Hirdetés
3x3

Szoros mérkőzést játszott a 3×3-as privát csapatunk Németország ellen

Németország - Győr 21-15

FIBA 3x3 Women's Series Clermont-Ferrand Stop 2024
Clermont-Ferrand, Franciaország

Németország: Svenja Brunckhorst 4, Sonja Greinacher 5, Marie Reichert 9, Luana Rodefeld 3.

Győr: Jáhni Zsófi 2, Weninger Virág 6, Szirony Dorina 2, Tóth Orsi 5.

Hirdetés

A claremont-ferrand-i FIBA 3×3 Women’s Series torna első csoportmérkőzésén a Jáhni Zsófi, Szirony Dorina, Tóth Orsi és Weninger Virág összeállítású magyar csapat 21-15-re alulmaradt Németországgal szemben.

Jól kezdett a privát csapatunk, Weninger és Jáhni kosarai vezették fel a találkozót (0-2). Hamar érkezett a németektől a válasz, de Szirony Dorina is megszerezte az első pontjait. Továbbra is agresszívan játszottunk, Weninger dobhatott büntetőt (3-4). Jól használták ki ellenfeleink a magasságbeli fölényüket, egyértelműen a belső játékot erőltették (4-4). Weninger ügyes megoldása után Rodefeld triplájával először vezetett Németország (6-5). Mi kicsit pontatlanok voltunk a befejezéseknél, így Brunckhorst tempóját követően 7-5 volt az állás.

Az első megszakítást követően Tóth Orsi egyenlített (7-7). Jött a német kosár, de ismét Orsi villant meg, így nem engedtük leszakadni ellenfelünket (8-8). Hiába voltak kisebb hibák, a védekezésünk agresszív maradt, és jól tartottuk a lépést Németországgal (9-9). Összegyűlt a hét csapatfaultunk, így minden személyi hibáért két büntető járt a németeknek (11-9). Sajnos a következő két támadásban is ebből kaptuk a pontokat (15-9). Hosszabb idő után egy szép összjátékot követően Tóth Orsi volt eredményes (16-10).

Jáhni Zsófi ziccerével faraghattuk volna a hátrányunkból, de minden kosárra érkezett német válasz, így egy magabiztos 17-11-es előnye volt Németországnak. Weninger dobhatott két büntetőt (17-13), majd egy kisebb technikai probléma következett, így elveszítették a nézők az élő képes közvetítést (19-14). Greinacher pontjai idő előtt lezárták a mérkőzést, 21-15-ös végeredmény született. Folytatás 21:10 perckor Puerto Rico ellen.

Hirdetés