Hirdetés
Magyarország

Szoros végjátékban maradt alul a Sopron Gironában

Spar Girona - Sopron Basket 63-60 (11-21, 21-14, 12-10, 19-15)

Euroliga, 4. forduló
Girona, Pavello Fontajau
Paulina Gajdosz (Lengyelország), Alexandra Stan (Románia), Amel Dahra (Franciaország) – Chantal Julien (Franciaország)

Spar Girona: Araujo 13, Flores 5/3, Tolo 14, Etxarri 6, Gardner 14. Csere: Murphy, Parra 2, Labuckiene 2.

Sopron Basket: Kunek 12/3, Fegyverneky 12, Magbegor 6, Sykey 8, Brooks 15/3. Csere: Varga 3/3, Stankovic 4, Czukor, Böröndy.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Euroliga 4. fordulójában a Sopron Basket 63-60-as vereséget szenvedett a Spar Girona otthonában.

Hazai tripla vezette fel a találkozót, de Alice Kunek, Jelena Brooks, Ezi Magbegor és Fegyverneky Zsófia találataival gyorsan fordított, majd 8-3-as előnyre tett szert a Sopron Basket. Az első negyedben magabiztosan tartotta kézben az irányítást a magyar csapat. Nyolc perc után már 16-7 állt az eredményjelzőn és a hazaiak időkérése miatt állt a játék. Az első szakaszban a mieink a 17 kísérletükből 10-et értékesítettek. Hat pontszerzője volt a Sopronnak és a legeredményesebbnek a 6 pontos Jelena Brooks bizonyult. A jó ritmusú első negyedet Brittney Sykes duplája zárta. 10 perc után így 21-11 állt az eredményjelzőn. A második negyed elején sem változott a játék képe, 7-9 egység között látszott állandósulni a különbség.

Fotó: FIBA.Basketball

A második szakasz feléhez érkezve Alice Kunek és Jelena Brooks tripláival még átlépte a 10 egységet a differencia. Brooks az első 20 percben egymaga 11 pontig jutott. A félidő utolsó három perce azonban a hazaiaknak sikerült jobban. 33-21 után 11-2-vel zárta le a félidőt a Girona. Marianna Tolo és Irati Etxarri 4-4 ponttal vette ki a részét ezen futásból. Soproni oldalon Fegyverneky Zsófia dupláját jegyezhettük fel a hajrában. A nagyszünetben 35-32 állt az eredményjelzőn. A Sopron mezőnymutatója továbbra is 50% felett volt, de az eladott labdák száma jelentősen megugrott. Az első negyedben mindössze kettőt jegyeztek fel a statisztikai lapra, a második negyedben nyolcat. A harmadik etapot egy hazai dupla indította, melyre Alice Kunek és Fegyverneky Zsófia felelt. A Girona 39-39-nél egyenlített, de erre is volt válasza a Sopronnak. A harmadik negyedben sokáig úgy nézett ki, hogy minden hazai felzárkózásra sikerül felelni. Hol Ezi Magbegor, hol Brittney Sykes villant meg.

Fotó: FIBA.Basketball

Három spanyol pont zárta 45-41 után a harmadik szakaszt, de – ha minimális különbséggel is – még a Sopron járt előrébb. Másfél perc telt el a negyedik negyedből pont nélkül. Az első találatot a Girona jegyezte, amivel 46-45-nél átvették a vezetést. Soproni oldalról Jelena Brooks és Fegyverneky Zsófia villanásai érkeztek. Végül 50-48 után tudta a Girona tartósabban megszilárdítani az előnyét. Egy triplával 51-50-nél ragadták magukhoz a kezdeményezést. Maria Araujo és Irati Etxarri dupláival 55-50-nél már 7-0-ban voltak a hazaiak. A negyed feléhez érkezve Gáspár Dávid kért időt.  A rövid eligazítás után 55-54-re szépített a Sopron, majd Fegyverneky Zsófia duplájával másfél perccel a vége előtt 58-57-nél a vezetést it átvették a mieink. A végjátékban rengeteget állt a játék faultok miatt. A Sopron helyzetét Ezi Magbegor kipontozódása is nehezítette. Végül Rebekah Gardner és Mariana Tolo büntetőivel a Girona került lépéselőnybe. 63-60-nál volt támadása a Sopronnak az egyenlítésért, de Alice Kunek triplakísérletét blokkolták, Brittney Sykes labdaszerzése után pedig már nem maradt idő. 63-60-ra nyert a Girona.

Hirdetés