Hirdetés
Archivum

Szoros párharcokat ígérnek az olasz elõdöntõk:

:

Hirdetés

Kedden elrajtolnak az olasz élvonal elõdöntõi. Famila Schio – Fila San Martino di Lupari és Reyer Venezia – Passalacqua Ragusa párharcok lesznek.

Fotó: Facebook.com/pallacanestrovigarano

Fotó: Facebook.com/pallacanestrovigarano

Olaszországban az elõdöntõk az egyik fél harmadik sikeréig tartanak és 2-2-1-es rendszerben bonyolítják le õket. Ez azt jelenti, hogy az elsõ kettõ és szükség esetén a sorsdöntõ ötödik meccset rendezi a magasabban jegyzett gárda.

Az alapszakaszgyõztes Famila Schio ellenfele az elõdöntõbe utolsóként, szombaton késõ este bejutó Fila San Martino di Lupari lesz. A két csapat szoros meccseket vívott idén és mindkét gárda hozta riválisa ellen a hazai fellépését. Decemberben a San Martino 69-67-re, majd februárban a Schio 67-57-re. A címvédõ mellett szól, hogy az egyébként is mélyebb és rutinosabb keretével egy hetet pihenhetett. Bár voltak nagy hullámzások a játékukban, de a Quigley, Gruda Lavender klasszis trió köré épülõ Schio, ahol olasz válogatottak vagy éppen Eva Lisec is szerepel, egy ütõképes gárda. Nagy kérdés, hogy erre lesz-e válasza a San Martino-nak, ahol a Marshall, Webb kettõsnek lenne a feladata tartani a lépést ponterõben.

Fotó: Facebook.com/pallacanestrovigarano

Fotó: Facebook.com/pallacanestrovigarano

Egy Reyer Venezia – Passalacqua Ragusa elõdöntõ párharcnak Olaszországban nagy történelme van. Elég arra gondolni, hogy a két csapat tavaly a bajnokság ugyanezen szakaszában kegyetlen ötmeccses derbit vívott. Végül Velencében nyert a Ragusa az utolsó találkozón. Idén a két csapat mindkét találkozása alkalmával velencei siker született. Igaz, január 13. óta nem találkoztak a felek. Mindkét keret klasszis légiósokat foglalkoztat és eddig a rájátszásban nagy különbséggel nyerte a meccseit. Velencei oldalon a Steinberga, Anderson, Sanders, Gulich négyesbõl válogathat a szakmai stáb. A veterán Laura Machhi és olasz válogatottak teszik teljessé a keretüket. Sajnos Anderson-t súlyos családi tragédia érte, elhunyt az édesanyja. Természetesen kérdéses a játéka. Olasz magban a Ragusa valamennyire elmarad, de talán az egész olasz mezõnyben õk vonultatják fel a leghatékonyabb légiós különítményt a Hamby, Kuster, Harmon, Romeo négyessel.

Hirdetés