Hirdetés
Archivum

Szoros végjátékban veszített a DVTK:

:

Hirdetés

Szoros végjátékban a Basket Landes 72-67-es gyõzelmet aratott Miskolcon. A szoros elsõ félidõ után a harmadik negyedben 10 ponttal is megléptek a franciák, de 46-36 után 53-52-nél a negyedik szakasz közepén már a DVTK járt elõrébb. A végjátékban ismét a gallok kerültek lépéselõnybe, 1 perccel a vége elõtt azonban 65-65 volt az állás. Ezt követõen Kamila Stepanova triplája döntõnek bizonyult, majd Le Gluher-Cano sem hibázott büntetõket. A DVTK legeredményesebbje a 19 pontos Sverrisdóttir volt.

A Basket Landes gárdáját fogadta a DVTK az Európa Kupában. A munkanapokon kicsit korainak számító kezdéshez képest sokan látogattak ki a rangadóra, melyen egy gyõzelemmel a magyar csapat a továbbjutás kapujába érhetett volna. A tétnek megfelelõen ideges játékkal indult a találkozó, de a DVTK nyugodott meg elõbb és Sverrisdóttir, illetve Raven vezérletével 11-2-re ellépett a magyar együttes. A negyed végjátéka már nem sikerült ennyire jól. Kisebb védekezésbeli kihagyások után Ayayi kétszer is eredményes volt és ezzel 17-12-re zárkóztak fel a gallok.

A második etapban sokáig csak Dubei két büntetõjével nõtt a miskolci pontok száma, ez idõ alatt 24-19-re ellépett a Landes. A kosárcsendet a kiváló dobóformát mutató Sverrisdóttir törte meg, majd Jensone egyenlített. Innentõl a félidõig fej-fej mellett haladt a két gárda. A szünetben 30-29-re vezettek a gallok.

A harmadik negyed elején Raven triplája után 32-32-nél még egyenlõ volt az állás, majd fokozatosan a Landes vette át az irányítást. A franicák ebben a szakaszban a játék minden elemében a DVTK fölé emelkedtek és 46-36-ra el is léptek. A válasz nem sokáig váratott magára, Jensone 2+1-es megoldása és Bálint Réka triplája fél perc alatt nyílttá tette a csatát. A játékrész végén faultok miatt állt sokat a játék. A Landes 30 perc után 51-44-es elõnyben volt.

A záró szakasz elején El Gargati értékesített egy büntetõt, mely után négy percre a gallok ragadtak be. Ez idõ alatt fordított a DVTK és Bálint triplája után 53-52-nél már Peresztegi Nagy Ákos tanítványai jártak elõrébb. Szoros végjátékra volt kilátás, ahol Le Gluher-Cano triplája és duplája után ismét a vendégek kerültek lépéselõnybe.

A DVTK idõkérését követõen azonban 65-65-nél az utolsó percbe érkezve sikerült egyenlíteni. A következõ támadásból Stepanova „gyilkos” triplát értékesített. Ezután elmaradt a gyors válasz, míg a büntetõzésnél Le Gluher-Cano keze négy alkalomból egyszer sem remegett meg. A DVTK 72-67-es vereséget szenvedett, de a továbbjutásról még nem kell lemondia. Igaz, ahhoz bravúrra van szükség Németországban és Belgiumban.

Eredmény

Aluinvent-DVTK Miskolc– Basket Landes 67-72 (17-12, 12-18, 15-21, 23-21)

Hirdetés