Hirdetés
Archivum

Szoros mérkõzést hozott az All-Star gála:

:

Hirdetés

Élvezetes mérkõzésen 118-113-as keleti gyõzelmet hozott a WNBA All-Star gálája. A legértékesebb játékos (MVP) 2009-hez hasonlóan Swin Cash lett.

Minden idõk egyik legjobb és legélvezetesebb WNBA All-Star gálája ért véget vasárnap hajnalban. Szoros mérkõzést láthattunk, érdekesség, hogy 5 pontnál nagyobb különbség egyszer sem alakult ki a csapatok között. A szünetben 66-65-re Nyugat vezetett, három negyed után pedig 92-92 állt az eredményjelzõn.

Még a gálákhoz képest is extra dobóformát mutattak a csapatok. A keletiek 50.5%-al, a nyugat legjobbjai 48.4%-al dobtak mezõnybõl. Ez már csak ilyen év, ahogy februárban az NBA All-Star gáláján, úgy most a hölgyeknél is, az utolsó 5-6 perc már-már éles mérkõzést hozott. Mindkét hölgykoszorú szemmel láthatóan a gyõzelemre játszott. A találkozón a sorsdöntõ triplát 56 másodperccel a rendes játékidõ vége elõtt Katie Duglas szerezte. Ezzel vette át 114-113-ra a vezetést Kelet.

Hogy mennyire a gyõzelemre törtek a csapatok, azt jól mutatja, amikor 16 másodperccel a lefújás elõtt még mindig 114-113 állt az eredményjelzõn és a nyugatiak két támadás során sem tudtak fordítani, Sue Bird szabálytalanul állította meg Douglast, hogy ne menjen az óra. Katie Douglas büntetõi azonban pontosak voltak és ezzel eldõltek a fontos kérdések. Az utolsó másodpercekben még Pondexter is betalált és így alakult ki a 118-113-as végeredmény. A keleti együttes 2007 után ünnepelhetett újra gyõzelmet.
 

A mérkõzés legértékesebb játékosa (MVP) Swin Cash lett. A Seattle Storm klasszisa, akit 2009-ben egyszer már jutalmaztak ezzel a rangos címmel, 21 pontot és 12 lepattanót szerzett. A gálák történetében elõször került ki az MVP a vesztes csapatból.

Természetesen a szombat esti rendezvény is, mint minden az idei évadban a WNBA-ben, a 15. születésnap jegyében telt. A szünetben az elmúlt 15 év nagy legendái sorakoztak fel a játéktéren. Sue Bird, Tamika Catchings, Cynthia Cooper, Yolanda Griffith, Lauren Jackson, Lisa Leslie, Katie Smith, Dawn Staley, Sheryl Swoopes, Tina Thompson, Ticha Penicheiro, Diana Taurasi, Teresa Weatherspoon, Becky Hammon és Cappie Pondexter került be azon játékosok táborába, akik a legnagyobb hatással voltak ligára a magalakulása óta. Micsoda egyéniségek, felemelõ pillanat volt együtt látni ezeket a játékosokat.

Eredmény

Nyugat – Kelet 113 : 118 (36:33) (30:32) (26:27) (21:26)

Hirdetés