Hirdetés
Archivum

Szoros végjátékban 6 ponttal verte belga riválisát a PINKK:

:

Hirdetés

Szoros végjátékban a PINKK 69-63-ra legyõzte a Wallonia Basket együttesét fennállása elsõ hazai Európa Kupa mérkõzésén.

A PINKK elsõ gyõzelmének megszerzéséért szállt harcba az Európa Kupában. Az ellenfél a Wallonia Basket volt, akiknek a keretét a Spirou Monceau, a Sprimont és a Castors Braine csapatainak legjobbjai alkotják. A vallon kosárlabdát hétfõn egy tragédia rázta meg. Elhunyt Pascal Vacavant a Spirou Monceau csapatának elnöke, aki rendkívül sokat tett azért, hogy a Wallonia Basket ebben formában elindulhasson az Európa Kupában. A csapatok bemutatása után egyperces gyászszünettel emlékeztek a komlói csarnokban az elhunyt sportvezetõre.

A PINKK-nél nem lépett pályára ezen az estén Tijana Ajdukovic. Nehezen lendültek játékba a felek a találkozó elején. Közel két percet kellett várni az elsõ találatra, ekkor Ruják volt eredményes. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd 11-9 után lebklokkoltak a belgák. Amikor 38 másodperccel a negyed vége elõtt Mincikova elhalászta a labdát egy bedobásnál és ziccert értékesített, már 18-9-re vezetett a PINKK. Az elsõ etap azonban egy kisebb védekezésbeli kihagyással zárult. A remek adottságokkal rendelkezõ Celeste Trahan robogott végig a pályán és talált be.

A 18-11-rõl induló második negyedben Sinclair tripláját követõen 27-17-nél elérte a 10 pontot a különbség. Ekkor a belga szakmai stáb idõt kért. A folytatásban kicsit megtorpant a PINKK és a vendégek a Steinberga, Trahan, Mestdagh trió vezérletével – akik az elsõ félidõben csapatuk 30 pontjából 26-ot jegyeztek – 31-26-ra zárkóztak fel. Mindkét együttes sokat hibázott. A belgák a nagyszünet elõtti utolsó percben Roberto Hernandez technikai hibája után még közelebb kerülhettek volna. Ekkor azonban nem éltek a felkínált lehetõséggel, míg a másik oldalon Iványi triplája utat talált a gyûrûbe. 20 perc után 40-30-as elõnyben volt a PINKK.

A harmadik negyedben kisebb megingásokkal ugyan, de Iványi Dalmáék õrizték az elõnyüket. Kapkodós játékot láthatott a publikum. A pécsiek joggal bosszankodhattak, hiszen többször is megnyílt az esély, hogy 10 pont fölé ugorjon a differencia és onnan már biztosan nem jöttek volna vissza a belgák. Nem ez történt, kimaradtak a helyzetek, miközben a nem kiemelkedõ képességû, ellenben nagyon lelkes rivális megérezte az esélyt. Steinberga termelte a pontokat, majd a negyed végén Allemand értékesített egy ziccert és ezzel 58-54-re módosult az állás.

A PINKK a saját életét nehezítette meg. A záró szakasz elején ugyanis három percig nem találtak be Tomlinsonék, miközben a belgák centere Mingo kiegyenlített. A negyed elején ráadásul egy kellemetlen ütközés után Sinclairt le kellett cserélni, aki ezt követõen már nem is jött vissza. 58-58 után Roberto Hernandez egy váratlan húzással több kulcsemberét is lecserélte és Gyõri Dóra, illetve Katona Szidónia is lehetõséget kapott. A felforgatott összeállításában támadásban nem, védekezésben ellenben kiválóan muzsikált a PINKK. Sikerült megállítani a belga rohanását. Tomlinson büntetõi és Gyõri duplája után 62-58-nál ismét pécsi elõnyt regisztrálhattunk. Ezt követõen egy 2+1-es helyzettel még 1 pontra feljöttek a belgák. Közelebb viszont nem kerültek, mivel Sarok keze nem remegett meg a büntetõknél. 66-63-nál befagyott az állás, de ez egyben azt is jelentette, hogy a PINKK megõrizte az elõnyét. Az utolsó percben mindent megpróbáltak, de nem tudtak egyenlíteni a vendégek. A végeredményt végül Sarok állította be, aki az utolsó 5 percben nyolcból hét büntetõt értékesített.

Eredmény
PINKK Pécsi 424 – Wallonia Basket 69-63 (18-11, 22-19, 18-24, 11-9)

Hirdetés