Hirdetés
Archivum

Szoros orosz gyõzelmekkel indult a rájátszás:

:

Hirdetés

Kedden délután Moszkvában és Jekatyerinburgban elrajtolt a nõi kosárlabda EuroLiga rájátszása. Az oroszországi meccsek a vártnál izgalmasabban alakultak, a Rivas Ecopolis és az olasz Schio is megszorongatta riválisát.

A Jekatyerinburg a Rivas Ecopolist fogadta. A spanyolok már az elsõ negyedben tudatosították orosz riválisukban, hogy nem nagy pofonért, hanem meglepetésért jöttek. Szinte az egész elsõ etapban vezettek a hispánok, a hazaiak csak az utolsó percben tudták átvenni a kezdeményezést. 16-16-ról indult a második szakasz. Ekkor ismét a Madrid jutott elõnyhöz és bár volt labdájuk a 7 pontos vezetéshez is, négy egységnél többel nem tudtak elhúzni. Ebbõl az elõnybõl 1 pont a szünetre is megmaradt.

A harmadik negyedben a papírformának megfelelõen el kellett volna lépnie az uráliaknak, de ez nem történt meg. 5 pontnál nagyobb különbség egyáltalán nem alakult ki a két alakulat között. Valdemoro és Bonner révén ragadtak a hispánok. A negyedik negyed 47-45-ös állásról indult. A negyedik felvonás elsõ 5 pontját a Rivas szerezte és érett a meglepetés, amikor a kupadöntõhöz hasonlóan a palánk alatt érvényesítette fölényét a Jekatyerinburg. A végjátékban már csak személyi hibákkal tudták tartani a centereket a spanyolok, akik így 63-58-as vereséget szenvedtek.
 

A gyõztes csapat legjobbja a 21 pontos Sandrine Gruda volt.

UMMC Jekatyerinburg – Rivas Ecópolis 63-58 (16-16, 14-15, 17-14, 16-13)

A Szpartak Moszkva a Schiót fogadta. Az itáliaiak nagyon fogadkoztak, hogy meglepetést szereznek és így is kezdtek. Az elsõ negyedben 10-16-nál és 18-25-nél is jelentõsnek mondhatónak olasz elõnyt jegyezhettünk fel. A címvédõ Milovanovics vezetésével a negyed végére tudott csak szépíteni. A második etap felénél 30-29-nél vette át a vezetést Pokey Chatman hölgykoszorúja. A fellángolás nem sokáig tartott, a negyed végére újra 6 ponttal ellépett a rendkívül dinamikus kosárlabdát bemutató itáliai hölgykoszorú.
 

A harmadik szakaszban 35-46-nál már 11 ponttal mentek az olaszok, de a Szpartak Moszkva nem adta fel. Osipova és Prince is betalált, így a negyedik szakasz 47-52-rõl indult. Ebben a játékrészben már 1 pontra olvadt a Schio elõnye, de a Moszkva nem tudta átvenni a vezetést A hazaiak a második félidõben elõször 3 perccel a lefújás elõtt jártak elõrébb, mint a vendégek, de innen már nem engedték ki a gyõzelmet és 65-60-ra behúzták a párharc elsõ felvonását.
 

A gyõztes csapat legjobbja a 23 pontos Jelena Milovanovics volt, de Prince és Bird játéka is kiemelendõ. A másik oldalon Cohen, McCarville és Yacoubou vitte a prímet.

Szpartak Moszkva Vidnoje – Beretta-Famila 65-60 (21-25, 12-14, 12-13, 20-8)

Hirdetés