59-58-ról folytatódhatott.

Az utolsó tízpercet Nikolina Milic büntetője indította, az állás pedig 59-59-re változott. A találkozó már az első perctől kezdve kiélezett volt, nem volt egy olyan momentum, amikor magabiztosan ki lehetett volna jelenteni, hogy melyik csapat a dominánsabb. 62-65-nél épp a Szekszárdé volt az előny – Studer Ágnes sikeres közelijének köszönhetően – amikor is Völgyi Péter, a DVTK vezetőedzője kért időt. A rövid szünet azonban nem zavarta meg a vendégek teljesítményét. Visszatérve Mányoky Réka, illetve Milic dobott kosarat, amivel csapatuk előnye 7 pontra nőtt. Ekkor azonban Vorpahl dobott triplát, lefaragva együttese hátrányából (65-69). Az utolsó percek következtek. A Magyar Kupához hasonlóan a hazaiak most is magasabb fokozatba kapcsoltak, annyi különbséggel, hogy most már a Szekszárd is felismerte a helyzetet. Több koncentráció volt érezhető a védekezésükön, illetve támadásban sem engedték a DVTK-nak, hogy utolérje őket. Két pont híján 10 pontra növelte a differenciát Zseljko Djokics együttese, 67-75-nél Morgan volt sikeres, ez pedig időkérésre kényszerítette a hazaiakat. Folytatásként elsőnek Bernáth Réka kosara következett, de a válasz sem maradt el a KSC oldaláról. Studer Ágnes hárompontost értékesített, majd Gereben Lívia harcolta ki két büntető jogát, ezzel pedig be is biztosították győzelmüket. Negyven percen keresztül fej-fej mellett haladtak a résztvevők, amiből végül az Atomerőmű KSC Szekszárd jött ki nyertesen – 78-69-re verték idegenben a DVTK együttesét, visszavágva ezzel a Magyar Kupán elszenvedett vereségükért.

Hirdetés